Ultrabook maximum 350 ezerig?


#1

Heló!

Ultrabookot keresek maximum 350 ezerig, fontos lenne az hogy könnyű legyen és az akkumulátor üzemideje legalább egy napot bírjon ki terhelés alatt. Videóvágásra és photoshopra használnám, meg persze ezen kívűl netezés, email, office stb. Kijelző méret az jelen pillanatban mindegy, fontos hogy újonnan szeretnék vásárolni szóval a használt kilőve. Nézegettem a Xiaomi Mi laptopokat, valaki valamilyen véleményt tud róluk mondani esetleg?

Köszi a segítséget előre!


#2

Szia! Első körben érdemes elolvasni a meglévő topicokat. Az egyik például: Ultrabook 350k-ig ---> Acer Swift 5?!


#3

Azt tudom mondani, amit előttem, illetve, hogy ultrabook-októl ne nagyon várj hosszú üzemidőt…


#4

Pedig pont hogy azoknak szokott jó üzemideje lenni…


#5

Igen?
Lehet én tudom rosszul, a macbookok sokáig bírják, de pl apám céges ulrabookjából (i5 van benne) nem nagyon lehet 2-3 óránál többet kisajtolni. Gondolom mert nincs hely nagyobb akkunak. De javíts ki, ha tévedek, lehet nekem nem elég a tapsztalatom :smiley:


#6

Videovágás/PS munka mellett nincs gép ami kibírna egy napot.

Böngészés/office alatt jó érték a 6+ óra, de minél jobban terheled, annál kevesebb ideig bírja.

Nagy különbség nincs egyébként a gyártók között ebben a kategóriában, azt vedd ami épp a legjobb áron a legtöbbet nyújtja.


#7

Tévedsz.

A Macbookok is kb “Ultrabookok”, és bár fontos a méret, de még fontosabb az ár. A jó akksi drága dolog, ergo egy mondjuk 250 ezres, meg egy 700 ezres ultrabook között nem csak teljesítményben, hanem aksiidőben is nagy különbség van. Drágább technológiával kisebb helyre is befér adott esetben nagyobb kapacitású aksi is.

Gondolom apád cége nem a csúcskategóriában vásárolt. De egyébként aktív használattal egy Mac Prot is le lehet meríteni 2-3 óra alatt, főleg videorenderrel.


Lezárva ekkor: #8