Véleményezzétek a leendő konfigomat pls

Sziasztok,

Az alábbi konfigról szeretném kérni a véleményeteket. Alapvetően grafikai munkákra, és játékra (VR is) használnám. A VGA-t ne nézzétek, az egyelőre maradna a régi 1070-es kártyám, amig nem lesznek egy fokkal barátságosabbak az árak (Amúgy 3070ti-re szeretnék majd újítani, ha 300 alá megy majd az áruk)

A kérdés az lenne, hogy van-e benne olyan elem, ami nem illik a képbe, vagy amin minimális teljesítményveszteség mellett sok pénzt lehetne spórolni, illetve ennek a fordítottja: kevés plusz ráfordítással sokat lehetne nyerni?

link

Köszi mindenkinek előre is! :slight_smile:

Lehetne pár helyen csiszolni a dolgokon, nézegesd a Build ajánlót és más gépösszerakó oldalakat is.
A legszembetűnöbb elsőre az ssd ára amin azért rendesen lehet faragni, ha mást választassz.

1 Like

Hát, nem tudom, az a COOLERMASTER MasterLiquid ML240L RGB V2 mennyire jó AIO, de egybeépített vízhűtés révén mindig fenn fog állni a veszélye, hogy pl. a pumpája egyszercsak megadja magát, és minimum több hétbe fog telni, amíg kicserélik. Addig pedig jó, ha van kéznél egy remek léghűtés - vagy ami még jobb, ha egyből inkább léghűtést veszel rá, mondjuk egy szinte ugyanennyibe kerülő BQ Dark Rock Pro 4-et.

A WD Red vinyót meg túlzásnak érzem, mivel a Red sorozat elsősorban NAS-okba vannak szánva. Általános “cucctárolásra” meg néhány régebbi játék számára bőven ideális egy WD Blue.

Továbbá a gépház ugyan minőséginek tűnik, de a zárt előlapú házakról nekem mindig a saját régi zárt Zalman házam jut eszembe, amiben a videokártyám “főztem” pár hónapig. Inkább egy Pure Base 500DX-et ajánlanék helyette. Azt látom, hogy a Silent Base ugyan vízhűtésre “lenne kihegyezve”, de a hangtompító habrétegek jó eséllyel jobban csapdába is ejtik a hőt odabent - a GTX 1070-esed pedig jó eséllyel már léghűtéses, amin nem segít, hogy nehezen szellőzik a ház.

Tápegységből inkább a Build ajánlóból válassz valami megbízhatóbb márkából, mint Seasonic, Be Quiet, stb.

3 Likes

Az SSD-t is cserélném egy inkább egy ilyenre:

@RionN -nak igaza van a házat illetően, van itthon egy Pure Base házba épített rendszer, az előlapban lévő L alakú zajszűrő lamellákat már kivettem, pedig két 14-es is pörög elöl. Csendes, minőségi, de nem a nagy teljesítményű gépekhez való. Főleg nem egy 30xx hőerőműnek a jövőben. :slight_smile:

1 Like

Szia! Nekem ilyen van 1 éve a gépben. Napi 8-12 órát megy. Eddig a pumpával nem volt még bajom, szivárgás sincs. (kop-kop) :smiley: Viszont a ventik erősen cserések voltak 4 hónap után. Azok gagyik rajta. Elég hangosak voltak és valamiért az egyik mindig zörgött is. Alapjában véve nem rossz cucc, bár csak egy I5-10400-at hűt. De azért van egy combosabb léghűtő is a fiókban, ha véletlen kellene.

1 Like

Hogyha mindenképp szeretnél maradni Aio vízhűtésnél akkor vagy Corsair vagy nzxt-t ajánlom. Nekem egy Corsair h100i platinumom van. Nagyon jól léhűti a R7 2700x-et.

Köszi mindenkinek a válaszokat, sokat segítettetek már most is!

Az SSD-nél igazából csak azért ezt választottam, mert a “legbaszóbb” írás/olvasás értéket beállítva ezt adta ki a rendszer plusz a Silicon Powernek 3x akkora az írástűrése mint a Samsungnak, úgyhogy összességében talán megéri a felárat.

4 Likes

Azért számolj utána mostani felhasználás alapján mennyi a napi/évi írásmennyiséged az SSD-n. Lehet meglepően kevés, akkor meg az hogy 30 vagy 90 évig lenne jó egy eszköz amot kb 10 év után valószínű cserélsz, nem nagyon van értelme.