TheVR Fórum

Van olyan VR játék, ami fejleszti a szociális képességeket?

Sziasztok!

Én eléggé feszengek társaságokban, enyhe szociális fóbiám is van. Az utóbbi időben próbálok minél többet eljárni, nyitni az emberek felé, viszont ez elég lassú és nehézkes folyamat.

Nemsokára lehetőségem lesz egy PS4-et VR szemüveggel használni, ezért úgy gondoltam össze kéne kötni a kellemest a hasznossal, és a játszástól nem még jobban elszigetelődni, hanem épp fejleszteni benne a szociális képességeimet.

Az angol kicsi akadozik, de már találtam erre vonatkozó írásokat, hogy sokszor sikerrel alkalmazzák ilyen esetekben is:


Tehát a kérdésem az lenne, hogy ismertek ehhez hasonló játékokat? Ahol egy közösségben lehetünk és ismerkedhetünk? Akár magyar nyelven?
Vagy létezik olyan magyar közösség aki rendszeresen találkozik egy játékon belül virtuális térben?

Még az is segítene, ha lennének a való világból élethű videók, ahol mondjuk lehet sétálni emberek között, megfigyelni őket, mintha épp Én is ott lennék, de mégsem vagyok :slight_smile:

De akár más játékkal kapcsolatos ötletek is jól jönnek, amelyek nem PS-re vonatkoznak, vagy nem is VR-ra.

Köszi a válaszokat!

MMO-z ember vagy járj kocsmázni 3 sör után oldódik minden feszültség.

2 Likes

Te úgy látod, hogy egészséges lenne ez, amiket a videókban látsz? Mert megsúgom nagyon nem az, többet árt, mint használ. Felejtsd el ezeket.

Én amondó vagyok, hogy ahogy teheted, inkább az érdeklődési körödben lévő emberekkel találkozz. Lehet akár társasjáték is, meg bármi más is. Igaz, ha nem nagy városban vagy a közelében laksz, akkor nem kicsit korlátozottak a lehetőségeid.
Most írnám, hogy jó lenne egy Fb csoport, de azzal az a gond, hogy egy páran azt is, hamar szét trollkodnák. Tényleg nem könnyű így, főleg a világhálón keresztül.

Alapból nehezebb megbízni egy olyan emberben, akivel az interneten ismerkedtél meg. Teljesen idegen szituáció ez mindenki számára, hiszen gyerekkorában senki nem így ismerkedett.
Amúgy ismerek ilyen játékot, tele van eltorzult személyiségű emberekkel. Felvesznek egy maszkot, aztán pár év után azt hiszik ők tényleg a másik virtuális személy felett állnak. Valakit beszippant, aztán már 8 éve ott éli életét.
Amúgy vannak egyházi ifjúsági szervezetek, politikai szervezetek, meg mindenféle ilyen közösség, ahova bárki csatlakozhat.

Erre annyit tudok mondani, hogy 2004 world of warcraft. :smiley:
Még jó pár volt klántárs van akikkel mai napig összejárunk. :smiley:

1 Like

Jó azért az elég ritka, mondjuk én labzo írására reagálva az ilyen facebookos társkeresőkre gondoltam.

A lényeg, hogy elég közösség építő tud lenni a valakivel együtt szopsz. (nem szexuális értelemben :smiley: )

1 Like

Tudom, nem hiába írtam ezt is:
“Most írnám, hogy jó lenne egy Fb csoport, de azzal az a gond, hogy egy páran azt is, hamar szét trollkodnák. Tényleg nem könnyű így, főleg a világhálón keresztül.

Igen igazatok van, viszont mondom Én is csatlakoztam már társasághoz és egyre többször járok el otthonról, tehát nem a VR-tól várom a megváltást.

Inkább arról van szó, hogy ha valakinek van egy PS, akkor azon játszani fog… a kérdés csak az, hogy olyan játékokat, amelyekből akár profitálhat később, vagy olyanokat, amelyek inkább csak pillanatnyi boldogságot okoznak.

Rosszul kezdődik a dolog…

Neked egy PC kéne, VRChat-el.

3 Likes