Új pc telepítésnél újraindul... Mi a probléma

Sziasztok . Olyat tapasztaltam ma amire nem találok magyarázatot … nem tudom mit nézek meg … Új gépet raktam össze ismerősnek i7 8700k ASRock fatal1ty k6 16gb 3200 ddr4 és Samsung 860 Evo darck rock 3 proci hűtő . A jelenség az hogy szépen fel ismer mindent … Telepítés következne és újraindul a gép . USB ről menne rá a rendszer a Ram jó az SSD jó tesztelve másik gépben esetleg valami alaplap probléma lenne ? Mit gondoltok mi lehet a probléma ?? Köszönöm előre az ötleteket !!!

BIOS frissítést nézz hozzá + egy BIOS - Load Optimized Defaults majd ha kell valamit állítani akkor újra belőni mindent. Próbálj másik pendrive-ot, hátha az a szar, illetve másik USB portot. Arra figyelj, hogy natív USB port legyen, ha esetleg lenne az alaplapon a chipseten kívüli vezérlő is, ne azt használd. Ugyanez igaz az SSD-re is, natív SATA portra legyen kötve.
Tápegységről mit tudni? CPU rendesen fel lett pasztázva, hűtő rendesen felfekszik rá? BIOS-ból a hőfokok jók?
RAM-ot mivel-hogyan-mennyit tesztelted?

1 kedvelés

Jól pasztázva felfeküdt rá rendesen egy másik tökéletes rammal próbáltuk ugyan az a hiba … Több pendrive- val több féle OS el próbálva , proci hőfok 46 - 47 fok között volt a biosban … sajnos nem tudok már rajta semmit se tesztelni mert elvitte magával :S a táp egy Corsair 750

@mice0007 leírta az okosságot. Ha chipsetes protokkal is újra indul, akkor erősen memória problem gyanús.

Az a cink hogy biztos nem a Ram :frowning: mert a saját konfigomból kivettem és ugyan ez a jelenség :frowning:

Na de mikor indul újra a gép pontosan? Az első lépésnél mikor felmasolja a fájlokat? Másolás közben? Csak azért kérdezem, mert ha nem jó a boot sorrend akkor lehet mindig a pendrive az első és akkor visszakapod a nyelv választót, ahelyett hogy befejeződne a telepítés maradéka most már a cél meghajtorol.

1 kedvelés

Felmasolja a fájlokat, nyelv választásnál indítja újra a gépet, volt hogy egy másik gépről telepítettem az SSD-re a Windows-t hogy akkor mit csinál … Berakom elkezd bootolni a Windows jönnek üdvözlő képernyő és után amit be dobná az asztalt restart … És ezt addig csinálja míg le nem kapcsolom a gépet …:frowning:

Szia

Ha jól értem az utolsó hozászolásodból. Beleraktad a Samsung SSD-t egy másik gépbe, és ott is folyamatosan újra indul. Ugye?

Nem . Rendben működött. És a ramokat is át raktam és rendben működött minden.
Most hozot nekem a srác egy másik alaplapot ,délután össze szerelés és kiderül hogy mi a fene van.

Nah sziasztok ahogy sejtettük valami az alaplappal volt gebasz :S ezzel a másikkal tökéletesen működik !! Köszönöm a segítséget srácok !!

1 kedvelés