Új PC-t vásárolnék, és ez ügyben kérdeznélek titeket

Sziasztok!

Új PC vásárlás előtt állok, és szeretnélek titeket megkérdezni mi a vélemény erről a buildről, illetve bármilyen tanácsot szívesen olvasnék!
Teszek linket is a leírások után, remélem nem sértem a fórum szabályait vele, ha igen elnézést kérek, és akkor módosítom a topicot.

Ház:
Zalman Midi S3 TG számítógépház (S3 TG)

Táp:
Be quiet! 600W System Power 9 BN247 tápegység

Proci:
AMD Ryzen 7 3800X 100-100000025BOX processzor

Alaplap:
ASRock A520M Pro4 alaplap

Memória:
Kingston 2x8GB 3200MHz DDR4 HyperX Fury HX432C16FB3K2/16 memória

SSD:
Samsung 500GB 970 Evo Plus MZ-V7S500BW M.2 SSD meghajtó

HDD:
Seagate 1TB SATA3 64MB ST1000DM010 merevlemez

CPU Hűtő:
FSP Windale 6 processzorhűtő (AC601)

Videokártyát azért nem másoltam bele, mert egyik barátomtól kapok egy GTX 1060 6GB-os kártyát hozzá, később amint anyagilag megengedhetem magamnak (és remélhetőleg valamelyest mérséklődnek az árak) szeretném a VGA-t cserélni valamivel nagyobbra, de egyelőre ezzel kell beérnem.

Leginkább játszanék rajta, persze dolgoznék is de az olyan szempontból nem számít, hogy maximum MS Office alkalmazásokat kell futtasson meló szempontjából.

Nem az a célom, hogy ezzel a videokártyával mindent maxon futtassak, de azért jobb volna pár újabb gamet is kipróbálni vele, továbbá PUBG, is fusson rajta lehetőleg 100 fps stabilan meglegyen :slight_smile:

A fő kérdés, bármiféle kompatibilitási probléma van-e ebben a buildben? Megfelelő a táp és a többi?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Az erő legyen veletek! :slight_smile:

Ui.: Sajnos a linkeket nem fogom tudni betenni lévén, hogy új felhasználó vagyok :frowning:
Árérzékeny a művelet, igaz, hogy nem én fizetem (főnökömtől kapom “ajándékba”) de nem nagyon szeretném elkapatni ezt a projektet túlságosan :slight_smile:

Igazából csak rápillantottam, és szeretnék másoknak időt megspórolni úgyhogy kiemelem: ne vegyél A520-as lapot egy 100k-s procihoz. Minimum B450, ha nem kell PCI-e 4.0. A helyedben nem mennék MSI B450 Tomahawk MAX fölé (vagy ha nem fér el a házba, B450M Mortar MAX), mert 3800X-ről már nem hiszem hogy nagyon fogsz fejleszteni alaplap csere nélkül. B550 fölé viszont semmiképpen ne menj.
Jobb minőségű táp igazán illene (ez se szar, de bronze, ami elég meh), illetve akár egy normális ház is (a.k.a nem Zalman).

6 Likes

Miért nem lehet ezt a szutyokgyárat ledózerolni -.-

Innen a keretednek megfelelő és lenni boldogság

Be quiet! 600W System Power 9 CM BN302 tápegység | PCX.hu

Ezt a tápot tettem bele, ami a gép összegének kb 15% tovább 80+bronze. Azt hiszem akkor a táp megfelelő ezzel. mára szempontjából is stimmel

Megtennéd, hogy ajánlasz pár gépházat? Nem igazán értek hozzá, azt látom, hogy nem ajánljátok a zalmant, de mi az ami megfelelő? A szempontok számomra egyszerűek: Nem kell csillivilli rgb bele, alsótápos legyen és elférjen egy későbbi 3070 körüli kártya bele, és ha lehet olcsó legyen.

A fenti linket, ha leszel szíves végiggögetni.
csak egy példa.

1 Like

Mondjuk viccen kívül az NZXT már próbálkozott ilyen dolgokkal… :tipping_hand_man:

3 Likes

A tápegység legyen inkább ez: be quiet! BN298 Pure Power 11 600W 80+ Gold (talán 4.000Ft-al drágább)
Bár ha 3070 a terved akkor 700W alá nem mennék. (természetesen BQ!, Seasonic, FSP vonalon maradva)

1 Like

Az NZXT nem “próbálkozott” semmivel, nem szándékosan adtak el tűzveszélyes terméket, és tudomásom szerintem amint kiderült, elkezdték visszahívni őket és orvosolni a problémát.

Tudomén’, de na… annyira adta magát ez a kis szarkasztikus áthallás :slight_smile:

2 Likes

Én amúgy NZXT-t akkor se vennék ha tűzállóvá tenné a házamat :smiley:

3 Likes

Ajánlom figyelmedbe hogy vegyél nyolcszáz wattosat a neked tetcő márkától,és ha nem gond akkor arany minösitésü legyen és persze modulárisat ajánlom,de persze végő döntés a tiéd.

Neked aztán mi a bajod cimbora? :smiley: