USB-s fejhallgató rákötése jack kimenetes hangkártyára

Üdv minden kedves olvasónak!

Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy USB-s fejhallgató (HyperX Cloud II), amit eddig az előző sima Cloud fejhallgatóm 1,5m-es hosszabbító kábelével használtam (amin rajta van a hangerő szabájzó, a némító kapcsoló, ez ugyebár jack csatlakozóval szerelt), nem pedig amit gyárilag adtak hozzá USB-set, mivel nekem egy jack kimenetes belső hangkártyám van (Creative Soundblaster Z) viszont mivel már a 2.generációt szolgálja, így kezdi megadni magát. Ezért szeretnék érdeklődni hozzáértőktől, hogy létezik bárminemű megoldás arra, hogy az USB-s Cloud II-met összetudjam kötni a saját USB-s 1,5m-es hosszabbítójával a jack kimenetes Soundblaster Z hangkártyámmal?

Abban a formában, ahogy felvázoltad, nem.

2 kedvelés

Szia!

Nem, jack csak jack-be, USB csak USB-be.

Nem is értem. Miért gyártanak USB-s fejhallgatót, ha nem lehet őket rákötni nem alaplapi hangkártyára? Magukban nemsok semmire valóak, viszont már egy középkategóriás hangkártya segítségével is csodákat lehet velük művelni.

Mert a felhasználók jó 95%-nak nincs, és valószínűleg nem is lesz dedikált hangkártyája. Sokan azt sem tudják, hogy létezik külön hangkártya. Ellenben USB mindenen van, és sokszor könnyebb drivert is építeni hozzá, plusz nem kell digital-analog konvertálni 2x.

3 kedvelés

Két féle USB-s fejhallgató (vagy inkább headset) létezik ám: amihez jár egy USB csatis kábel, rajta egy “elektronikai egység” (mondjuk “hangkártyának”) aminek van jack bemenete és abba csatlakozik a headset jack-je (mikrofon és hang általában) és így teljes a szett. Ezeket lehet csatlakoztatni bármilyen 3.5-ös jack-es forráshoz. Ill., van a másik, aminek nem széthúzható a kábele, tehát direktben megy az USB a gépbe. Ezek a “gagyibbak”.