Új PC nem kapnak jelet a perifériák

Sziasztok!
Tegnap szereltem össze 1 vadonatúj gépet:
Ryzen 5 2600
Asus rog b450f gaming
Asus rog vega 56
G.Skill Trident Z 2*8Gb 3200MHz

A problémám mint fennt is írtam az h a perifériák (monitor, egér, billentyűzet) nem kapnak jelet… A ventik fel pörögnek, hdd is, valamint a power gombbal nem tudom kikapcsolni a gépet csak a táp főkapcsolojával. Próbáltam át dugni másik aljzatba mindet, átraktam másik PCIe-be a vgat, kivettem vissza raktam a ramokat…Minden alkatrész új, a vgat vettem használtan de az is csak kibontva volt kb. Mi lehet a gond szerintetek? Előre is köszönöm a segítséget!

Mennyi időt vártál indulás után? Első induláskor az alaplap akár 5 percig is inicializál, közben többször újra is indulhat.

Nézd át a kábelezést még egyszer, akár úgy, hogy lehuzol mindent a lapról és újrakötöd.
Milyen tápról van szó?

Legelőször 2-3 percet szerintem, de simán lehet h többet is, kicsit magára hagytam, de azóta ment már 20percet is kikapcsolás nélkül. Egy evga supernova 650 g+ hajtja.

Ehhez a laphoz létezik novemberi BIOS update. Első körben szerintem próbáld meg azt.

Billentyűzet nélkül nehéz lesz. :smiley:

Ha kikapcsolni sem lehet rendesen, akkor biztos hogy valami rosszul lett bekötve.

3 kedvelés

Alaplapba dugtad a monitort?
A perifériákat az előlapba kötötted vagy a hátlapba (direkt módon a deszkába)?

Az alaplapba ne dugja, azzal nem lesz előrébb. :smiley:

Videokártya mind2 HDMI slotjat próbáltam (alaplapit nem mivel nincs grafikus vezérlő a cpuban) billentyűzetet előre/hátra is. Nem lehet alaplap probléma? Nem adott semmilyen hangjelzest pedig ha jól tudom POST közben kellene csipognia (rá van kötve a speaker). Szét húztam minden kábelt aztán újra össze dugtam (mi lehet rossz helyre kötve ami ezt okozhatja?).
Egyébként köszönöm hogy így szent este is próbáltok segíteni!! :grin:

Lehetséges. Egyébként is elég vacakok lettek az Asus B450 lapjai.

Ha tudod, cseréltesd ki, lehetőleg MSI B450 Tomahawk Max-ra. B450-ek közül kb a legjobb. Ha az nincs, akkor Gigabyte Aorus széria.

1 kedvelés

Tul sok mindent nem lehet rossz helyre dugni inkább felcserélni vagy nem bekötni tudod. Talán csak a ház kábelei mehetnek rossz helyre.

Hat ha tényleg az lesz a hibás nagyon szidni fogom magam mert először 1 MSI tomahawkot akartam… Mindenesetre holnap nekiesek nulláról a dolognak. Gyanítom hogy az alaplapal lehet vmi, másra nem tudok gondolni. Vezetékezesben szinte biztos vagyok hogy okés. De holnap kipihenten újra átnézem. Addig is köszönöm a segítséget srácok!

1 kedvelés

True… átsiklottam ezen “apróság” fölött :sweat_smile:

1 kedvelés

CMOS törlés vót má?

Az elemet kivettem tegnap kb 10percre, most tervezem rövidre zárni a clrtc pineket, közben újra kábelezem (harmadszor) a cuccot jobb híján.

2 kedvelés

Hat ez se segített, fesz mentesítettem a gépet, elem ki, jumper reset, kábelezés átnéz, bekapcs, vártam vagy negyed órát de megse nyekkent csak pörögnek a ventik meg a hdd. Vissza viszem a lapot, még van rajta garancia, de még csak 1 másik alaplapom sincs h kiprobaljam tényleg az e baj. Mindenesetre köszönöm a segítséget, nem tudom én mit tudnék még tenni az ügyért

Akkor már vidd be az egész gépet, és nézzék át mivel van gond. Lehet kicseréled az alaplapot, aztán semmi baja.

Vajon a videókártya okozhat ilyet? Anélkül ugye nem tudom kipróbálni a monitort, de az usb portok áram alatt vannak (kipróbáltam töltődik róla a power bank, már ha ez jelent bármit) csak nem világít az egér/billentyűzet de azok amugyis lehet h csak azután csinálnák a bizniszeiket miután inicializalt a lap( vagy nem?) Szóval videókártyával lehet bármi olyan ami megakaszthatja az alaplapot?

Ilyen esetben majdnem bármivel lehet. Ezért kellene szervízbe vinned az egészet, mivel mint mondtad nincs cserealkatrészed otthon.

Igen, így fogok tenni…