Video/Videoklip vágáshoz rendszer


#1

Sziasztok.

Abban kérném segítségeteket, hogy tavaly összerakattam egy gépet :
AMD FX-8300 Eight-Core 3.30 Ghz
Memória 8 GB
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti

Adobe Premier Pro-t használok. Kisebb videóknál semmi probléma, de ahogy elkezdek színezni összeakad, szaggat a már kész videó, egyszerűen használhatatlan. Próbáltam már úgy is, hogy nem FULL minőségen, hanem 1/4-el használom, akkor nagyjából jó, de úgy meg nem tudok normálisan dolgozni. Kérném a segítségeteket, hogy mi orvosolná a problémát. Egy új proci, alaplap vagy egy erősebb videokártya, vagy több RAM ? Előre köszönöm segítségeteket.


#2

Nem vagyok expert de ha jól tudom a 8 giga memória édeskevés ennek. Viszont ha van rá keret esetleg, erősen elgondolkodnék egy platformváltáson. Ha nincs, akkor csak add el a jelenlegi memóriát is vegyél egy új, 2x8-as kitet


#3

Helló!
Én 2 lehetőséget tudok mondani: ha azt akarod hogy gyors legyen renderelés akkor az amd megteszi, de ha az a fontos hogy ne akadjon a lejátszás színezés után illetve effektes részeket is tudja normálisan lejátszani akkor intelt tudom ajánlani. Egyszerűen, egy jobb i3-as vagy i5-ös sokkal jobban megoldja az ilyeneket, csak a renderelés 2x több, ha intel prociról van szó mint amd esetén.


#4

Nade mihez képest? Egy FX-8300-at nyilván elver egy i5 8600K. Nincs bajom azzal amit irtál, csak nem mindegy hogy milyen generációkat hasonlitasz össze :slight_smile:


#5

Egy fx 8300-at még egy i3 7100 is elver…
:smiley:
Amúgy @ZSOLTI_NWStudio igazad van, az adobe dolgok jobban szeretik áltlában az intelt, viszont annak az FX -nek 8 magja van.
Ami mindenképp kell, az a 16 gb ram.


#6

Igazad van, azt nem írtam le hogy miket hasonlítok össze. :sweat_smile: Egy FX-8320 -ról és egy i3 8100 -ról van szó 16GB ram kíséretében, ahol render időben az intel durván elmarad az fx-től, de az intel legalább le tud játszani durván effektelt videókat lagg mentesen.


#7

Köszi a válaszokat srácok.
Lényegében akkor ajánlott az Intel. A render idő lényegtelen, ha normálisan tudok dolgozni. :smiley: Viszont, a 16 gb ram ajánlott ? Proci, alaplap cserére mit ajánlotok ? 200.000 Ft keretben gondolkodok, remélem annyiból már lehet valamit összehozni.


#8

Személy szerint nekem pl.: 8 is elég volt, de mióta 16 van azóta kb jobb minden. Alaplap terén egy 25-35e Ft-os szerintem megteszi, prociból meg valamilyen i5 (8. generációs jó csak én nem adnék érte annyit amennyibe kerül). Ha még ramot is akarsz venni akkor a CL számot érdemes figyelni, jobb ha minél kisebb. Én nem vagyok egy nagy tech guru, úgy hogy amit én írtok azok saját tapasztalatok. :smiley:


#9

16 giga ram + egy jobb B360 vagy Z370 alaplap + i5 8600K és szerintem rendben is vagy, és még a keretbe is beleférsz simán. Én Z370 lapot vennék.

Build ajánlóban találsz példákat :slight_smile:

Ramból vegyél 3000 vagy 3200-asat, CL15-16 környéke megfelel, ezek vannak kb jó áron. A B360 egyébként csak 2666mhz-ig kezeli a ramokat, szóval ha a mellett döntesz, lassabb rammal kell megelégedned.