Új Samurai Jack/régi baszó rajzfilmek

Most március 11-én folytatták az egyik kedvenc rajzfilmemet, a Samurai Jacket, ami most kicsit darkosabb irányba ment el, Jack konkrétan enyhén PTSD-vel szenved, nem csak robot ellenfelei vannak, ami persze megint egy új dilemma, ami eddig nem volt jelen. Ki is emelik hogy embert még nem ölt. (eddigi 3 rész alapján).

Másik nagy kedvenc még a Batman the animated Series volt ami szintén kicsit darkosabb hangulatú rajzfilm volt. Talán még sokan emlékezhetnek rá, régen Viasat 3 adta hétvégenként, volt Supermanes testvér sorozata is.

Mit gondoltok jót tenne esetleg hogy több ilyesmit lássunk rajzfilmként, és ne csak a filmvásznon, hátha több eredeti ötlet jelenne meg, nem pedig csak remake/reboot.

Lehet velem van a baj, de régen talán még a rajzfilmek is jobbak voltak.

3 Likes

Vagy csak mi nőttünk fel. Egyébként elég jóra sikerült az új Jack. Picit mintha nem is a mostani gyerekeket célozták volna meg, hanem pont a mi korosztályunkat. Mostanában nem nézek rajzfilmet, és az a durva, hogy évekkel ezelőtt unokatesóim is (bátyám fia meg lánya) a mi korunk rajzfilmjeit nézték. Ben Ten, Johhy Quest, stb… és azt mondták ezek sokkal jobbak, mint amik most mennek.

2 Likes

A Jack készítői elvileg aszonták, hogy azokat célozták meg a lezárással, akik ezen nőttek fel, ezért olyan felnőttes az új évad.

Pár éve, megnéztem az összes részt sorban és egy világ dőlt össze bennem, mikor ráeszméltem (az uccsó rész nézése közben), hogy nem készült befejezés… :cry:
Szinte megható ez a gesztus, hogy befejezik! :relieved:

1 Like

Nem bántásból, de ez a téma már volt január 20-án. :wink:

@djbraun1205 Végig hallgattam, de nem érintik azt a témát, amit én akarnék megközelíteni. ez egy tök jó beszélgetés volt tényleg a régi mesékről/ sorozatokról tv műsorokról, de amire én kitérnék ez hogy milyen lenne ha lennének ilyen, darkosabb hangulatra vett mesék. Tehát nem feltétlen átdolgozni élő szereplősre, meg rebootolni, de pl a Samurai Jack tényleg folytatva van, PTSD, vér, olyan dolgok amik nem voltak. ugyan úgy Gendy Tartakovsky.
ugyan így megnéznék az ő stílusában akár Klónok harcás / republic commandos sorozatot is, nem a gyerekeknek készült animációt mint amik mentek, hanem tényleg komoly hangvételben. Van egy érzésem hogy az a korosztály aki ezen nőtt fel, kajálná. (főleg ha Republic Commando, akkor eskü utcára vonulnék, mint az EB-n voltak az emberek)

TL;DR: nem bántás, mert nem erről beszélnek :smiley: régi rajzfilmnek az a téma, de nem olyan vonalon ahogy én felvetettem :slight_smile:

@greg820918 nem picit célozták meg azt a közönséget és nekem eddig nagyon bejön, főleg hogy az eredetiben is bírtam mind a képi világot mind a különböző kultúrák megjelenítését a jövőben, filmstílusok keveredését. Egyik kedvencem pl az utolsó évadban X9 története. A bérgyilkos robot aki azért próbálja meg megölni Jacket mert Aku elrabolta a kutyáját. A régi Noir stílus, narrációs elmesélős. Áh…isteni volt…és egy “sz@ros” mesében…hát hol látsz manapság ilyet?

2 Likes

Mikor olvastam a hsz végét kicsit megborzongtam… :joy:
Amúgy igen, voltak gyengébb részek, de voltak kimagaslóan jók is, mint amit említettél és valóban, a stílusa is jó volt, lehet újra kéne nézzem megint.

1 Like

Hát igen, tudták akkor is, hogy mi kell egy jó meséhez, főleg ugye msotár felnőtt fejjel, kritikusabb szemmel ugye megint máshogy nézek rá. pl a napokban néztem amúgy újra speciel ezt a részt, mert ezzel demonstráltam hogy milyen komoly volt és miért szeretem. Ugye a zene használat is nagyszerű volt viszont a kritikus pillanatban, ahogy felépítik a feszültséget és nincs altta zene. Csak a lépteket hallod, a lövést, stb stb…semmi nem zavarja meg és egy nyomasztó érzést kreál benned. És nem óriási csaták vannak benne, itt is csak…egy vágás.
20 percben képesek felépíteni egy karaktert és levezetni a történetét úgy, hogy sajnáljam hogy meghal…én erre tudok tapsolni :smiley:

1 Like

Ugye múlt héten kijött az uccsó rész. Annyit mondok csak, kevés volt ez a 10 rész, elnéztem volna még párat, nomeg eleve azt hittem, hogy több lesz, legalább 13. Nagyon gyors és zsúfolt volt az utolsó rész, de jó volt.