Új gép alapokról

Sziasztok!

Egy új gép vásárlása előtt állok és ez lesz az első gépem úgy, hogy nem nagyon vágom, hogy mi is a jó meg mire kell figyelni. Próbálkoztam már magamnak összerakni egy configot de nagyon félek, hogy valami nem lesz kompatibilis vagy hasonlók. A lényeg, hogy konkrét preferenciám nincsen hardver ügyileg, 144hz-en akarnék játszani full HD-n. Az egész gépre mindenestül 400k-t szánnék, nagyon max 440k-t. Tudnátok-e ajánlani nekem valamilyen összeállítást?


Ebből tessék vállogatni, ha van kérdésed valamelyikről szívesen segítünk

6 Likes

Lehetőleg - ha nincs gyakorlatod gépszerelést illetően, és segítséged sincs - rakasd össze egy helyen.
A build ajánló jó alap, de az árakat több boltból válogatja össze @sutyomatic. Én is csak megerősíteni tudom, hogy ő hetente dolgozik azon, hogy ezeket a kérdéseket előre megválaszolja, és érdemes rá odafigyelni, mert jól csinálja.

3 Likes

Gyakran visszatérő kérdés: nem, nem kell egy helyről venni, iponnál szerelnek össze hozott anyagból is.

3 Likes

Jogos. Igazad van.
Viszont nem mindenki Bépén él, vagy jár fel gyakran. Azokra is gondolni kell, akik messzebb laknak. És a futár - ha nem vagy szerződött partner - elég sokba tud fájni.
Csak ennyivel egészíteném ki.

5 Likes

igen, ez is igaz. De ez csak az ipon, ennek néztem utána. A többinek is biztos van összerszerelése nem csak bpn. Mondjuk nem sok embert ismerek akinek ne lenne ismerőse aki rakott már össze gépet.

Azt leírtad hogy 144hz- en játszanál de akkor ebből a keretből monitort is vennél vagy csak a gépre gondoltad ?

2 Likes

Csak a gépre gondoltam, monitort azt már néztem ki és az nincs benne ebbe a keretbe

Hát nincs gépszerelésben gyakorlatom, mivel ez lesz az első saját gépem, de elég akaratos vagyok abban, hogy magamnak szeretném összerakni, de van sok informatikus ismerős akiktől majd tudok segítséget kérni ha esetleg kell majd. Na meg jómagam is informatikusnak tanulok, úgy hogy igazán szégyen lenne ha nem én raknám össze magamnak xd Még akkor is ha nem hardverrel fogok foglalkozni

image
Ezt annyival módosítanám hogy a Vidikari helyett egy 5700XT néznék (gigabyte gaming oc-t dicsérik ) valamint a 2 TB os HDD lecseréled 1TB változatra . Ez így kb 400 körül van .

2 Likes