Vélemény erről?

Sziasztok ! :slight_smile:
Ezt a gépet néztem ki magamnak, egybe akarom így megvenni GTX 1070-nel. Nem tudom én összerakni magamtól ezért választom ezt :smiley: Szerintetek mennyire jó ez ? Meg az ára mennyire jó? Köszi a segítséget.

ha külön veszed meg és te rakod össze akkor király, így egy túlárazott valami

1 Like

Hát egyenként rákerestem , minden alkatrészre(árukereső) és kb ugyan ilyen árban jött ki. Lehet béna voltam és rosszakat találtam.

Megnéztem most megint és ez jött ki :smiley:

akkor én tévedtem

Megmutattam egy haveromnak is , és azt mondta, hogy a 2133 Mhz az kevés és hogy a 3000 Mhz ramba jobb. Én először el se hittem de aztán rákerestem tényleg van ilyen. Na most ebbe menni igazság van ?

Jobb persze, csak épp a fenti configba fölösleges berakni, alaplap miatt 2133 Mhz-et támogatja, valamint az XMP profilon keresztül a 2400Mhz, amivel még elboldogul. Lehet bele rakni gyorsabbat de nem fogod tudni kihasználni. Ehhez egy Z270-es chipsettel szerelt lap kéne, ideálisan egy K-s procival.

Amúgy érdemes elgondolkodni egy Ryzen configon, jobban bővíthető platform jelenleg, ha hosszabb távra keresel megoldást, jobb választás.

Ezekbe altalaban beledobják a legolcsóbb alaplapot ami b250 es aztán azt hiszed jo vásár de nem :smiley:

Köszi a válaszokat :slight_smile: Az a gond hogy én nem értek nagyon ezekhez, össze rakni se merem nehogy elrontsam :smiley: Így inkább ilyen egyben vehető gépet keresek. A későbbiekben ebben kilehet cserélni az alaplapot egy jobbra? Ti esetleg nem tudtok másik webshopot, ahol ilyen árban, 360k jobb gépet tudnék venni ?

Mik az igények/elvárások? Ha fullhd-ban akarsz játszani, akkor felesleges ráfizetés az a plusz 60 ezer a GTX1070-ért szerintem.

Battlefield 1-el meg Pubg-zni szoktam. Ősszel meg Battlefront 2 amivel szeretnék játszani. Ultrán szeretném kiélvezni ezeket a játékokat. Laptopról váltok PC-re , monitorom sincs azokat is nézegetem hogy milyent kéne venni. Egy ilyen Monitort/tv egyben-t néztem ki magamnak. FullHD 60k (nem találom most a linket ennyit tudok róla) De ebbe bele se gondoltam hogy hiába van egy jó gép ha szar a monitorom. Csak ugye azt se tudom hogy egy ilyen géphez milyen monitor kéne hogy mindent kitudjak használni.

Ezt a monitort néztem ki, csak olcsóbb helyről.

TV+monitor típusokat szerintem kerüld, vagy legalább menj be egy üzletbe, és nézd meg, milyenek élőben, szerintem egy monitorral jobban jársz. Ekkora méretben ha közelről kell néznem egy kijelzőt (tv-t azért nem 1-1,5 méterről nézünk), akkor az legyen szép, és kényelmes a szemnek.
Nekem egy matt, 23,8-as FullHD monitorom van, kb 50k volt üzletekben, ez tűnt számomra jónak. Látatlanban én nem biztos, hogy vennék monitort, de mindenki eldöntheti.
Érdemes megnézni pár AOC, LG és BenQ monitort 50-60k között szerintem.

Szerintem ez nem rossz kis gép, mondjuk az ára szerintem kicsit lehetne kevesebb, de nem vállalhatatlan. FHD gamingre tökéletes lesz. :wink:

Én is tv monitort használok, mert árban olcsóbb volt. A felbontással az égvilágon semmi baj nincs. Amivel viszont nem számoltam, hogy ha túl sok a sötét szín a képernyőn, akkor hajlamos teljesen elsötétíteni magát. Ez filmeknél zavaró csak, ahol sötét jelenetek vannak. Mindig meg kell mozgatnom a fehér kurzort, hogy felébredjen. LG-m van egyébként, de lehet hogy ez csak a modell elég különös sajátossága.

Kapcsold ki az energiagazdálkodást vagy a dinamikus kontraszt.

Gép téren inkább valami ryzen-t nézz, jelenleg sokkal jobban megéri, mint az i3 i5 i7.

1 Like

Kikapcsoltam én mindent, hatszor végignéztem a menüt. :thinking:

Nem baj az, ha nem értesz hozzá, legalább itt jó helyen kérdezel, vannak szakértők (nem én :slight_smile: ).
Most már egyre több webshopban van lehetőség arra, hogy összerakva kérd a gépet, minimális plusz költség fejében. (pl: pcx.hu, ipon.hu)

Ilyen árban én is inkább Ryzent néznék, ahogy @madve is írja. Ott van útmutatásul egyébként a Build ajánló a PC építés topik legtetején.
Amúgy gyors összedobtam kb ugyanazt ipon-on és pcx-en egy példának, ami nekem tetszene, kisebb ssd-vel olcsóbb, vagy belefér a 1070 is.
iPon / pcx

@randall131: lehet én néztem eddig ratyi tv+monitorokat, pedig árban nem 50k-sokat néztem. Kinek mi a jó, én ezért írtam, hogy szerintem jobb, ha megnézi saját szemmel, mi számára a megfelelő.

Monitort ezt néztem ki hosszas keresgélés után. Ez tűnik a legszimpatikusabbnak ilyen áron.

Még a PC-vel kapcsolatban még körbenézek, keresgélek a neten mielőtt bármit is veszek :grin:

Ja de ez az, hogy a computerimperiumon használt pc k vannak az árukeresőben meg minden új.