Új irodai számítógép

Sziasztok!
Általános iskolában lenne lehetőségünk a régi, 9 éves, core 2 duo processzorral megáldott gépeinket lecserélni, ebben szeretném a segítségeteket kérni.

A keret 150 nagyon max 180 ezer forint

Ezt néztem ki:
alaplap: Gigabyte H310M H
processzor: intel core i5 9400
ram: 8gb ddr4
videókártya: intel uhd graphics 630 - 2gb
240 gb kingston ssd
450W táp

Erről mi a véleményetek? Megéri, vagy ilyen áron kapok jobbat is? A gépek oktatásra lesznek csak használva, így videóteljesítmény nem lényeges, szerintem elég az integrált kártya is.

Köszi a segítséget
scigabacsi

Ennek a gépnek abszolút semmi értelme. Másrészt a gépházat is kihagytad. A Kingston A400 szar minőségű, a HD630 biztosan nem 2GB memóriát használ.
Hogyha termekbe kell vetítésekhez, vagy informatika terembe alap programokhoz, egyszerűbb lesz venni ezt itt a Build ajánlóból.
image

4 Likes

Koszi

Szerintem a Starter Plus jobb lenne és igazából a keretbe is belefér.

@marcimine
A legfontosabbat kihagytad a listáról. (CSGO, CoD 2) :smiley:

4 Likes

De az csak akkor ha infóterem :smiley:
A ShellShockers pedig elfut a 2200G-n is :smiley:
Egyébként nyilván belefér, de egy iskolába szerintem baromi felesleges 160k-s gép. Pláne 180

1 Like

Na most azért felmerül bennem, hogy ezek közbeszerzés köteles cuccok és abba az egyedileg összerakott gépek nem szoktak szerepelni.
Ezt inkább hagyd rá a tanárokra és az igazgatóra. Ők jobban fogják tudni, mit szabad. Ez nem csak a keretösszegeken múlik.

Igen, fenntarto fele kell jelezni, hogy kb mit akarunk es mondanak ra valamit, ezert is irtam be ide, mert ebben nem vagyok jartas.
Irunk egy konfigot, aztan majd alkudozunk, csak tenyleg jo lenne a legoptimalisabbat kihozni. Es nyilvan 1 nap van leirni, hogy kb mit szeretnenk, aztan kapunk valamit.

1 Like

Ha jól emlékszem 8M-ig nem kell közbeszt kiírni. Egyébként, ha egy helyről veszik, és kérnek összeszerelést, simán átvihető a dolog. Én is a Starter Plust mondanám.

A remeny hal meg utoljara, es koszi mindenkinek a segitseget. A jelenleginel csak jobbat kaphatunk.

1 Like

Ha túl drága, akkor annyit tudnál még vágni rajta, hogy 16 gb ram helyett 8 -at csaptok bele, mert előbbi teljesen fölösleges.
Nekünk is most az iskolai masinákban i5 8500 van, és 8gb ram, de még a 8at is sokszor fölöslegesnek érzem egy ilyenben.

1 Like

4gb-ot keveselném win10 64bitre.

Szerintem hét végén ki is derül, hogy mire jutunk, tényleg nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, és bocs a bénázásomért.

Azért ajánlott 8-at :slightly_smiling_face: Ami valóban teljesen elég iskolai felhasználásra.

1 Like

Hát ha szeretnél 5 Chrome tabot akkor nem árt a 16GB memória :smiley:

Iskolai gépekbe 16 gb RAM azzal indokolható, hogy lehet ezek a gépek 15 évig is el kell ketyegjenek, illetve ha pályázatból van a pénz és a különbözet összeg nem lenne jó semmi másra.
Ezenkívül nem szűkség szerintem se, illetve nem tudom hol van szűkség 5 Chrome tabra info termi gépen. Ha minden igaz office programok és hasonlók az informatika anyag nem social media böngészés, talán abból ismernek 5-öt a mai diákok… :smiley: :smiley:

Még annyit tennék hozzá, hogy én lehet nem vacakolnék hdd-vel és inkább fél tebibyte-os SSD-ekkel operálnék.

3 Likes

10 évre tervezünk, ezek a csodás core2 duok is kiszolgáltak 10 évet, csoda, hogy a végén win10-et képesek voltak elvinni.

Viszik azok a win10-et :smiley:
Nekem is van egy core2 csoda otthon, és köszöni megvan a win 10 -zel :joy:

Jaja, elmegy a w10, igaz 32 biten, de megy
Korosodbak sajna, kar, hogy nem coreosodnak