TheVR Fórum

Vásárlás közvetlenül az EVGA-tól

Sziasztok,

Keresgéltem ebben a témában itt a fórumon, de nem találtam hasonló bejegyzést, ennek ellenére sorry ha benéztem volna.

Az új generációs kártyák beszerzése ugye elég nyögve nyelős, viszont adtam egy esélyt az EVGA queue-jának, és feliratkoztam az egyik 3070-es GPU-ra (tudom hogy valószínűleg csak a következő életemben kapom meg, lényegtelen). Ezzel kapcsolatban fogalmazódott meg pár kérdés, amire nem feltétlenül találtam meg egyértelmű választ, ezért fordulnék hozzátok.

Van valakinek tapasztalata a tőlük való vásárlásban?
Ahogy láttam, a Taiwan-i raktárból adják fel a csomagot.
A mostani ára a kártyának 509.99 EUR (árgarancia van az április 16 előtt feliratkozottaknak). A Taiwani postázás miatt ÁFA és VÁM fizetési kötelezettség is lesz a kártyán (az áfában biztos vagyok, a vámban nem)? Vámot mennyit szoktak ilyenkor elszámolni?

Link:
https://eu.evga.com/products/product.aspx?pn=08G-P5-3751-KR

Előre is köszönöm a segítséget.

Szia, ez kínai rendelésről szól, de esetedben mindegy.
https://kinaiguru.hu/vam-es-afa-fizetesi-tudnivalok

2 Likes

A távol-keleti árukat ritkábban fogják meg, mint pl. az USA-ból érkezőket. Ha szerencséd van, átjön ez is a határon.

2 Likes

Hát sok sikert direkt venni az EVGA tol, Európát konkrétan leszarjak, en meg tavaj novemberbe iratkoztam fel es meg mindig varolistan vagyok

1 Like

Lehet hogy késve,de ezt itt hagyom:

Itt lehet nyomonkövetni, hogy hanyadik lennél a sorban, a linkeknél tudsz feliratkozni, hogy mikor rendelted, de mint látszik elég gyatra az EU-s “raktárkészlet” úgyhogy egy darabig onnan nemigen lehet kártyát venni.

1 Like

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. A spreadsheet-et megtaláltam én is, de másoknak hasznos lehet.
Olvastam erről amúgy hogy az EU készletek még rosszabb helyzetben vannak mint az USA-sok, nem is annyira sűrgős a GPU váltás,főleg hogy annyira azért én nem érzem a nagy különbséget a 20xx és 30xx generációk között…inkább csak a hype nagy mert új…
Március elején iratkoztam fel a listára, de nem reménykedem abban hogy szeptemberig lesz valami. Csak azért gondoltam hogy érdemes feliratkozni, mert az április 16-ig feliratkozóknak ugye árgaranciát vállal az EVGA (ergó a mai áron fogom megkapni a GPU-t, ha decemberben 3x ennyit fog érni, akkor is… márpedig a mostani hírek nem azt mutatják hogy decemberre vége lesz a gpu hiánynak…)

" Due to ongoing events, EVGA has made price adjustments on the GeForce RTX 30 Series products. This change was necessary due to several factors and will be effective January 11, 2021. EVGA has worked to reduce and minimize these costs as much as possible. For those who are currently in the EVGA.com Notify Queue system or Step-Up Queue, EVGA will honor the original MSRP pricing through April 16th, 2021 if your purchase position is processed before this date."