Játékra terveztem egy gépet összerakni, de nem vagyok a legtudatosabban benne abban, hogy mi mihez a legjobb szóval inkább megkérdezem, hogy ez az összeállitás alkalmas e körülbelül fix 2 évig az új és a mostani játékok gondos elfuttatására?
Az ilyen noname RAM-okat messzire kerülném, ráadásul 4000 Mhz-esre tudtommal nincs szükség Intel procihoz.
Hibás széria az A400 tudtommal, a Crucial BX500 szinte ugyananyiba kerül, de legalább jóval megbízhatóbb.
Hát nem tudom, ugyan van benne 3 120mm-es venti alapból, de a légszállításuk nem valami sok, 33,5 CFM. Egy mesh-es előlapú, high-airflow SilentiumPC ház lehet jobb lenne.
Tápegységgel nem érdemes spórolni (legalább 80+ Gold tápot érdemes nézni, ahogy itt a többiek is említették már), utólag az olcsóbb rendszerint jóval drágább tanulópénz lesz (tudtommal ez a fajta se a legmegbízhatóbb, mintha 1-2 embernek már lett volna vele gondja itt a fórumon). Inkább az ajánlóban szereplő tápegység-szériákból válassz olyat, ami árban neked belefér:
Goodram: egy lengyel gyártó. Oka van, hogy nem terjedtek el a RAM-jaik, SSD-ik. Van amit tudnak gyártani rendesen, van ami “éppen” kategória. (utóbbi a többség és nem az IT szektorra gondolok csak, tapasztalatból ismerek pl. szerszámokat, ahol a kínai “minőségi” a lengyel képest) Olcsó és nem elterjedt. Miért? Nem tudjuk, de miért is kísérletezünk ahelyett, hogy olyat veszünk amit világszerte ismernek és használnak?
DE, rád bízom. A Te döntésed. Működjön jól.
Viszont azt ugye tudod, hogy 1db memória modullal jóval lassabban fog dolgozni a rendszer, mint kettővel? (dual channel) Legyen ez Goodram, HyperX vagy G.Skill, Crucial.
Az amazon ebből a szempontból nem egy jó támpont, köztudottan tele van fake értékelésekkel. @Akotka Én inkább úgy fogalmaznék hogy az a400 zsákbamacska. Van akinek évekig megy de van (arányaiban elég sok) akinek egy hét után meghal. Ha te vállalod a rizikót amit ezzel a termékkel vállalsz akkor lelked rajta, de általánosságban jobban jársz ha veszel egy picit többért egy olyat ami jobb is és biztosan tovább is tart.
Természetesen. Direkt említettem, hogy ott “görgessen lejjebb”, sok értelmesen és részletesen leírt negatív véleményt is olvashat, hogy miért ne válassza ezt. Viszont részemről hanyagolom a témát ebben a topikban az A400-ról, mert én tudom, hogy rengeteg köztük a szar, a kérdező meg majd megtapasztalja. (nem kívánom, félreértés ne essék, de van rá esély)
Teljesen rossz a konfig . Proci és a vidókari jó meg a HDD de a többi mind szar .
Itt ezeket össze válogatod , annyi hogy a kinézett videókártyát hozzá csapod és kész lesz 1 jó géped és kb ott jösz ki ahol van a kereted . Azért jó az utólagos proci hűtő mert sokkal halkabb és hűvösebb lesz a géped .