Új telefont vennék

Üdv mindenkinek!

Új telefont vennék a régi helyett, mert az mostanában már produkál érdekes dolgokat. (Magától kikapcsol, nem reagál a gombok lenyomására, hasonlók. Régi darab már.) Eddig nyomógombos “butatelefonom” volt, de most már váltanék okostelefonra, mert bizonyos hasznos funkciók csak azon elérhetők (pl. kétlépcsős hitelesítés).

Árban maximum 70-75 ezerben gondolkodom. Új, kártyafüggetlen telefont vennék. Hosszú távban gondolkodom. Igazából sok mindenre nem használnám, csak alap dolgokra kellene, mint telefonálás, elfusson rajta néhány hasznos applikáció, meg legyen benne egy tűrhető kamera, hogy ha le szeretnék valamit fotózni, meg tudjam tenni. Legyen jó aksija. Lehetőleg valami megbízható márka legyen.

Olvasgattam más fórumon, de ott 150-200 ezernél kezdték az ajánlgatást, mondván, azalatt normális telefont nem lehet kapni… Azért remélem, ez nem igaz.

Nézegettem én magamtól is a telefonokat, de nem tudom, melyiket éri megvenni. Samsung, Motorola? Azokról tudom, hogy jó márkák. A kínaiakat ne ismerem.

Előre is köszönöm a válaszokat.

A régi “vicc” ezúttal is aktuális. Lehet valami olcsó, tartós, és jó, de ebből a 3-ból csak kettőt választhatsz.

2 kedvelés

Szia!

Én ~70 ezer Forintért a Xiaomi táján nézelődnék.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy még 300 ezer felett sem kap normális minőséget az ember. Több ismerősömnek, illetve céges szinten minden üzletkötőnknek Samsung S22 ultrája van. És mindenki panaszkodik, hogy lassú, lefagy, lassan tölt, gyorsan merül stb. Az iPhone-oknál a kijelző évenkénti el lilásodását tapasztalta több ismerősöm is.

Az biztos, hogy a legtöbb “olcsó” telefon 2-3 évig húzza és akkor is röcög-döcög. Nagyszülőknek 2 évente veszünk 40 ezer Forint körüli samsungot, azon csak a messenger meg a fb megy és félévente lehet újrarakni, hogy működjön.

A 10c egész jó képeket csinál, este is. Öcsémnek 2 napot simán kibír az akkuja.
Érdemes egy protektív tokot is venni rá, ha a nyomógomboshoz vagy szokva. Mert ez könnyebben kiesik a kezedből és nem bírja annyira. 5 ezer Ft környékén már vannak jók.

Én személy szerint használtan vennék. Most is egy 4 éves Galaxy Note 9et használok, 3 éve vettem a megjelenési ár harmadáért. Teljesen jól működik, lassan már ráfér egy akku csere mert az eredeti 3 nap helyett csak egyet bír, de nem akad, és minden gond nélkül elfut rajta.

2 kedvelés

Samsung Galaxy A13 esetleg?
Én ilyet hassználok céges telefonnak teljesen türhető kategória.

1 kedvelés

Köszönöm a tanácsokat!

Még átgondolom a dolgot, meg olvasgatok a témában, igyekszem minél több forrásból tájékozódni, és úgy döntést hozni.

Köszönöm a tippeket, ezeknek alaposabban utánanézek majd.

1 kedvelés

Mutternak kellett telefon aztán xiaomi redmni note 4-ről váltott most note 11-re

Azért erre esett a választás mert már van benne 6 gb ram ha esetleg elfelejti bezárni az alkalazásokat akkor se legyen para :smiley:
Nekem bejön, gyors is, itt már lehet választani 90hz vagy 60hz között. 60hz-en is kibír 2 napot és a 30 wattos gyors töltővel pillanatok alatt fel lehet tölteni a telót. Kamera átlagos. Ujjlenyomat olvasó is gyors. Szerintem átlagos felhasználásra ideális. Ha a kamerája is samsung minőségű lenne én gond nélkül lecserélném az s10e-met de persze egy középkategóriás telefonnál nem lehet minden tökéletes.

This topic was automatically closed 8 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.