Új PC kb. 200ezerből

Sziasztok! Új gép vásárlását tervezem, ehhez kérném a hozzáértők véleményét. :slight_smile: Az alábbiakat néztem ki:

  • Zalman Z11 Plus HF1 ház
  • Cooler Master 600W Elite Power táp
  • Intel Core i5-7400 proci
  • Gigabyte Z270-HD3 alaplap
  • Kingston HyperX Fury Black 4GB DDR4 memória
  • Gigabyte GTX1050 2GB GDDR5 videókari
    Illetve egy Asus VS228DE monitor.
    Köszönöm előre is.

Itt össze van gyűjtve, hogy mit érdemes és mit nem. Ebből láthatod, hogy most a ryzen ajánlottabb ár/érték aránya miatt.
Ezenkívül tápból elég lesz 500wattos is és inkább egy be quiet vagy fsp márkájú mint ez. Valamint merem remélni, hogy elírtad és 2x4gb ramod van különben az egész gép használhatatlan.

1 Like

Köszönöm, igen az 2x 4GB akart lenni :smiley:

[quote=“vmarci17, post:2, topic:20898”]
be quiet vagy fsp márkájú
[/quote] Ez mit takar pontosan?

Budget Plus úgy ahogy van, ha a pénzedért a lehető legjobban akarsz kijönni. :wink: Csalódni nem fogsz.

1 Like

Mondjuk őt: https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/be-quiet/pure-power-10-cm-500w-bn277-p358522481/

1 Like


Ha már kicsit komolyabb tápok felé nézelődsz és nem tetszik ami a build ajánlóban van. Bár hozzá teszem a 200 ezres kereted nem igazán enged nagy mozgásteret, ennyit talán még igen bár ezt te tudod. Mondjuk ha nincs monitorod akkor ennyit se.

A build ajánlóból a Budget gépet nézd meg, én kihagynám az SSD-t és inkább vennék 4 gigás 1050Ti-t, a maradék 30ból pedig monitort. SSD-t tudsz később is bele tenni.

Köszönöm a válaszokat. Budget Plussal az a bajom, hogy AMD processzort akkor se tennék be, ha fizetnének érte. :joy::roll_eyes: Az egyébként nem probléma ha mondjuk 220-ig elcsúszik az ár. A 4 gigás 1050 Ti mellé elég lenne a 8giga RAM és pl. az az i5-7400 ?

Egyelőre elég, de hamarosan bővítened kell majd 16 gigára. Mondjuk jövőre.

Pénz szűkében nem válogatnék ,mellesleg jobbak is. :wink:

Nehogy z270 es alaplapra koltsd a pénzed, B250 kell neked

Alaplap akkor Z270-ről B250-re cserélve. Köszönöm a segítséget!

Ilyen egy igazi Intel rajongó, egy úgymond fan. :smiley:
Hiába szűkös a keret, hiába kapna a pénzéért sokkal jobbat AMD-ben, akkor is egy rosszabb Intelt vesz, mert Intel. :smiley: Persze mindenki maga dönti el, hogy mennyire akar a pénzének az ellensége lenni, illetve az a fontos neki, hogy minél jobbat kihozza a gépéből X pénzből vagy az, hogy Intel legyen drágábban hiába jár vele rosszabbul.
Végül is ha a kék szín tetszik, akkor talán meg tudom érteni, hogy az Intelnek talán mutatósabb a doboza, így ha illik a szobádba, lehet, hogy szebben mutat a kék doboz a polcon, mint egy AMD-s szürke doboz, bár szerintem sok helyen nyomtatnak olcsón 1-2 db A4-es papírt valami Inteles logóval és ráragasztod az AMD dobozára és úgy is szép lesz és még jól is jársz :smiley: XD

1 Like

Azért annyival árnyalnám a helyzetet, hogy ha vár kicsit, i5 8400al jobban jár, ár/érték arányban is, mint a Ryzenekkel. Úgy tűnik jó lesz a 8. gen csak várni kell még kicsit.

Igen jó lesz az jobb is lesz szerintem a Ryzen-nél, csak a nagy kérdés hogy mennyivel? és hogy az a felár megéri-e majd, mert kétségem nincs a felől, hogy drágább lesz. Meg ugye válasz, szóval a kövi AMD-knél kell majd jobbnak lennie teljesítményben és árban is. Minden esetre ne legyen igazam… :smiley:

Már kint vannak tesztek, nemrég linkeltem a Coffee Lake topicba egyet. Olcsóbb, és erősebb a 8400 mint az 1600X

1 Like

Ez igaz ,de ameddig 50-70 ezer forint egy alaplap… és csak 2018 q1-ben jönnek az olcsóbb lapok…addigra meg jön új, és remélhetőleg jobb ryzen.
De ennek csak örülni lehet ,végre van valami verseny.

1 Like

Ránézek, köszi! :wink:

Vagy nem :wink: csak olcsobbak :slight_smile: Eddig minden teszten az intelek nyernek…cshak dragabbak az azonos kategoriaju CPU-ik.

Ezt hívják ár/érték aránynak.

És a többség (nagyon helyesen) ez alapján dönt.

Ha nem így lenne, azt is mondhatnánk, hogy a 20.000 processzoros meg 4000 GPU-s szuperszámítógépek nyernek. Azoknak sokkal nagyobb a teljesítményük. És ez így is van. Csak kicsit sokba kerülnek.