Új PC, SSD-t nem látja, nem boot-ol

Sziasztok,

Nemrég bios frissítés problémám volt, ami megoldódott. 3 napig bírta gép, ebben volt kb 10-12 óra üzemidő (ami elég karcsú). Most viszont olyan problémába ütköztem hogy, használat közben egyszer csak megfagy, semmire nem reagál vagy bekapcsolást követően nem bootol hanem írja két sorban a szokásos szöveget hogy válasszak boot meghajtót stb, biosban látszódik, és jónak is tűnik minden, kivéve az ssdt-t, azt valamiért nem látja. Tegnap sikerült valahogy elindítani a gépet, boot-oláskor írta a szöveget hogy nem indult a gép megfelelően, diagnosztika, javítás, stb. Működött is, futtattam teszteket, benchmarkokat, mindent tökéletesnek írtak ezek a programok. Ma hazaértem, első dolgom volt bekapcsolni a gépet, hogy működik-e továbbra is, hát nem, első körben jött a válasszak boot meghajtót stb, kikapcs - bekapcs… bebootolt, windows belépve, egy perc elteltével kifagyott és jött a kékhalál : leállási kód Memory_management… Mi lehet a probléma ?
A setup :

Asus tuf gaming b450m pro ii alaplap (3802 bios)
Amd ryzen 5 4500 cpu
2x8gb 3200mhz kingston fury beast ram
Patriot viper vpn110 512gb ssd
Cooler master mwe 650 gold psu
Msi rtx 2060 12gb ventus

Segítséget ismét köszönöm szépen előre is! :slight_smile:

Szia!

Hááát itt elég sok a hibalehetőség. A legolcsóbb, egy új CMOS elem. (CR2032-es, már az összes nagyobb bevásárlóhelyen árulnak ilyet)
Másodjára kéne egy memtest86. Utána egy HDSentinel kép az SSD-ről. Elég erős a gyanúm, hogy az SSD-vel lesz a gond.
Más háttértár nincs a gépben? A CM táp melyik: MWE V2 Gold [MPE-ACAAG], MWE V2 Gold FM [MPE-AFAAG]?
Ill. milyen Windows-t használsz? (melyik verzió, telepítő honnan való, licenszes-e, etc.)

2 Likes

Ha sikerül ismét elindítani valahogyan, küldöm a képeket. V2 FM a táp, az op system pedig pendriverol lett telepítve, microsoft oldalról, win10. Licenszet pedig g2a-ról vettem, global verziót.

RE: Van másik háttértár is, megfeledkeztem róla véletlen, azt látja a gép folyamat, egy 1tb-s 2.5"-os wd green 5400rpm-es.

Lehet, hogy megérné kivenni az SSD-t és a HDD-re telepíteni egy Win-t a próba kedvéért.
(a Memory_management BSOD általában a videokártya driver-ei miatt van, ami ugye az SSD-n van)

1 Like

Megpróbálom, hátha.

Gond nélkül megy a telepítés a hdd-re. :slight_smile:

Ezt a memtest86-ot, hogyan végezzem el ?

A " How to Test RAM With Passmark Memtest86" alatti leírást kövesd. (gyakorlatilag egy boot-olható pendrive-ot kell csinálni)

1 Like

Nem talált memória hibát

A win is felcuppant a HDD-re? Esetleg próbálj meg egy játékot is.

Igen, tökéletesen ráment a win is.
Próbálok valami játékot is akkor, nemtudom hogy az mennyi idő alatt fog megtörténni friss winen, hddről :grimacing: Jelentkezem majd :smile:

RE: Nem úgy tűnik mintha most bármi baja lenne, megy ahogy kell… Persze ez holnapra változhat, mint az ssd esetében is, ugye tegnap valami oknál fogva megjavult, késő estig ment is a game, minden gond nélkül, aztán ma megint beadta az unalmast…
Szerintem az lesz a legjobb ha holnap elviszem az üzletbe ahonnét rendeltem, aztán ott megnézetem, és kicseréltetem az sdd-t vagy az egész gépet. Ma egy hetes a konfig és sikerült használni max 12 órát. :frowning:

1 Like

Hd sentinelnél meg tegnal sajnos csak így sikerült lőni a képet, ne bántsatok érte :'D

De a lényeg gondolom látszik, 100%os, semmi probléma, nagyon kevés üzemidő.

Akkor vagy gyári hibás az SSD, vagy egyszerűen nem csípi a lap. Egy Samsung 970 EVO Plus 500GB-al jobban jártál volna. Vagy 980-al. (nem Pro)

Hát igen, így utólag már rájöttem én is… De remélem hogy kitudják cserélni, ráfizetéssel adjanak egy másikat/másmilyet.

Nagy szenvedések árán, sikerült elintézni hogy küldenek ingyen egy újat a “szellem” ssd helyett… Elég “vicces” történet… Addig megpróbáltam 5400rpm-es HDD-ről használni a gépet, mit ne mondjak, használhatatlanul keservesen lassú… :frowning:

Az jó, az jó! Mesélj kérlek és halljuk melyik üzletbe nem kell menni többet. :slight_smile:

Küldtem üzenetet:)

1 Like

Menjen a 'csába a gyökere…

This topic was automatically closed 8 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.