Új Streamer/Youtube kérdés


#1

Hali néhány ismerősömmel arra gondoltunk, hogy hobbiból csinálunk egy youtube csatornát és alkalmanként Twitchen is fent leszünk. Szerintetek van esélye egy teljesen új csatornának fellendülni, vagy a nagyobb csatornák miatt kiszorulnak?


#2

Kiváncsi vagyok mikor jössz rá, hogy hülyeséget kérdezel.
Mit takar nálad a fellendülni? Kik a célközönség? Mi lesz a tartalom? Milyen nagyobb csatornákra gondolsz?
Ninja egy éve sehol nem volt most meg nézd meg hol tart. (félreértés ne essék rühellem a gyereket, de példának jó volt :slight_smile: )


#3

Épp ezért jöttem a fórumra hogy elkerüljem a hülyeségeket. Többször is utánanéztem ennek az egésznek és rengetegen mondták hogy túlszaturált ez az ág és semmi értelme belekezdeni és ez demotivál. Az sem segít, hogy amikor szétnézek a twitchen és más fórumokon sokan vannak akik hónapokig és évekig streameltek úgy hogy 0 nézőjük volt. Mellesleg Rainbow Six-et akarunk streamelni főként, de más játékokat is megnéznénk. Csak tudni akarom hogy merjünk reménykedni, vagy tartsuk meg magunknak az egészet?


#4

Szerintem ha azzal foglalkozol, mit mondanak mások, nem csak a youtubon/streamen de az életben sem sokmindent érsz el.

Annyi a kérdés: TE mit szeretnél csinálni. Ha valamit szeretsz, csináld, és kész. Ha jól csinálod, annak meglesz az eredménye. Ha nem jön össze, akkor is ott van, hogy megpróbáltad.


#5

Még mindig nem árultad el, hogy mi a célotok az egésszel és kik a célközönség. A 0 nézős “streamerek” meg álltalában olyanok, hogy benyomja a streamet mikor játszik azt csókolom. Semmi interakció a chatel vagy játékos társakkal. Igazából annyit érnek mint egy gameplay video a youtubeon csak alávágott zene nélkül. Van ismerős kb fél éve nyomja átlag 50 nézővel, de elvan. Rajzol meg játszik.

Így a végére meg egy jó idézet: “Don’t read the fucking comments” - Pisti/Jamie Fox


#6

Nem egészen ide vág, de ha már felhoztad :smiley:. A mai fiatalokkal/világgal az a legnagyobb probléma, hogy azzal vannak elfoglalva mit gondolnak/mondanak róluk mások és csodálkoznak, hogy nem jutnak egyről a kettőre.


#7

Kezdjétek el, törekedjetek a minőségre és legyetek konzisztensek. Tényleg sok a csatorna, de kevés a minőségi. Ha jót csináltok, és kitartóak vagytok(!), akkor képesek lesztek saját közösséget felépíteni. Ne higgyétek, hogy az eszközök határozzák meg a minőséget, az elején olcsóbb cuccokkal is lehet megfelelő videókat csinálni. És a legfontosabb: “done is better than perfect” (Peter McKinnon). Azaz lehet egy videót 2 hétig tökéletesíteni, de felesleges.


#8

Ezzel egyet értek. De ez főleg itthon jellemző. Nyáron 2 hónapot voltam Kaliforniában, ott tökre nem ez a mentalitás, hanem hogy menj, csináld amit szeretsz, akkor boldog leszel, és ha szereted, jó leszel benne, és meg is fogsz belőle élni. Itthon meg azért furcsán néznek ha van egy relatíve jó munkahelyed, de nem szereted/nem fejlődsz már stb. és ezért váltasz. Merthát minek.


#9

Célközönség az konkrétan nincs meghatározva és az egész csak amolyan hobbi szinten menne mert videókat eddig is készítettünk, csak még nem töltöttünk fel semmit. Csak tudni szerettem volna, hogy mivel induljunk neki, reménykedjünk hogy lesz-e majd valami belőle, de ahogy a kommenteket olvasom akkor nekifogunk és csináljunk, ha lesz valami belőle, ha nem. :slight_smile:


#10

Amúgy főként R6 és régebbi játékok mint pl. AOE2 és hasonlók.


#11

Nem tudom ezt mondta már valaki, de ha konkrétan az a cél h fellendüljetek akkor mindenképpen angolul csináljátok amit fogtok. Angol nyelv = nagyobb célközösség = nagyobb esély a fellendülésnek.

Van egy streamer akit kb 4 éve követek, svéd, de angolul streamel a kezdetek óta. Ma már az egyik legnagyobb twitch streamer lett (átlagosan 15.000 + néző, bármivel is játszik), bár érthető mivel rohadtul szórakoztató :smiley: .

Ha úgy vagytok vele, hogy csak úgy csináljátok és nem az a fontos, hogy mennyien fognak nézni, stb., akkor mehet magyarul is, de akkor nyilvánvalóan kevesebb lesz a néző és nehezebb lesz fellendülni is.


#12

(Lehet most szexista leszek :smiley: )

Vaaaaagy legyél nő legalább B v C kosárral és mindig jól dekoltált polót/pulcsit vegyél fel :smiley:.
Rögtön vonzani fogsz akkora közönséget, hogy nemigaz. (Ebből a szempontból nekik kicsit egyszerűbb, ellenben ha játékos tudással akarnak kitűnni akkor meg hátrányban vannak)


#13

Jo az D nek is :smiley:


#14

Vagy haverkodj össze egy nagyobb streamerrel, legyél kellően érdekes és özönleni fognak a nézők :smile:


#15

Mássz a VR hátán #kappahöhö
@Noxter azért az angol megfontolandó. Még ha perf is, az akcentus is rettenet sokat számít. Én is nézek több finn/norvég streamert, de kb alig tudod megmondani az akcentusukról hogy nem anyanyelvi. A inkonzisztens beszéd, mint néha amcsi kiejtés, néha angol néha keleties meg eléggé kibillentő tud lenni, főleg ha nem tud az adott contentről választékosan beszélni. Ezért hangsúlyozta Pisti, hogy vannak streamerek meg vannak akik játékokat streamelnek.

A másik meg, hogy nem biztos hogy jó valami aktuál populáris game-el nyomulni, mint pl angolul streamelni Fortnite-ot, mert iszonyat gyökér közönséget tud összehordani, még így is hogy a ticcs közel nem olyan toxic mint a YT. De ha pl vannak 4-5-en és atom jól tolják az R6-ot és azt streamelik, akkor egy elég jó kis hozzáértő közönség összejöhet, ahol sokkal jobb lesz a hangulat és innen már jobb kinőni magad, még ha nem is olyan ütemben sikerül. Főleg ha az a pár ember ugyanabban az időben folyamatosan tudja tartani az streamet, mert az ilyen azért elég ritka.


#16

Ja ezt elég sokan csinálják, de nekem valahogy nem jönnek be ezek a módszerek… úgymond olyan olcsóak. Az angol nyelv meg valahogy nem nagyon kedvez nekem se és a többieknek mert így is csak hobbiból csináljuk ezt az egész videósdit de köszi a tanácsot :slight_smile: