Új tag a TheVR-ban


#1

Sziasztok.
A srácok a legújabb StudioTour végén beszéltek arról hogy a jövőben lehetséges hogy új taggal bővülnek. Kicsit meglepett a hír, hiszen régebben beszéltek arról hogy ha rajtuk múlik akkor nem lesz ilyen soha. Nem akarok vitát kirobbantani, csak kíváncsi vagyok a közösség véleményére hogy szerintetek milyen lesz ez az egész? Személy szerint, én nem vagyok ellene, sőt izgatottan is várom az új arc megjelenését illetve azt hogy miként fog becsatlakozni. Kicsit furcsa lesz ha lesz és már most látom azt hogy meg fogja osztani a közösséget. Én azt gondolom, hogy a közösség jobban befogadna egy olyan embert, akit úgy nagyjából ismernek(esetleg a chatről). Én nem vagyok ellene mivel úgy gondolom hogy kell ilyen téren is a fejlődés, viszont mondjátok el ti is a véleményeteket. :slight_smile:


#2

Ha lesz új tag, valószínűleg észre sem fogja senki venni, mert szerintem csak a videóvágásban kellene nekik segítség. :slight_smile:


#3

Nem, mivel Pisti kihangsúlyozta a videóban hogy nem háttérember lenne hanem olyan aki a kamera előtt, látható formában lenne velük.


#4

Ha megnézünk hasonló méretű külföldi youtube csatornákat, akkor a legtöbb 3-400 ezer feliratkozóval rendelkező csatorna is általában 3-4 emberrel működik.

Azt egyértelműen látni lehet, hogy a twitchet és a youtube-ot ketten egyszerűen nem bírják vinni, egyik mindenképp a másik rovására megy. Szerintem, főleg ha youtube-ra is újra aktívabban akarnak tartalmat gyártani, akkor elkerülhetetlen a csapat bővítése. Ez a növekedés természetes velejárója. Érdemes megnézni (persze sokkal nagyobb) a Linus Tech Tipset, ahol Linus mostanában egyre több műsorban már nem tűnik fel, de dolgoznak ott vagy 20-an. Szerintem ez egy normális növekedés egy csatorna életében. Amiben körültekintőnek kell lenniük, hogy a megfelelő embert/embereket vegyék maguk köré.


#5

Vagy akár olyan is történhet, hogy több csatorna egyesül? Lehet, hogy akkor a nézők jobban fogadnák, ha olyan arcot látnak aki már valószínüleg fel is tűnt a csatornán és már azelőtt látták. Valaki olyan kellene, akinek van egy kis tapasztalata a téren.
De ez csak személyes vélemény.


#6

Én is gondolkodtam ilyenen. Pl Nessaj vagy Azmo egyáltalán nem lenne rossz választás, bár erre csekély eséjt látok, hisz nem jiszem hogy ők feladnák csak ezért a csatornájukat. Bár ez is egy opció.


#7

Én bevallom idő hiányában szinte sose tudok aktívan itt lenni a streameken így én még mindig a youtube-on nézem őket mikor épp tudom. Szóval engem ilyen téren nem fog érinteni a dolog mert max amiben nem ők szerepelnek azt nem fogom nézni… (mert ha már őket szeretem és szeretném nézni akkor nem valami jött ment emberkét nézek aki csak beesett) de szerintem a segítség az a kamera mögött legyen ne előtte… mert az már nem a thevr-lesz…
Igen haladni kell a korral meg meg kell felelni mindenkinek de pl. én ugyan úgy elszórakozok a régi tartalmakon mint a mostanin de az hogy valaki mást nézzek ugyanazon a csatornán azt nem igazán tudom megemészteni…


#8

Nem hiszem hogy rögtön mélyvízbe dobnák az új embert és hagynák hogy egyedül szerepeljen. Szerintem az elején annyi fog történni hogy vagy Pistivel, vagy Janival streamelnek egyszerre jóideig hogy az emberek hozzászokjanak.


#9

Sok értelme nem lenne, mindannyiuknak megvan a maga különböző profilja, és helyileg sem Debrecenben laknak, ami egy ilyen komoly stúdió felépítése után gondolom alap követelmény.


#10

Az előtt ítélkezel valakiről, hogy meg sem érkezett a csapatba… honnan tudod hogy nem fogod szeretni az új embert?


#11

Véleményem szerint szükséges a változtatás ezen a fronton, de a történet korán sem egyszerő, és az időzítés is bonyolult.
Már régen kellene a cégnek tag számban bővülni, de itt a fokozatosság elve kifejezetten fontos. Kis lépésekben, előbb a háttérben, majd folyamatosan a kamera elé lépve integrálni a tartalomba. A másik út a Hard mode tagok +blyyy közül való integrálás, akik már lassan részesei a tartalomnak. Azonban itt is van apróbetű…
Mégpedig az adott ember habitusa, mert két borzalmasan karakteres közé kellene beilleszkednie. Két Pisti vagy Jani már sok lenne. Pl. a blyyy fiú pont alkalmas is lenne, azonban tech fronton nagyon képzetlen és az se árt ha perfekt az angolja. Bár utóbbi persze tartalomfüggő de a céges dolgok egy része is angol.
Tehát egy ismeretlen arc aki szakmailag és karakterileg alkalmas fél év alatt veilleszthető.
De már egy operatőr is sokat segített volna rajtuk.
Ez egy kurva kemény kérdés és ezen a szunten könnyebb elbaszni mint beletrafálni.
A terheltségnek sajnos van egy nagy vonzata, mégpedig a kapcsolatok felszines jellege, és az adott lehetőségek “elmulasztása” kapkodás vagy az előbbi okán. Legyen az tartalom, rendezvény, szakmai kapcsolat vagy közösségi élet.
Az új stúdió kellett de nem tudja megoldani az összes problémájuk. Nyílván lehetne ezt elemezni, de egyszer majd le kell velük ülni és nem távolrol elemezni részinformációkból.


#12

Igazad van. Komoly kérdés az, hogy milyen szerepet szánnak a srácok az új embernek. Végig gondolva, az nem jelentene változást hogy a srácokkal játszik, mivel ez már megvan a Hardmode tagok által is. Itt a szereplés a legkisebb része a dolognak. Ahogy irtad is, az lenne logikus ha előbb csak háttér munkálatokban segítene. A videók vágása felszabadítana rengeteg időt, mivel ahogy a srácok mondták is, minden tartalmukat kisajátították maguknak. Kicsit félek ettől, de nem azért mert arra számítok hogy nem lesz jó ennek az egésznek a végeredménye, hanem mert vannak azok az emberek a közösségben akik nem tudják kúltúráltan leírni, elmondani a véleményüket. Mint annó annál a videónál, ahol meghívtak vendégszereplőnek egy lányt.


#13

Na kb. Kei meghívásakor tört el a mécses a srácoknál. És így a mondanivalóm második felére is találtál egy eklatáns példát.
Ott viszonylag random volt a dolog és valójában az töréspont máig megfigyelhető a személyi vagy tartalmi döntésekben.


#14

Mint ahogy az előbb írtad mindenkinek megvan a maga profilja, nem azt mondtam hogy nem szeretném csak ha már őket szeretném nézni akkor nem mást néznék. Ha mást szeretnék nézni akkor más csatornára megyek. Tudnák példát is felhozni rá csak nem biztos hogy mindenki ismerné hogy kiről/kikről beszélek.


#15

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor, ki és milyen lesz az új tag, biztos fura lesz, gondolom rájöttek, hogy nekik is 24 órából áll egy nap és nem árt időben előre tervezni. Szóval semmi gond nincs ezzel, várható volt, nem könnyű téma, de ha tovább akarnak fejlődni, sőt, ha csak szinten akarják tartani a jövőben is a csatornát, akkor ez egy szükséges lépés.


#17

Te is tudod hogy P és J ügynök 37 órás munkanapokkal dolgozik már évek óta. :sunglasses: :grin:


#18

Ők persze, én most a színészekről beszélek, akik alakítják őket… :smiley:


#19

Ahhoz ki mit szólna, és ezt hangsúlyoznom kell, hogy ez most reggel pattant ki a fejemből…, hogyha az új ember nem magyar lenne. Mondjuk egy angol anyanyelvű lány aki otthon van informatikában, és jó a kommunikációja, és már egy ideje itt él Magyarországon, és tud magyarul kicsit… sajnos nem ismerek ilyen adotságu hölgyeményt, de még akár ez is lehet.


#20

Lehet most fogom sokaktól kapni a követ, de Magyarországon, ha van rá lehetőség, akkor magyarul. Az angol nem kifejezőképes :frowning:


#21

Angol nyelvű tartalommal dugig van a yt és a twitch is, abban egyetértek, hogy mégegynek nem lenne sok értelme.