TheVR Fórum

Vége a történet orientált offline játékoknak?

Szerintetek van még létjogosultsága az egyszemélyes játékoknak, vagy teljesen kiszorítja őket a többjátékos életérzés ?

StalkerVaadasz

Az idei év és az elmúlt évek legjobb játékainak a 90%-a Single Player játék, úgyhogy nem igazán értem a kérdést… :open_mouth: :thinking:

15 Likes

Az AC is egyszemélyes játék szerintem és eléggé történet orientált játékról van szó. Ott van még a Fallout, Shadow of Mordor stb stb. @lordfairy hozzászólásához csatlakozom. :slight_smile:

4 Likes

Sosem fogja kiszorítani mert a fejlesztői művészi hajlamokat csak single playerben tudják kiélni, kifejezni.
Pl Hellblade. Ami nem is játék már hanem egy interaktív mozi.
Vagy a New Colossus. Hát Hollywoodban nincs olyan sztori.

4 Likes

A nagy kiadók szeretnék, hogy csak multiplayer játékok készüljenek a fejlesztői stúdióikban (még akkor is ha alapvetően singleplayer fókuszú a franchise maga pl. Mass Effect, Assassin’s Creed régebbi részei) mivel ebben látják a több pénzt (loot boxes khm… khm… :smiley:) , de ez nem jelenti azt, hogy eltűnnének az igazi singleplayer élmények, csak idén olyan játékok jelentek meg amik ezt bizonyítják. Bármennyire is szeretné mondjuk az EA vagy Activision másfelé tolni a dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy a kritikusok és a játékosok egekig tudnak néha magasztalni egy-egy singleplayer játékot teljesen jogosan.

1 Like

Teljesen egyetértek a többi hozzászólóval. Én hiszek single player játékok erejében. Főképp azért, mert én is egy időben egyátalán nem multiztam.
Talán a legjobb az lenne ha megpróbálnák vegyíteni a kettőt. A multiplayer sok színűsége és a singleplayer egyedisége jó kis párost alkothatna.

Szóval ja, 2017 a single player-re szavaz. És én is úgy gondolom, hogy végleg, aoha nem fog eltűnni.

Jogos viszont ezekbe már bele van építve a mikrotranzakció, meg a “csak online elérhető tartalmak”.
Single player játéknál például a skyrimre gondolok vagy egy C.O.D kampány.

1 Like

Rockstar,CDProjekt Red,Square Enix.(RDR2,Cyberpunk2077,Detroit:Become Human)Amíg ezek a studiók teszik a dolgukat nincs mitől tartani. Az ember hajlamos megfeledkezni róluk mert 3-4 évente adnak ki egy játékot,de az a játék maradandó élményt fog nyújtani!1x-1x a Ubi is villant valami értelmeset pl South Park vagy Far Cry.Jah meg jön az új METRO is!Szóval igen,a történet alapú single player játékok köszönik szépen jól vannak! :smiley:

1 Like

Biztos lesz olyan kiadó aki harcol érte :slight_smile: jah már van :slight_smile: https://www.youtube.com/watch?v=DPl-YMq2WTM

Hát sajnos én ennél igencsak pesszimistább vagyok, és szerintem 2020-ra teljesen el fognak fogyni a valamire való SP game-ek. Nem kell sokat visszamenni az időben, elég 4-5 évet. Akkoriban a MP game szekciót erősen a co-op uralta, majd jöttek a competitive MP game-ek, amik addig csak elvétve voltak jelen, akkorra már mainstream létet kaptak. Csak nézd meg, hogy amikor én még 20 éves voltam(5 éve), akkor nem az volt, hogy ha nem a CS:GO/LoL/R6 vonalon mozogsz, akkor nem is vagy nagy játékos. Aztán jött a Battlefield1, majd a Battlefront, később a Battlefront 2. Ezeket annak idején totális baromságnak vették volna számba, mert ki lenne olyan hülye hogy csak céltalanul lövöldözzön egy játékban. Pedig ezekben ez a helyzet. A CoD 2-t azért szerettük annyian, mert még a MP része is meghatározó volt, hiszen hiába nem csináltál semmit, de ott még alibi küldetés se volt, és nem voltak annyian a pályán hogy azt se tudd hová célozz hirtelen. Ezt a helyzetet akarta a PUBG visszahozni, ezért olyan népszerű. Nincs túlzsúfolva a pálya játékossal, lehet hogy 5 percig senkibe bele se futsz. És ezek az aspektusok azok, amik miatt egyre népszerűbbek lesznek a MP játékok. Mert a fiatal gamer közösség nagyrésze előtt már nem akkor vagy valaki, ha neked 10-20-40 játékod van, és mindet rongyosra játszottad. Hanem akkor vagy valaki, ha ezen, meg ezen a ranglistán itt vagy. Nem egy tanár ismerősöm panaszkodott, hogy előbb tudja a gyerek, hogy az iskolában milyen “loot” van, mint azt hogy mikor volt a márciusi forradalom.

1 Like

Szerintem sose fog kiveszni… Én is inkább multis vagyok, pláne ha van egy ts/discord ahol 11 haveroddal mindig fent vagytok és mindig van a között a 6-7 multi játék valamelyikéhez egy csapat…

viszont néha jó egy kicsit a saját auradba lenni, egyedül és hagyni hogy magával ragadjon a játék atmoszférája…

Azt se tudom elkepzelni magamról hogy csak single-t nyomjak, mert egy idő után keresem az embereket…

A lényeg hogy mindkettőre szükség van.
És idén a SW battlefront 2-n kívül meg a Cod ww2-n kívül nem nagyon van olyan játék amit multizni szántak… szerintem.

Most komolyan skacok, mitől féltek? Olyan nincs, hogy el fognak tűnni a SP játékok. Csak meg kell nézni az elmúlt évek sikeresebb címeit. Hemzsegnek a Single Player játékoktól a toplisták. Az, hogy a lol, dota és pubg ennyire megy az még nem azt jelenti, hogy szépen lassan kihalnának a SP játékok. Semmi összefüggés. Én többnyire comp. multi játékokat játszom, de ha egy jó single player játék megjelelenik akkor nevetbe, boldogan ülök le elé. Abban lehet igazság, hogy az ilyen Activison, EA, Ubisoft féle bagázsok inkább nyitnak majd a multi játékok felé l, de egy tudatos és igényes gamer ennek inkább örül majd. :joy:

2 Likes

@CragHack
Azt elfelejted, hogy ott az a csodás “ha” rész, amivel gyakorlatilag kiderült hogy van egy elvárt színvonal a SP játékok felé. De ahogy a AAA-s cégek egyértelműen építik lefelé a SP játékokat a multi kedvéért, úgy fogynak majd az ötletek is az indie oldalon. Mert lássuk be, nincs nagy megoldás egyik oldalon se, csak a MP játékokban tudnak trollkodni, míg SP esetén nem. És ezzel meg is fejtettük a MP játékok népszerűségét, ugyanis ha kivennénk a trollokat a MP játékok mellől, akkor az adott játékok szépen tönkremennének, mert csak elenyésző a ténylegesen érdemi játékos.

Szerintem mindig lesz rá igény mind a felhasználók, mind a fejlesztők részéről. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy az AAA-s Singleplayer címekből egyre kevesebb lesz, sőt idővel csak indie SP játékok lesznek, mivel egyre nagyobbak az elvárások és így drágább a fejlesztési költségük (forgatókönyv, motion-capture, szinkronszinészek stb.). Ugyanakkor a kisebb “újrajátszási ráta” miatt a beépített mikrotranzakciókból se jön vissza annyi mint egy MP játék esetén.
Mindenesetre pl. a CD Projekt Red, Naughty Dog, Quantic Dream még jól tartja magát :slight_smile:

Sose fog kihalni a single játék, a multit egy idő után megunja az ember. Én például vagy 6-7 éve csak multizok, és mostanra meguntam a sok kevésbé értelmes, ordibálós, csalós embereket, így tervezek beruházni konzolra és azon csak single játékokat akarok játszani.

1 Like

A multiból kiábrándul az ember, tapasztalat.

Tizenévesként első sorban multiztunk a srácokkal (Clanbase-n pl. COD, azonkívül pl. LOL meg egy rakat másik). Aztán valahogy “kiöregedtünk” vagy nem tudom. Már kevésbé vonz, viszont egyre több single player, story-based alapú gammel tolom. Ami pl. nekem a multi után baromira hiányzott/hiányzik, az a verbuvált társaság. :slight_smile:

1 Like