Usb hub-ba perifériák?

Sziasztok!
Lassan elfogynak a gépemen a szabad usb-k. A kérdés a következő: csinálhatom azt hogy a billentyűzetet, az egeret és a leendő mikrofonomat. (Razer Blackwidow v2 2 usb-je van , Deathadder elite) rádugom egy usb hub-ra? Nem lesz valami rosszabb mint ha egyenesen a gépbe menne a kábelül? Így a hubot felragasztanám az asztal alá, és abba mennének a perifériák. Minden müködne? A synapse felismeri? Van jelentősége hogy 2.0 vagy 3.0?

Szia!
Elméletileg ,ha csak a perifériákat kötöd bele azzal nem lesz baj ,de viszont a mikrofont nem biztos,hogy egészséges ugyan abba kötnöd.
Én azt közvetlen kötném be.
Azért mondom ezt,mert ha esetleg olyan interferenciát juttat a hubba az egér és billentyűzet akkor könnyen megeshet ,hogy bezavarja a mikrofont és ez mind tapasztalható lehet másoknál akár ingame akár ts3 vagy bármi másnál.

Ha jól tudom csak akkor jelent gontot, ha a fogyasztók túllépik az 1 usb port által leadott miliamper értékét. Most így hirtelen nem tudom fejből mekkora kraft van 1 db usb-n, de ha drágább hubot veszel, ami nem csak elosztó, hanem külső áramforrással is rendelkezik akkor nem lehet gond. Aztán lehet hülyeséget beszélek :smiley:

1 kedvelés

Szia!

Nekem 2 USB hubom is van, mert annyira nincs helyem a laptopon. 2 külső winchester, egér, billentyűzet, telefon és okosóra töltő, joystickok. Minden mehet bele, semmilyen problémát nem észleltem eddig. Egyedül amit @mphantomgame írt, hogy a mikrofont kötném közvetlenül, zajérzékenység miatt. Nem biztos, de elképzelhető némi búgás, ha a hubba kötöd.

Erre a célra számít hogy 2.0 vagy 3.0?
Kap usb-n plusz kraftot.

https://www.aliexpress.com/item/ORICO-Mini-4-Port-USB-2-0-HUB-High-Speed-Micro-Port-HUB-for-MacBook-Laptop/32829345856.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.Hoh7x8

https://www.aliexpress.com/item/ORICO-Mini-USB-3-0-HUB-4-Port-Power-Supply-OTG-with-Micro-USB-Power-Interface/32831931721.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.Hoh7x8

USB 2.0 500mA körül, USB 3.0 900mA körül szóval igen, az USB 3.0 több kraftot ad, de ugye a sebességben is sokat számít.

Billnek, egérnek elég a 2.0, kivéve ha csak nem valami nagyon durva gamer egeret akarsz használni, külső vinyóknak érdemes az USB 3.0.