Videókártya Alaplap


#1

Első sorban üdvözlök mindenkit, le szeretném szögezni hogy nem magyar származású, hanem felvidéki vagyok, így ha esetleg hiba / elírás lesz a témában előre elnézést szeretnék kérni.

Nagy szívű játékos vagyok, viszont amióta tönkre ment a gépem, és autó/család mellett nem igen engedhettem meg magamnak egy komolyabb konfigot így egy nagyon alacsony minőségre voltam kényszerítve átállni.
Jelenlegi álláspont: CPU: Intel i3 530 | GPU: Nvidia Quadro 600 | MB: Gigabyte H55M-UD2H | RAM: 6,00GB | PSI: EVGA 500w 80+. Ahogyan említettem, nem játékokra volt ez kitalálva, viszont viszi amit kéne (még én is csodálkozom rajta), példának: CS:GO,LOL,COD BO2, H1Z1, 25fps-el még a R6-is elfut rajta, és még egy néhány játék. Viszont eljött az ideje hogy frissítsünk rajta és gondoltam kérek segítséget tőletek, ha lehetséges. Videókártyát szeretnék vásárolni, még hozzá egy Msi Amor GTX 960 4GB OC. Nem egy új példány, sem egy csúcs, viszont szeretném kérdezni, hogy ehhez az alaplaphoz, táphoz probléma nélküli vagy esetleg valamit cserélni kéne előtte hogy beszerelhető legyen?.
A válaszokat előre köszönöm.


#2

Menni fog vele, de vagy a teljesítmény fele benne fog maradni a videokártyában a túl gyenge proci miatt. Érdemes lenne azt is cserélni egy i7-re, de azt meg már lehet az alaplap nem bírná el…

Azt kell még megnézni van e a tápodnak annyi PCIe tápkimenete ami kell a 960-nak.


#3

Procit tervezek cserélni, egy magasabb i5 ebbem a socketben vagy az i7-re. A kártyának pedig egy PCI Express x16 3.0 -ra van szüksége, én pedig ahogy elnéztem a kábeleket a házban van hozzá, az oldal is írja ha jól látom.
Konnektorok ATX 24 pin, EPS 8pin
PCI Express 8-pin 2×
Serial ATA 15-pin 6×
Molex HDD 4-pin 3×
Molex FDD 4-pin 1×


#4

Akkor nincs gond. Ha cserélsz procit, szerintem i7-re, még azzal is maradna egy kis kakaó a gpu-ban. Kérdés elbírja e az alaplap VRM-je.


#5

Ha nem csal a leírás akkor el kéne hogy bírja.
Köszönöm szépen a segítséget.


#6

Az hogy támogatja, meg hogy el is bírja, az két külön dolog :slight_smile: Reméljük a legjobbakat.


#7

Hát ez nekem új információ volt, viszont köszönöm szépen a segítséget. :slight_smile:


#8

Az a probléma, hogy korábban, gondolom spórlás gyanánt H alaplap van a gépbe, és az minimális igénybevételre van tervezve, csoda, hogy azzal az i3 -mal is túlélte ennyi ideig. És az a probléma, hogy nem biztos, hogy elbírja az i7-et.


#9

Igazát megvallva ez egy csomagban volt vásárolva, alaplap,ram,hűtő,illetve vga olcsón. Akkoriban azt sem igen értettem melyik socket mennyre használt, igy pont ezt a rosszabbat sikerült begyűjteni, viszont ahhoz kepest hogy tényleg apró penz volt, megy…es még szépen is.
De akkor hamarább azt a i5 family-t mondjatok kipróbalasra vagy egyenesen socket valtas?


#10

Nem tudom mennyi pénzed van, de olyan 60 körül kapsz 8giga ramos Z lapos i5 -ös 4 generációs gépet, félgépet, az bőven elég egy 960 -nak, később pedig unlockolt i7 -et is vehetsz bele. Az még sokáig elég lesz neked, főleg a te igényeidnek. Hozzácsapod a jelenlegi ramot is, (attól függ milyen) és lesz 14 giga ramod, az bőven jó mindenre.


#11

A mostani ramja szvsz DDR2 szóval azt ne csapja hozzá, egyébként sem egészséges a 6 giga kiszerelés annyira.


#12

Igazat megvallva, az igények nagyobbak lennének csak jelenleg ez nem lehetséges mert bírja el. Főleg az R6 érdekel, viszont a kartya csak 24/28fps-t bír.

De koszonom szépen a segítséget és tippeket.


#13

Az első gen DDR2 -es? Nem is tudtam…


#14

Bocs, megnéztem, DDR3 :slight_smile:


#15

Elbír az bőven nagyobb igényeket is. Ezért mondtam. Gondoltam 60 fps kéne. Arra meg még bőven jó.