Új mechanikus bill. vásárlása


#1

Sziasztok. Már nem tudok dönteni segítsetek légyszi. Keresgéltem mechanikus billentyűzet két magamnak mert már lecserelnem a régit és összeszedtem párat de azok közül nem tudok dönteni. Segítene ha írnátok roluk puzitivumokat vagy negatívumot.

  1. Duckey one 2 mini
    2 Logitech g 512 carbon
    3 razer blackwidow lite
    4 cooler master sk 630
    5 cooler master ck 530

Ezekben a billenytuzetekben megtalálhatóak azok a switchek amelyek nekem tetszenek : tacktile and silent és a linear. Írnátok roluk véleményt légyszíves?
A válaszokat köszönöm :smile:


#2

Úgy érted ÚJ.

Mit használsz jelenleg és mért cseréled le? (Csak kíváncsiságból, ha szabad tudni)
Mi az a Duckey one? No offense, ha kéne tudnom, de tényleg nem hallottam még róla, nálam az az egy ez miatt kapásból ki lenne lőve.

Nekem Razerem van, de nem vennék mégegyszer Razert, de lehet csak azért, mert szívem szerint naponta cserélgetném őket, minél többet kipróbálnék, de aztán ki tudja mi van tudat alatt :smiley:
Viszont az, hogy tudtam venni numpad nélkül, az nagyon jó számomra, más gyártóknál ez a lehetőség nincs.

Logitech-ről hallottam jókat, meg számomra szimpatikus, saját switcheket fejleszt tudomásom szerint.

Cooler master 630 nálam kizárt, az ilyen lapos gombos billentyűzeteket nem csípem, meg a switcheket sem ők gyártják elvileg.

Én most azt mondanám, hogy számomra a logitech, de aztán te döntsd el melyik tetszik stb…
Mintha a media marktban többször is láttam volna logitech mehanikus billentyűzeteket, elvileg nyilván tartják melyik áruházban mi van raktáron, szóval ha megérdeklődöd, vagy csak szimplán arra jársz lehet ki tudod próbálni.

Arra nagyon figyelj, hogy olyat vegyél, amin van hosszú Í, hosszú Ű, ennyi pénzért tudj azért magyarul írni :smiley:


#3

Igen úgy. De a hibajavító nem képes tanulni


#4

A Ducky teljesen jó, ha van rá pénz (és be tudod szerezni), én biztos azt venném. Csak figyelj hogy milyen switch van benne. Nekem az MX Blue nagyon bejött a HyperX Alloy Elite-emben, de a Ducky sokkal válogatósabb a switch-ekkel, és csak a minőségibb darabokat vásárolják fel, így egy kicsit más lehet az érzése. Plusz vannak akik nem is szeretnek ezzel a kapcsolóval játszani. Ha van lehetőséged, próbálj ki különböző kapcsolókat. Vegyél meg egy billentyűzetet, teszteld le, és 14 napon belül vissza tudod küldeni, feltéve hogy online vásároltad.

Az is számít hogy milyen funkciókra van szükséged. Kellenek-e média gombok? Dedikált szoftver? Mekkora méret lenne a megfelelő? 60%, TKL, vagy normál méretű? Vezetékes vagy vezeték nélküli? Kell-e RGB? Ezeket próbáld helyrerakni magadban, és akkor sokkal könnyebb lesz eldönteni.

A Ducky-nak nincs szoftvere, így pl nem lehet átállítani a gombokat. Ez szerintem elég nagy hátrány


#5

1.Ducky ( lehetőleg ne a blue-switchest )
2. Logitech G Pro ( jó magam is ezt használom , jobban örültem volna hogyha alamónium a felső test rész )
3. Logitech G512 v. G513 ( utóbbihoz jár csuklotamasz , extra keycap és kiszedő )
4. Razer ( de nem a lite )
5. Esetleg Asus Calymore ( moduláris és van magyar )

Vedd figyelembe azt a tényezőt , hogy milyen szoftverek vannak a gépeden ( razer nem csípi a logitechet ) , szimbiózisban élés egy jó dolog.


#6

Ezek közül a Ducky.

Rezer nem a legjobb mostanában. Lohitech megbízható és egész jó a progijuk is.

Ha tehetet biszont valóban próbáld ki a különböző switch-eket és azt vedd ami neked a leginkább megfelel.

Én pl. Cherry MX Brown-okra esküszöm a Corsair K70-emben. De van aki pl. a lineáris switch-eket preferálja mint a black meg a red vagy esetleg speed… Választék az van :smiley:


#8

Sajnos a mechanikus billentyűzet vásárlás nagyon nehéz téma, mert 60%-a nem magyar kiosztású, ezen kívül el lehet osztani kb 4-gyel a választékot, ha kifejezetten azt a switchet szeretnéd amit kinéztél. Nekem egy ASUS Cerberus Mech RGB magyar kiosztású van, sajnos ez sem blue switches, mert nem volt olyan, pedig olyat szerettem volna, így kompromisszum kellett. Ezen kívül gyári hibását is fogtam ki, így 1 hónap használat után 2 hónapja szervízben van - garanciásan. Nem eltántorítani akarlak, de elég nehéz kifogni a megfelelőt, és emellett elég drága is :smiley: Nem próbáltam ezek közül egyiket sem amúgy, de márka alapján én logitechet preferálnám.


#9

De miért kéne egy billentyűzet magyar kiosztású legyen? Eleve azon a Z és Y felvan cserélve és a @ is egy vicc… US international vagy GB a legjobb amit meglehet szokni és ugyanúgy megvan az összes Magyar karakter is ha az ember átállítja Windows-ban a nyelvet. SŐR a legtöbb ugyanott van csak nincs feliratozva.

Az ASUS Cerberus-ra meg csak az elmult héten kb. a harmadik post ahol valami hibára panaszkodnak… lehet nemlett szerencsés sorozat :stuck_out_tongue:


#10

Mo-n az emberek 99%-a nem tud vakon gépelni.
Sőtt, a fele mégy gyorsírni sem. Sokan keresi a betűket. Ezért kell a nagyrészének a full magyar kiosztás.

Egy másik csoport, ha már magyarok vagyunk. A klavi is legyen az.

Mindenki másnak pedig mindegy a kiosztás, mert megoldják.

Egyéni vélemény, de még a német kiosztás a legjobb pótlás, mert gyak full ugyanaz a kettő.


#11

ujj vagy új? :slight_smile:


#12

Most már utóbbi.


#13

Én ha szimplán egy billentyűért kiadok 30ezret, az legyen már magyar, és legyenek ott a gombok ahol a helyük van :slight_smile: gyorsírok odafigyelés nélkül, de ettől függetlenül ennyi pénzért ezt elvárom.