Új PC, 1-2 dolgot megtartva a régiből

Sziasztok!

Ideje kicsit felújítanom a gépem (lényegében szinte teljesen), láttam a build ajánló posztot, de szeretnék biztosra menni, nehogy hiba legyen benne.

Amire használnám:
Játékból Lol, Hs ezekenkívül nem erről játszom
Videóvágásra Davincit használnék róla, ez viszont jó lenne ha döccenés mentesen simán futna.
Egyetem, és oktatás miatt különböző programozói, 3d-s tervező felületek (Visual Studio, Codeblocks, Blender hasonlók)
Valamint ha nem dob nagyot az árán akkor lehet a streamet is átköltöztetném a laptopról erre a gépre, csak a stream menne róla a játék ilyenkor ps-ről jön

Szeretném megtartani:
A jelenlegi gépem házát (ha nem megoldható akkor fájószívvel, de megválok ettől is):
https://www.akyga.com/products/160-case-midi-tower-atx-aky308or.html
Az SSD-t és a HDD-t ezeket idővel lehet cserélném, de most nem annyira úszok a pénzben.
Valamint a tápot, bár ezt nem tudom megoldható-e egy 400w-OS chiftec A80 van benne, ami sajna már nem épp mai darab.

Nagyon megköszönném a segítségeteket gép építésnél mindig félek, nehogy véletlenül nem kompatibilis darabokat válogassak össze.
A keret nagyjából 250-300ezer(nagyon maximum 350)

Köszönöm, ha végig olvastad, és kellemes napot mindenkinek :))

Szia

Gondolom az egész gép nem mai darab.
ilyenkor a gépház az egyedüli amit megéri tovább vinni, de jelenleg az sem.

ezért ne fáljon. KUKA

instant KUKA

innen

ez az, ami a keretenek és úgy a céloknak is megfelel.
image

ssd hhd milyenek? mert gondolom azok sem mai darabok és itt azoknak a cseréje is bele fér az árba.

4 Likes

@lengyelb kérhetünk egy összevonást? az egy hetes téma keretnél akadt el.
Köszönet

2 Likes

Egy 500GB Samsung HD502HJ HDD és egy 120GB Kingston ssdnow300 van benne.
igaziból most ez elég goyrsan jött szóval még ha opció is van rá lehet nem most cserélném ki mert ugye pénz, de mindenképpen jó ha van alternatívám, hogy mire érdemes :))
vagy esetleg nem lenne érdemes esetleg az SSD-t HHD-t most hagyni és egy kategóriával feljebbi CPU-t (és hozzá hűtőt) venni? nem tudom csak ötletelek
És köszönöm, hogy ezt az összevonást kérted nem tudtam mit kéne csinálnom a régi poszttal mert törölni nem tudtam :))

Szia!

Nagyon nem. Ez olyan, mintha vennél egy autót, de nem engednéd ki a kéziféket és leeresztenéd a gumikat is, majd úgy próbálnál közlekedni. A HDD SATA2(!)-es, az SSD-nél pedig egy mai ~15 ezer forintos M.2-es SSD 6-8-szor, ha nem többször gyorsabb. Persze, ha az embernek nincs pénze, akkor minden érték, de ez a két háttértár nem ér összesen 2000Ft-ot.

A tápegységet szintén eszedbe se jusson megtartani! Ha pedig a listában szereplő alkatrészek közül valamit cserélnél másra, mindenképp kérdezz meg hozzáértőt, vagy akár minket, mert könnyű szemetet venni manapság.

3 Likes

Most gyorsan megpróbáltam elkezdeni összerakosgatni, de például sajnos az CPU-t és a házat sem találtam meg sehol, illetve egyszerűség végett jó lenne egyhelyről beszerezni.
Továbba a gyors keresésem alapján ez a videó kártya nem igazán járja, mert bár itt 100e van írva már mindehol 140-170 között mozog, így annak a helyére is kéne valami ami ennél olcsóbb, mert ha azzal számolok akkor máris nem 300, hanem 370 ami elég nagy különbség sajna :frowning:
Igen alapvetően pont ezért kérdeztem itt, mert az összeszereléssel nincs problémám, google alapján még adott esetben össze is válogatnám az alkatrészeket, csak annál azért egy drágább dolog, hogy most csak úgy próba-cseresznye vásárolgassak, aztán kiderüljön valamit benéztem :smiley:

Ott van a build ajánló! Nézd meg, vedd meg amik oda vannak írva és rakd össze ha értesz!! Hozzá. Ha meg nem akkor ipon, pcx akárhol rakasd össze, pár ezer forint. Ja és Tápon NEM spórolunk.

5 Likes

Így, ahogy Levi írja. Szedd össze egy listára az alkatrészeket buildajánlóból, és ha van egy listád ránézünk. Tápon ne spórolj, sőt, a minimum fölé is érdemes lőni 15%kal a későbbi fejlesztés véget. Gépet építeni egy drága mulatság (amúgy is, most meg pláne) a jó árban lévő kártya meg ritka állatfaj, bizony vadászni kell. (Amit 2 és 1/2 éve vettem 180kért azt most el tudnám passzolni minimum ugyan ennyiért, de inkább 200 környékén.)

4 Likes

Összeraktam az inteles verziót másik házzal és másik videókártyával rátudnátok kérlek nézni, hogy ez így rendben van-e? Amennyire néztem elméletileg minden elfér, csak nem akarok semmit benézni.
Valamint ha van bármi amivel lejebb lehetne szorítani az árat nagyobb minőség romlás nélkül pl a videókártyán, vagy RAM-ből valami párezerrel olcsóbbat belerakni (Ram-oknál azon kívül h ddr4 nem tudom mit kéne nézni) az nagyon jó lenne, mert ez így most 40ezerrel több mint az eredeti tervezett maximum, ami sajnos nekem elég sok pénz. Amennyiben erre nincs megoldás akkor marad így természetesen, csak érdeklődök. :))

Gép tervezet

Kedves Levi köszönöm ezt a roppant segítő kész választ, de az “Ott van a build ajánló! Nézd meg, vedd meg” nem sokat segít. Főleg, hogy az kb féléve nem változott azóta elég sok ár mozdult el, és éppen emiatt már nem biztos, hogy belefér a keretbe(mint ahogy azt láthatod is a most összerakott tervben is, hogy gyengébb videókártya mégis drágább) ezért kértem segítséget ezen a fórumon, mert többségében itt kedvesek és segítőkészek az emberek.

a ramnál dual chaneleset kell venni. tehát nem 2x1db hanem 1x2 darabot, de mindjárt keresek hozzá valami ramot. A gépháznál olyan érdemes (kell) venni aminek az eleje mesh vagyis lyukacsos hogy tudjon áramolni a levegő. Build ajánlót régebben néztem át. Viszont nem búkoságból akartam írni azt hogy nézd meg/vedd meg. Mindjárt Error leírja pontosabban mivel jobban ért hozzá mint én :smiley:

Spoiler

amit meg caps lockal vagy 6 felkiáltójellel írok azt azért írom mert nagyon nagyon fontos.

3 Likes

A RAM-nál tudsz fogni 2500 ezer forintot, ha KINGSTON FURY Beast Black 2x8GB DDR4 2666MHz (KF426C16BBK2/16) KIT-et választod. (személy szerint én még jobban is ajánlom a Kingston-t, mint RAM)

A ház felejtős. Tudom, hogy a PCX-nél ez nincs. Viszont minimum ezt vedd meg, másnak nincsen értelme:

(ebben vannak előre szerelt ventik is)

Tudom, hogy nincs kereted, de a 1650-es videokártyára sincs értelme kiadni a pénzt. Inkább vegyél 10400 (nem F) procit és használd az integrált grafikát és majd később vehetsz bele valamit.

SSD: Kingston A2000 250GB SA2000M8/250G M.2 - 14.500Ft kb. elég a rendszernek.
Procihűtő: Arctic Freezer 34 CO ACFRE00051A - 10.000Ft, nyersz 5.000Ft-ot.

Ennyit tudok “segíteni” (igen tudom, filléres tételek amiket megspóroltam), olcsóbban gépet nem lehet venni, ezt el kell fogadnod.
Megpróbálhatod még az iPon-on is összeállítani ezt a konfigot, náluk talán van ház, ill. esetleg más árak.

2 Likes

Az egy gyökér! Haggyadmá’… :rofl:

1 Like

Egyet árulj el.

Inkább kettőt.

Minek kérdezel, ha utáma minent letojva, tátott szájjal rohansz be a f@szerdőbe?

A kártya minek 1650? 1660 vagy egyenértékű. Használt 1060 kb 70 ropi és a buildajánlós gép leretébe vastagon befér.

awin telepítéssel semmire nem mész, ahhoz vásárot rendszer is kellene.

2 Likes

A kártyánál abból indultam ki amik a build ajánlókban volt, ott ugye 1060ról szó sincs nem gondolkoztam azokban, mert nem tudom pontosan milyen kéne, ezért kérdeztem itt, és ezelőtt itt sem volt róla szó :smiley:

A win telepítés nem kell ez csak egy terv és benne maradt véletlenül.

A filléres megspórolások is fontosak, nagyon köszönöm!

1 Like

Köszönöm szépen, akkor én értelmeztelek kicsit félre, bocsánat :))

Ott az áll, hogy azzal egyenértékű (teljesytménben és nem árban)

Nem vagyok tisztában vele, hogy kik a teljesítményben egyenértékűek.
Ezért azvolt a sejtésem, hogy oké ez a kategória illetve az ilyen teljesítményű kártyák nekem drágák, akkor megnézzek egy kategóriával lejjebbről valakit, ezzel ezekszerint tévedésben voltam, de sebaj ma is tanulok újakat legalább. Éppen ezért, ha tudsz nekem ilyet javasolni, hogy kit érdemes keresnem, vagy mikre kéne figyelnem amikor videó kártyát keresek, akár használtan, azt nagyon megköszönöm.

image
Azért ezt lehetne frissíteni mert 1600AF et nem kapni már , csak jóval drágábban van 3600 .

1 Like