VGA venti maxon pörög (módosított VGA BIOS)

Sziasztok! Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy van egy MSI Rx 5700 XT kártyám, és a ventik folyton 95%on pörögnek… Próbáltam levenni Bioson belül, az amd programon keresztül is, de a minimum amit enged az a 95%… Valakinek valami tipp, hogy miért van ez? Köszi előre is a segítséget.

Szia!

Így nem sikerül?

Bár ez a figura is pont ezzel szív (mondjuk megértem, Win11-et futtat :rofl: ):

Mi a gép többi összetevője? Elképzelhető, hogy baromi melege van a kártyának és önvédelmi okokból nem engedi levenni a sebességet. A hőfokok hogy állnak? Újrapasztázva volt?

2 kedvelés

Jól szellőző házban van, nem hiszem, hogy az lenne a baja. Viszont pont ilyen videók alapján próbáltam megoldani, rakni akartam rá egy régebbi biost, de a windows letiltotta a kártyám… Azóta mivel nincs integrált gpu-m csak másik vga-val kapcsol be a gép. Ha berakom az 5700 XT-t akkor csak világít a debug led. Szóval most erre kéne valami megoldás első sorban, de kezdem feladni :sweat_smile:

Pont az ilyen videók alapján nem szabad semmi komolyat csinálni, mint pl. VGA BIOS módosítás. Egy ventilátor görbe állítás oké, de olyan, amivel kivégezheted a kártyát, olyat nem csinálunk, ha nem ismerjük a módját.
Ha nem jött össze a BIOS csere, akkor vagy keresel valakit aki cserél BIOS IC-t (esetleg van EEPROM égetője) vagy elbúcsúzol a kártyától.

Akkor GN kártya… De egyébként szimplán a windows tiltotta le, mert amíg nem indult újra a rendszer ment normálisan a gép. Szóval nem tudom, hogy ezt hogyan lehetne visszacsinálni.

Kérdezz rá @DDarkness -re, Ő javít kártyákat.

Még megpróbálok egy cmos resetet, hátha akkor nem lenne letiltva a kártya, ha nem jön be akkor meg inkább kidobom és nem veszek többet amd-t.

Legjobb hozzá állás. Azért mert hülyeséget csinálsz a termék a szar…

Tehát az Amd részéről az, hogy dobozból kivéve instant 95%on futnak a ventik, és sehogy sem lehet szabályozni az teljesen okés nem?

Amúgy milyen házban van?

Használt kártya?
Vagy még akkor vetted mikor lehetett kapni rendes boltban?

Lehet próbálni korábbi drivert meg msi afterburnert azzal biztos hogy engedi állítani a ventit.

Nem engedte. Legalább 10 fajta driver próbáltam, ahogy az msi afterburnert is. Semmi. De ha körülnézel a neten, nagyon sok embernek van ilyen problémája.

Phanteks Eclipse P360A . Sok venti, jó szellőzés.

És a VGA vízszintesen vagy vertikálisan van?