Helló!
Egy új pc-t akarok és összeszedtem pár dolgot, hogy mit is szeretnék bele…de gondoltam azért rá kérdeznék kinek mi a véleménye róla?! A keret nagyjából 400k lenne.
ház: be quiet! Pure Base 600
alaplap: GIGABYTE B450M DS3H
videókártya: GIGABYTE GeForce RTX2070 Gaming OC (GV-N2070GAMING-OC-8GC)
proci: AMD Ryzen 5 3600x
ram: Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
táp: EVGA SuperNOVA 550 G3 550W Gold
hdd: Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB 7200rpm
ssd: Samsung 860 EVO 2.5 250GB SATA3
Ez az első saját buildem az előző gépem összerakva vettem, szóval ha lehet ne nagyon csesszetek le ha valami nem jó,vagy nem passzol. köszi.
A 2060 super kb a 2070 teljesítményét hozza olcsobban. SSD-ből ennyiért simán belefér egy 500-as, vagy akár 1 terás, és akkor ki lehet hagyni a HDD-t úgy ahogy van.
Amennyivel olcsóbb (nem sokkal…) annyival kevesebb fps-t nyújt 1-2 játéknál vagy akár az összesnél.
HDD-t mindenképp akarok,és az 500-as SSD akkor gondolom nem samsung lenne hanem valami más márka.
Én úgy értettem hogy pl a táp jó-e? El bírná vagy sem? …Tudom mit tud a 2060S és a 2070 is amit néztem,nem pont ilyenre gondoltam.Alaplapot ha jobbat kell nézni akkor rá szánok még egy kis pénzt és nézek egy másikat ezt megfogadom,illetve az 500-as SSD, az AMD buildben egy kingston van (nem tudom jobb-e vagy sem de ár szerint rosszabb mint a samsung) így nem tudom megérné lecserélni vagy sem?!
@Anttarax Samsung 860 QVO nem igazán éri meg. QLC, kicsi SLC cache. Lassú főleg ha megtelik és igazából 2-4e Ft-tal olcsóbb mint egy Crucial MX500-as vagy éppen egy árban van egy Intel 660p-vel.