Videókártya, 1070 és amd rx 580 összehasonlítás, RAM +egyéb

Jelenleg van egy GTX1070 videókártyám, elvileg az AMD RX 580 KB ugyan annyit tud. Ez mennyire igaz, nektek mi a tapasztalat? Jelenleg játék közben egér mozgatáskor “szétesik” a kép, pár PC-s holmit eladok, így szeretnék venni SSD-t, RAM-ot, kíváncsi lennék a 2 kártyá közti különbségekről mit tudtok mondani, mert ha megéri akkor a 1070-et is eladnám, és cserélnék AMD-re.
Jelenlegi PC:
Alaplap: Asus H81M-K
Proci: I5 4690k
Videókártya: GTX1070 EX OC
Akinek van egy kis türelme és ideje, bővebben is kifejtem a problémát, és hogy mit mire cserélnék az eddigiek szerint.
Köszi előre is, és azoknak is akik már segítettek! Remélem RAM és Videókártya terén is hasonló szuper segítséget kapok:)

Ezt folythattad volna a korábbi irományban is.

Nem éri meg, a 1070 sokkal erősebb. Az RX 580 inkább a 1060 kategória.

Tudsz ajánlani valamit, ami a setupom mellé megérné, és nem is kerül sokba? :confused: Bár egyenlőre nem tudom fixen szükségem van-e új videókártyára, de ha oda lyukadnánk ki, akkor sajnos az is megy eladásra és csere… Csak nem tudom miből mit érdemes venni, nincs hozzá értő ismerősöm

Mi az ami neked nem sok? Szerintem még ne cserélj videokártyát, 1080p-re a 1070 még bőven jó, talán majd a következő generációnál már el lehet gondolkodni.

Bocsi, nem irtam le a részletet. Szóval a játék közbe ha az egérrel nézelődök akkor szétesik a kép, vagy nem is tudom hogy mondjam, tehát ha még egyenesen megyek és csak úgy megy magába a játék, akkor általába jól néz ki, de ha nézelődök akkor a PUBG lite is valami elképesztő ronda. Tudod, amikor az egeret mozgatod, egy bizonyos sebességnél többet látsz belőle. Na nekem ilyenek az objektumok a háttérbe, egyszerűen nem is vehető ki szinte hogy mi az néha, zavaró, nem elég “smooth” a játék :frowning: És 2 ember szerint is videókártya lehet a szar… Tehát nem tudom mit csináljak… Én sem akarom lecserélni, de ha nem tudom eldönteni mi lehet a baja. Ha sikerül eladni amit szeretnék akkor SSD-re és RAM ra is lenne pénz, de még a RAM ot sem sikerült kiválasztanom hogy melyik illene az alaplapomba, és melyik lenne jó. (2x8GB kellene, jelenlegi Kingston, 8gb)

Még mindig nem mondtad meg, mennyit szánsz a dologra, addig meg nehéz bármit mondani.

A mostani játékok többségének kell a 6 mag. Ilyen formán jelenleg a legjobb ár/érték a Ryzen 5, ha van rá kess, akkor a 3600, ha nincs, a 2600. Ehhez 16 giga 3200mhz DDR4 + egy jobb B450 alaplap dukál, mindre találsz példákat a Build Ajánlóban.

Az SSD szintén must have így 2020-ban. A nélkül rendesen szenvedés már a géphasználat, ha egyszer hozzászoktál.

A PUBG meg világ életében egy optimalizálatlan hulladék volt, és ez a Lite-ra is igaz. Ezért továbbra is kétlem hogy bármi gond lenne a kártyával, főleg ha más játékoknál nincs ilyen gond.

Tehát akkor mondom mi a helyzet. Hasikerül eladnom egy szimulátor kormányt, egy monitort, és egy airsoftot, akkor most KB 80 ezer lesz, ha nem több, attól függ mennyiért viszik. Na már most, a jelenlegi alaplapom (Nem értek hozzá DE) ddr3 csak. Na már most, azért keresek valakit nagyon akinek tényleg van türelme privátba átbeszélni, mert nem tudom hogy lenne érdemes, nem értek hozzá, rengeteg kérdésem van STB. Kezdve például azzal hogy eleve alaplap csere is kellene-e, utána ez megint egy másik sztori lenne ha alaplap csere is kell, ugyanis ha új cuccokat veszek nem hiszem hogy lesz megint 5ezer átrakatni a cuccokat, akkor egy hozzá értőt szintét megkérdeznék hogy xy ideje meglévő cuccot amit lecserélek mennyire tudnék eladni, tehát ilyen alap szintű kérdések is. Meg hát ki tudja, lehet valaki levágná egyből mi a baja a gépnek… Mert most engem azzal szaratott be a haverom hogy ő szerintük videókártya hiba miatt szokott ilyet csinálni… Az SSD már ki van választva, nem túl nagy nem túl kicsi, 13 ezret rá fogok szánni, mert az tényleg nagyon kelleni fog.
Köszi az eddigi helpet, a közelbe egy PC bolt van, csak az a gond hogy náluk régebbi gépek vannak aminek köze sincs a Gaming kategóriához, és mikor vettem náluk egy ventit’ ELFELEJTETTÉK bekötni, ezek után nem bízom rájuk a gépemet :smiley: Inkább mutatnám meg egy hozzá értőnek :slight_smile:

Legegyszerűbb ha te rakod össze. Ha van egy csillagfejű csavarhúzód, nem egy nagy sztori, net tele van gépépítős videókkal.

Fent leírtam mit keress, innentől kezdve abból a webshopból rendeled meg, amelyiket akarod. 80-90-ből simán kijön az alaplap+proci+ram történet.

Remélem sikerül eladni. Eddig is adtak tippeket hogy mi lenne a legjobb, és azt szeretném is megfogadni, csak nekem elég sok bajom van azzal hogy kiválasszam ami kell, minden féle kompatibilitást nézni kell stb, és inkább kérek segítséget, mint hogy rendeljek olyan cuccot aminek a fele nem is passzol egymáshoz.

Láttam hogy vannak posztok, de azért készítettem sajátot hogy találjak valakit, akinek lenne annyi türelme hogy személyesen segítsen nekem :slight_smile: És ahogy mondtam, nem értek hozzá olyan szinten hogy egyedül készítsem el a setupot, nem akarom elcseszni, mert erősen kitelik tőlem.