Ünnepi "ne crashelj ki" kampány - R6

Helló
Tom klenszi szivárvány csapata oly sok lejátszott órával a hátam mögött, most nem működik, ebben kérem a sokat megélt közönség tanácsát, mondom mi van;
Látszólag random menükben, időpontokban fagy le a játék. Időnként azonnal, szerverhez kapcsolódás előtt, időnként mielőtt elindulna egy kör, vagy épp a karakter választó menüben, máskor pedig egy meccs végén.
A lefagyás mértéke: a legtöbbször a háttér a játékban mozog, hang van, egér mozog, de bármilyen módon kilépni -a force restarton kívül- egyszerűen nem lehet! Olykor teljes lefagyás is előfordul, minden változó az előzőekhez hasonló, csak egér és háttér sem mozog, hang megszűnik.
Amin már túlvagyok: ellenőriztettem a launcherrel a játék file-jait, raktam fel friss DX-et, telepítettem újra a játékot, -és most figyelj- raktam újra windowst is, hátha megoldássá válik.
Konfig: Noha nem egy quantum gép, de éppen elég hogy fusson a játék. I5 7. gen, R7 370 4 GB GDDR5, 16 GB DDR4 ram, M.2 fél TB SSD, és nem nagy net, de mindig is elég volt, 20 mbps. Ezzel máris tiztázhatjuk, hogy semmi oka a világon hardver részről, hogy feszt kifaggyon a játék.
Tapasztalat: Az AMD kártya drivere -a legutolsó vezrión kívül- minden force restart után felokádott egy üzenetet, hogy problémát észlelt a jószág, alapértelmezésbe állt. (függetlenül attól, hogy állítottam e rajta bármit is egyáltalán…) Hiába tekergettem bármilyen beállítást, hiába olvastam el fórumok garmadáját, hogy emberek hadának ugyanez a baja XY patch óta, egyszerűen szó szerint bármit csinálok, nem tudok már meccset indítani sem, mert csak úgy belefagy ahogy van.

Achtung, Achtung! A legelső szezon óta jelen vagyok a játékban, és még soha ilyet nem tapasztaltam előtte. Nem holmi kislányos tinihiszti, ennek megfelelően valós segítséget kérek szépen, ötleteket, elgondolást, jó kérdéseket. Kezdődjék hát a BrainStorm!

Mély tisztelettel, Miki

3 kedvelés

OFF
Oké, megoldást ugyan nem tudok, de a leírás 10/10 :trophy: :smiley:

2 kedvelés

Táp?
Memtest?
Hőfokok?
Tippre vagy a táp nem bírja kiszolgálni vagy a vga melegszik túl mert az AMD gyári beállítása felengedi 90-5 fokig. Nálam még mikor az r9 290 volt az csinált hasonlókat. Driverbe beállítottam, hogy 80 fok fölé ne engedje utánna megjavult.

1 kedvelés

Szia @soolerirl
Kissé viszket itt rögtön a tarkóm mellett a kisagyam, ez a fájdalom, hogy a hőfokot nem jutott a józan eszembe megnézni… Nyilván tettem egy kísérletet a monitorozásra játék mellett, talán nem is nagy meglepetés, lefagyott, szóval kompresszorral rámentem és a nyugalmi 62 fokból, nyugalmi 30 fok lett, és lám nem fagyott le, most mentem is vele 2 kör próbát TH-ban, így most “izgalmi” állapotban métrem 65 fokot. A problémát eddig nagyon úgy néz ki, hogy segítettél megoldani, köszönöm szépen, Miki

1 kedvelés