TheVR Fórum

Ventilátort a szobába!

Szevasztok, Ninjonok!

Kérlek, segítsetek. Teljesen megzavarodtam a nagy melegtől.

Ventillátort keresek a szobámba és nézegettem árukeresőn a véleményeket és mindegyikhez irkálták, hogy jó meg rossz, megfelelő, hulladék stb. szóval nem értem.
Esetleg akinek van valamilyen ventilátora és az anyaghasználat egybe van és viszonylag jó pl 40cm átmérőjű és 40-50w-os az kérem, írja már le nekem, hogy mi a neve/típusa.

Megköszönném, mert itthon nagyon meleg van, és nem bízom a random emberek véleményébe!

Előre köszönöm srácok, és szép napot! :wink:

Nézőpont kérdése, hogy kinek hol kezdődik a szar vagy a jó. Szerintem ha csak egy átlagos méretű szobában kell a levegőt keringetni akkor nem igazán tudsz mellé lőni. Nekem egy álló 8 ezer forintos noname keringeti a levegőt több mint 5 éve.

2 Likes

Ha ennyire nem tudod, sztem menj el egy nagy áruházban ahol kivannak állítva a ventik és még be is vannak kapcsolva. Tudod tesztelni :slight_smile:
Néző pont kérdése kinek mi válik be. Nekem két 130cm-es csillár venti vált be :slight_smile: Nem kell pakolgatni, fent van a plafonon, ha kell bekapcsolom :slight_smile:

1 Like

Köszi :smiley: én is egy 10-es körül gondolkoztam.

Köszi akkormindenképpelugrok valami olyan helyre ahol le tudom tesztelni. :smiley:

Nekem egy ilyen van egy 20m2-es szobában és totális overkill.


Nagyon jól néz ki, brutál anyagból van, 70 évig szerintem nem kell másikat vennem.
Maxon olyan hangja van, mint egy légcsavaros utasszállítónak (vagy mint egy SAL hagfalnak), de cserébe brutál mennyiségű levegőt szállít. Plusz, hogy lehet vele hurkapálcát szeletelni, ha unatkozol.

3 Likes

Tapasztalatok alapján én azt tudom mondani, hogy olyan 8-10 körül már viszonylag jókat lehet kapni, DE! 8 alatt nekem eddig mind max 1 nyarat bírt / csattogott / szinte szétesett…tök8 milyen márka volt. :smiley:

1 Like

https://www.mall.hu/hutes-ventilator/aeg-vl-5668-ventilator-778100
https://www.mall.hu/hutes-ventilator/aeg-vl-5529-445214

Nekem ez a kettő ventilátorom van, nem olcsó de nincs bajom velük. Az álló kivitel a kényelem, távirányító, időzítő és többféle program. A nagy kicsit ingatag már párszor felrúgtam :smiley: én minden évben szétszedem amikor lemegy a meleg és előveszem amikor megjön. Minden elővételnél átfújom wd40-el a forgó részeket ezért teljesen tökéletes és halk 4 éve.

Nekem pár vétel közül egy Orion volt a legjobb vétel, földön álló kivitel, távirányítós, az alacsony sebesség teljesen csendes, lágy, nem fúj ki a szobából szóval éjszakára pl tökéletes. Amúgy az egész jó, több éve megvan már, nem zörög, nem zakatol.

Hát én azt mondanám hogy plafon ventilátor a csillár helyére. Lehetőleg irány váltós és több sebességű. Itthonra is kéne vegyek még egyet majd egyszer csak…

Az viszonylag jól kavarja a dunsztot, ha pedig szívóra állítod (értsd középen felfelé a plafon felé küldi), akkor a szemedet se tolja ki a huzat.

Köszi haver:D lehet megveszem akkor :smiley:

Rendelj netről egyet, ha nem tetszik visszapasszolod. :wink:
Update: Most, hogy szóba került vettem egy ilyent, sok pozitív review van, kíváncsi vagyok mit tud. :))
https://www.emag.hu/star-light-allo-ventilator-60w-40-cm-atmero-taviranyito-idozito-fekete-ftbb-60w/pd/DCFKRMBBM/?X-Search-Id=97178dbf570450ec3292&X-Product-Id=13022641&X-Search-Page=1&X-Search-Position=8&X-Search-Action=view

Szia! Idén is aktuális lesz majd a téma, szóval megosztom tapasztalataim :smiley:

Nyári ventilátorból tudtok venni több típusút. Az álló ventilátorok nagyobb szobában, irodában is megállja a helyét. Kis helyiségbe padló vagy asztali ventilátort ajánlanék inkább. Sokan nem tudják, de vannak falra szerelhető változatok is :smiley: Én jobban szeretem hogy könnyen áthelyezhetőek a-ból b-be, úgyhogy én álló, talpas ventit vettem.

Innen rendeltem: https://ventilatorok.hu/Haztartasi-ventilatorok/csoport/Nyari-ventilatorok

Nekem nagyon bejött ez az Ardes márka, kb 4-5 éve megvan a ventilátor. Garit is adtak rá, 2 évet. A lényeg hogy olyat válasszatok, aminek a teljesítménye passzol a szoba méretéhez, ahol használni szeretnétek. Az sem jó ha túl intenzív, de az se ha semmi hatása!

2 Likes