TheVR Fórum

Ultrawide monitorok felbontása

Sziasztok! Adott két monitorom, nevezetesen egy LG29WK500-P, valamint egy LG34WL500-B. A videókártya egy Gigabyte1660ti aorus 6gb, 1 HDMI,valamint 3 DisplayPort kimenettel. A gondom,hogy a Displayport kimenetből nem tudok a monitorba varázsolni 2560x1080-as felbontást, plafonnak az 1920x1080-at adja meg. Próbálkoztam custom resolution-nel a Control Panelben, DP-HDMI adapterrel, jelenleg egy DP-HDMI kábelt használok,ami 4k60hz-et is támogat. A sok fórumban, valamint a ("dobd ki a p*csába) hozzászólásokban megtörtem, ezért a segítségeteket szeretném kérni!

Köszönöm a segítségeteket előre is!

Hali!

Külföldieknél olvastam, hogy DDU-t rá utána a legfrissebb TISZTA drivert fel neki. Ha ez megvolt húzd ki a problémás monitor tápkábelét 1 percre a másikat kapcsold csak ki. Majd vissza be és utána add rá az áramot a kérdéses monitorra. A windows is tud naaaaaaagyon buta lenni. (nem tudom be rakhatok-e más fórumról linket ide ezért csak annyit mondok, hogy a guru3d-n fent van minden hozzá)

2 Likes

Szia!
Először is köszönöm szépen a választ, megpróbálkozom ezzel a megoldással is. Eközben a véletlennek köszönhetően találtam egy alternatív megoldást, ami segített. A Control Panelben létrehoztam egy egyedi felbontást 2560x1080-as méretben, ezt alkalmaztam, a monitor menüjében az Aspect Ratio-t Full Wide-ra állítottam. Ezután megkaptam a kívánt felbontást, de homályos /blurry/ volt a kép. Ezt megoldva az egyedi felbontásban az időzítés alatt, a “CVT csökkentett kioldással”-t választottam és lám, megoldódott.
Csatolok egy képet a beállításról, akinek a jövőben hasonló problémái lennének.
@Varaviel Mégegyszer köszönöm a segítséget, szép napot neked! :slight_smile:

Örülök, hogy megoldódott!
Nálam a Driver csak azóta gyanú forrás mióta ismerős mondta, hogy csimpánzok írják azt is meg a Windows nagy frissítéseit. :monkey: