Új videókártya probléma (RX 570)


#1

Sziasztok!

Év elején elszállt a régi videokártyám, így kénytelen voltam egy újat vásárolni. Pár hete vettem egy új kártyát (MSI Radeon RX 570 ARMOR 4G OC) és semmi probléma nem volt vele idáig. Pár játéknál előfordul, hogy kis idő után elszürkül, elkékül a kép és csak az újraindítás segít, viszont az a különös, hogy néhány alkalommal pedig semmi probléma nincs, és hiba nélkül futnak ezek a játékok. A kártya nagyjából két hete van nálam, nem tudom elképzelni, hogy rossz lenne, akkor a probléma is súlyosabb lenne. Természetesen rákerestem a problémára az interneten és láttam, hogy van néhány ember, akik ugyanezzel a kártyával tapasztaltak hasonló problémát. Ott javasolták a driver frissítést (sajna nem segített), illetve írták, hogy kevés lehet a táp a kártyának, viszont kétlem, mivel egy 700W-os (Cooler Master B700) van benne.

A segítségeteket kérném, lehet van olyan, aki hasonló cipőben járt, mint most én.


#2

Új vagy használt kártyát vettél?


#3

Új a kártya


#4

Ha tudod akkor próbáljátok ki másik gépben, hogy más alkatrész hibája kizárható legyen. Ha abban is produkálja a tüneteket, akkor garancia.


#5

hiába a 700w-os táp, ha a wattman-ban be van kapcsolva a power limit(húzd a piros csúszkát jobbra a kikapcsoláshoz) egyébként, ha a wafer széléről van a csiped ez tényleg lehet probláma, de ez nem a márka hibája, ez bármelyik más gyártónál is megtörténhet. Bár mielőtt belepiszkálnál a wattmanba gondolkodj el a garin, lehet kapnál egy újat jobb minőségű csipel.


#6

No offense, de kicsit jobban is tagolhatnád a mondanivalódat, mert olvasni is fáj ezt a katyvaszt.

Power Limit-et elhúzva nagyobb terhelést kaphat a kártyán lévő VRM, ha az gyengébb elemekből van, akkor lehetnek stabilitási gondok. Nyilván erre senki nem vállal semmilyen garanciát. Ha gyári specifikációkon is gyengélkedik a kártya, akkor sokat viszont nem kell gondolkodni rajt. Garancia van, mehet vissza.


#7

Elnézést kérek érte, viszont kissé sietősen írtam.

Köszönöm mindenkinek az ötleteket, megpróbálkozom a driver teljes letörlésével és újratelepítésével, valamint a Wattman beállításokhoz is hozzá fogok nyúlni, remélem megoldja a problémát.


#8

Ez nem neked szólt, hanem Motherboard kollégának.


#10

elnézést én is siettem, de szerintem ki lehet találni belőle mire gondoltam.