Vélemény az ecigiről


#1

Sziasztok mi a véleményetek az elektromos cigiről?
Szerintem “jó dolog” akik már bele estek az ártalomba és cigiznek. Én már 2 éve ezt használom és tökéletesen megvagyok vele, végül apámat is sikerült átszoktatnom erre, én örülök neki hogy kevésbé károsítja magát.
Esetleg valamelyikőtök dohányzik / dohányzott? Esetleg ha cigiznétek akkor gondolkodnátok az átváltáson?


#2

Szia!
Nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak ez e-cigivel kapcsolatban. Lassan 8 éve dohányzom, ebből 1 évet e-cigi segítségével vészeltem át(sajnos elromlott az eszközöm és a liquid forrásom is elapadt így visszaálltam az “analógra”). Leszokóknak nagyon jó alternatívának látom, szakaszos nikotin csökkentéssel akár teljesen le lehet tenni. Szomorú, hogy az elmúlt évben bevezetett törvények miatt ellehetetlenítették a már jól kialakult szakkereskedéseket. Személy szerint veszélyesnek találom, hogy szakképzettség/hozzáértés nélküli eladótól szinte bármelyik dohányboltban megvásárolható termék lett.Illetve pár e-cigi használó nem képes “normális” módon kezelni az eszközt. Gondolok itt a beltérben való használatra…


#3

Az eszközt jó cigarettapótlónak tartom, mivel a káros anyagok nincsenek jelen. Annyiban viszont rosszabb, hogy folyamatosan az embernél van és állandóan bele-bele szippant. Kvázi egész nap képes valaki e-cigizni anélkül, hogy szünetet tartana. Bár azt mondom inkább ezt, mint a cigarettát szívja valaki.

Ami még szomorúsággal tölt el, hogy a beltéri használat és különböző ízesítések miatt, a kisebb korosztály is hamar rászokhat az e-cigire. Ez szerintem még egy veszélyes faktor.


#4

Örülök, hogy végre nem csak a bullshitet kell hallanom/látnom az ecigiről :slight_smile: Én a te helyedben megpróbálnám megint egy komolyabb készülékkel (bár nem tudom hogy milyened volt), szerintem mindenféleképpen megéri mert kb egy hónap alatt vissza hozza az árát ha 1 vagy több tobozzal fogyasztasz naponta.
Igen engem is zavar, hozzá nem értő emberek is eladhatják a készüléket, nem tudnak egy értelmes javaslatot adni a használathoz. Mondjuk nekem szerencsém van mert ahonnan én vettem a liqvidet az dohány bolt lett de voltam más boltokban is és érezhető a tudatlanság, de nem lehet elvárni az öreg néniktől/ bácsiktól hogy mindent tudjanak róla főleg ha nem is használják, ez a rendszer hibája.
Az emberek között meg a cigivel a szájában is van olyan aki nem tudja az illemet és kultúrált körülmények közt cigizni.


#5

Igen megértem én is ha nem suliban vagyok akkor belefeletkezem és gőzölök mint a gőzmozdony (ezt midig meg is kapom).
A különböző ízesítés a cigik közt is megvan. Igazából most már ennek is tiltja a törvény a beltéri használatát, én engem az annyira nem zavar mert nem büdös. Szerintem nem nagyobb a veszélyfaktora mint a normális ciginél mert eddig is rá gyújtottak az emberek, ha akarod akkor rá fogsz gyújtani ha nem akkor nem. Itt meg vissza tartja őket az ára, ha meg megveszik az olcsót akkor meg 3 nap után el fogják dobni mert “nem csinál akkor gőzt” (csak nem tudják hogy kell szívni, mert az is tud nagyot csinálni).


#6

Ebben igazad van, de egy 14 éves gyerek köhög a cigitől, míg a cseresznyés e-cigi mindjárt jobban hangzik. Szóval a faktor emiatt nagyobb ebben a korosztályban. A szülőkön sok múlik ez tény, de míg a ciginél hátrány volt a köhögés és a bűz, addig ezt még akár élvezni is lehet és még szülők előtt se buknak le a bűz miatt. Szóval csak azt akarom ezzel mondani, a fiatalabbak ezt nagyobb eséllyel kezdik el hamarabb használni csakhogy “menők” legyenek. Addig nincs baj amíg a folyadék nikotin mentes. A készülék árát illetően egyetértek, a beszerzése emiatt ennek a korosztálynak elég nehézkes. Bár akik almás cuccokkal futkoznak, zsebpénzből rendelnek egyet.

A mérték nagyon fontos, a helyedben otthoni környezetben másik helyiségbe tenném a készüléket. És ha úgy érzed most kell akkor beviszed a szobába. Ha már nem kell, elrakod szekrénybe vagy messzebb lévő helyiségbe.


#7

EVOD BVC használtam 1,5Ohm, horvátoknál voltam mikor megadta magát az elektornikája ott meg akkor olcsó volt az analóg és visszaálltam :frowning: Nagyon sok liquidet próbáltam, de csak egy jött be amit el tudtam viselni (Hangsen Cherry Cigar). Azóta meg “elvagyok” az analóggal, bár már kitűztem a a határt, ha átlépi a lélektani 1k-t az ára visszállok e-cigire :wink:


#8

Én személy szerint jelenleg sem ecigivel sem sima cigivel nem élek, soha nem is éltem, de nagyon érdekel az ecigis téma… Nézzetek hülyének, de azért akarok elkezdeni ecigizni, mert valami beteg módon vonzódom a füsthöz. Meg akarok tanulni füstkarikákat fújni meg minden féle egyéb trükköt. Szerintetek hülyeség emiatt elkezdeni? Nikotinmenteset szívnék.


#9

Az ecigit emiatt igen “butaság” elkezdened…helyette ajánlanám a vizipipát. Ha csak a füst érdekel, akkor az a legjobb megoldás, különböző ízesítések, e mellé hatalmas füst is :smiley: poénból nekem már sikerült 3 karikát átfújnom egymáson :slight_smile:


#10

Azon is gondolkodtam de az számomra ilyen baráti társasaggak körbeülős beszélgetős kellék… Csak így egymagamnak szerintem túl macerás. Az ecigi mindig ott lehet nálam, csak megnyomom és szívom nem kell szórakozni a szénnel kerámiával, ha az leég akkor újra begyújtani szóval nah az ecigi kényelmesebb.


#11

Hidd el nem nagy cucc azt összerakni amiután kitapasztalod miből mennyi kell a vízipipába kB 1-2 perc alatt megvan aztán füstölhetsz és csak ott tudsz karikát fújni ahol nincs szél ergo beltér kell szóval vízipipa jobb :stuck_out_tongue_winking_eye:


#12

Vannak munkatarsaim akkik le akartak mondani a cigirol es ezt alkalmaztak es a veg eredmeny mind a kettore ra szoktak


#13

én 1 honap ecigi alatt leszoktam a cigiről. majd csökkentettem a nikotin tartalmat. a végén 0-ást töltöttem bele 2 hónapig. összesen fél év alatt leszoktam és nem szoktam rá az ecigire. mindezt 15 év bagozás után.


#14

Nagy respect :slight_smile: Minden fejben dől el. Jól csináltad, az emberek többségének a fokozatos leszokás megy csak mivel a szélsőségekre keményen reagál a szervezet. A folyamat közben pedig kell fejben a leszokáshoz akaraterő, aki tényleg akar, le tudja tenni :slight_smile:


#15

Én nagyjából féléve szoktam át az ecigire és szép lassan az egyre gyengébbekre. Jelenleg a leggyengébb, de még nikotonis változatot használom (asszem 6os). Nekem nagyon bejött ez a dolog. Már csak az Íze miatt is jobban szeretem, mint a rendes cigit :smiley:

Amúgy tud valaki ajánlani valami jó gyümölcsös/édes liquidet? kezdem megunni kicsit azokat amiket használok és szívesen kipróbálnék valami újat, de már jártam nagyon rosszul vele.


#16

Szamomra pont ugyanaz az undoroto szokas mint a rendes bago…ki nem alhatom mikor a pofamba fujjak a fustjuket az utcan vagy barhol… es oszinten nem tudom, hogy mitol fordul fel jobban a gyomrom…a bagofusttol vahy az egymillio kulonbozo erosebbnel erosebb illattol ami keveredik az aromakbol…


#17

Ezt a problémát én is sűrűn tapasztalom. Sajnos az emberek nem figyelnek oda a másikra legtöbbször, pedig illene… Sokan úgy gondolják, hogy az e-cigivel “egy tonna csokis köddel” megajándékoznak, az menő vagy én annak örülök, pedig nem.


#18

A vizipipa sem a legjobb mert abban is jelen vannak káros anyagok igaz kevesebb mint a cigarettában ! De már van ez a shizo vagy mi kavics amit majdnem ugyan olyan liquiddel itatnak át mint amit az elektromos cigarettákban is van !
De szerintem egy jó elektromos cigaretta jobb választás én nem kell szenet venni meg gyújtogatni csak bekapcsolod és pöfékelsz :smiley:


#19

buborék fújóval próbálkoztál már? Az is so much fun viszont nem káros és olcsó :slight_smile:


#20