Újonnan összerakott gép néha furán viselkedik

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mivel a nemrég összerakott gépem néha elég furán viselkedik.
A problémám annyi lenne, hogy néha random elkezd szét akadni az egész, belaggol a hang, az egér húzása és érzem, hogy gond van vele. Tényleg ritkán csinálja, viszont nagyon idegesítő. Főleg akkor szoktak csinálni, amikor elindítanak egy meetinget a suli miatt Microsoft Teamsen és közben semmit sem lehet csinálni, mert leakad miatta az egész gép. Tényleg nem pillanatnyi laggok vannak, hanem elég durván a hang elkezd szaggatni, az egér húzása is nehézked lesz stb… Amikor a probléma előjön, akkor a proci használata felugrik 30% körüli értéke (1-2%-ról) és nem igazán tud lemenni, látszik a feladatkezelőben, hogy a Teams használ nagyon sok erőforrást, viszont más program használatakor is előjön a probléma. Csak a gépresi oldja meg a problémát, utána már működik rendesen.

Leírom a konfigot ide, a gépet én raktam össze és én válogattam össze a dolgokat hozzá. Ha esetleg valamik nem passzolnak össze, akkor örülnék ha szólnátok!

Alaplap: MSI MPG Z490 Gaming Plus (MS-7C75)
CPU: HexaCore Intel Core i5-10600KF, 4600 MHz (46 x 100)
RAM: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series
GPU: MSI GTX 1080 (MS-V336)
SSD: Kingston SSD A2000 250GB
Tápegység: Corsair TX650M 650W [Moduláris, 80+ Gold]
Hűtés: MSI MAG CORELIQUID 240R univerzális vízhűtés

A vízhűtéshez a gyári pasztát használtam és nem amit vettem ARCTIC MX4-et. De nem hiszem, hogy nagy baj lenne, mivel alapvetően a hőmérséklettel nem szokott baj lenni. Ebbe a témába még beszeretném azt a kérdést sűríteni, hogy a videókártya WARZONE közben konstans 82 fokon pörög. Utánanéztem és elvileg 85-90-ig ennek a kártyának nincs baja és egészséges, viszont kérdeznélek titeket, hogy mennyire igaz? És láttam utólagos GPU hűtést Arctic Accelero Xtreme III Univerzális VGA hűtő | PCX.hu , ez mennyire lehet hatásos? Jókat olvastam róla.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Honnan van a windows?

Valószínű csak egy újra pasztázás kéne a kártyának de ha hűtést akarsz cserélni akkor az Xtreme IV-et vedd az extra borda miatt.

Ha csak a Teams fut, a videokártya nem kéne számítson. Én a helyedben újratelepíteném a videokártya driverét, és ha nem segít, a Windowst.

Egyetem miatt megkaptuk a Microsoft Azure-s Educational verziót és azt használom. A kártyát újrapasztáztam, MX4-el és nem változott semmit, rendeltem rá a hűtőt köszi!:slight_smile:

Az a gond, hogy a proci miatt lesz a laggolós dolog, de nemtudom hogy magamtól hogyan tudnék rájönni, szétszedésnél mit lehetne észrevenni. Ha a hűtéssel lenne gond, akkor alapból gond lenne és nem csak néha… tehát tanácstalan vagyok.

Warzone alatt melegszik.

Az SSD-n van elég hely? Ahogy olvasgatom, akad gond ezzel az Azure-ral is. Nézz rá a virtuális memóriára is.
Ill., a házad elég szellős? (GPU miatt)

@Error

Átsiklottál felette? :slight_smile:

Nem, csak én a beakad-az-egész-gép részben próbáltam segíteni, aztán jöttél azzal hogy Warzone közben melegszik, amit aztán nem tudtam hova tenni, gondoltam megmutatom, miről beszélek.

1 kedvelés

Elbeszéltünk egymás mellett. :smiley: Írtad, hogy a Teams-nél nem kéne a GPU-nak dolgoznia nagyon. Ez így is van, csak a kérdező két kérdést tett fel igazából, ezért idéztem.

Igen elég szellős, 3 venti elől, 1 hátul. MSI MAG FORGE 100R a ház.

1 kedvelés