Ultra fast boot

Ha bekapcsoltam a Biosban az ultra fast bootot es olyan gyorsan áll fel a rendszer hogy nem tudok már belépni a Biosba hogy állítgassak mi a megoldás??

Nagyon nyomkodod a del gombot a bekapcs után.
Ha nem sikerült lassú voltál.
:smiley:

4 kedvelés

Start menüben rányomsz a Restart-ra úgy, hogy közben lenyomva tartod a Shiftet, a feljövő menüben kiválasztod a Advanced options-t majd a Troubleshoot opciót, majd ott a UEFI settings-re nyomsz és újraindítás után egyből a BIOSba fog dobni.

Bejott a restart shift lenyomására 1 menü ahol van 3 opcio folytatás hibaelhárítás és számítógép kikapcsolása hibaelhárításon belül gép alaphelyzetbeállítása a másik meg speciális lehetőségek a spec lehetőségeken belül indítás javítása indítási beállítások parancssor frissítések eltávolítása rendszer-visszaállítása és rendszerkép helyreállítása de sehol nem.találtam.olyan uefi nevű dolgot. Sry nem vagyok 1 nagy zseni ehez.

Probáltam. Lehetetlen. 1.5 másodperc alatt feláll a rendszer.

A speciális lehetőségekről lőjj plíz egy jól látható fotót.

1 kedvelés

Mi a rosseb. Akkor Gépház → Windows Update → Recovery (nem tudom hogy van hunglish) → onnan újraindítás?

Van. Ugyan ez jön be nem jön ki az az uefi-s cucc.pedig nem 1 rossz alaplapom van. Kellene lennie rajta. Gigabyte aorus b450 elite.

(Google továbbra is csodálatos információforrás)

3 kedvelés

Szia!

Reset-eld a BIOS-t és utána ne szórakozz vele, ha nem értesz hozzá.

Sima vagy a V2? Ill. melyik revízió?

BIOS reset:

  • tápegységből kábel kihúz (kihúz, nem lekapcsol!)
  • CLR_CMOS pin-eket összeérint csavarhúzóval 5-10 mp-re
  • vissza a BIOS-ba és beállítani azt

2 kedvelés

Hali. köszönöm a segítséget már sikerült tegnap megoldani. ki kapcsoltam a tápot áramról le elem ki 2 percet vártam vissza tettem és sikerült kikapcsolt az ultra fast boot. órát dátumot be kellett állítani megint illetve a ramokat 2133mhz ról engedélyezni , hogy tudja annyin pörgetni amekkorák. tudom a biost állítgatni csak ezt az ultra fast bootot nem tudtam hogy micsoda és sajna így jártam de 1 jó tanulság volt és szerencsére gyorsan megoldódott.

This topic was automatically closed 8 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.