Videokártya és Nextgen GPU (NV: Ampere/Ada Lovelace, AMD: RDNA2/RDNA3) kibeszélő

Sziasztok! A véleményetek szeretném kérni az új Nvidia Volta technologiáról. Szerintetek tényleg annyival többet tud majd, mint amit írnak róla? Az új generációról van valami hír? Körülbelül mikorra várható?

Ha van valakinek infója ne tartsa magába. :grinning:

1 kedvelés

A többség a március végi GDC-re várja a bejelentést. De persze semmi sem biztos, és ki tudja ha be is jelentik, mikorra kerülnek majd a boltba.

Én azt várom tőle, hogy a kb 1 kategóriával gyengébb kártyák elegek legyenek a jelenleginél egyel nagyobb felbontásra (pl 1060 most kevés 1440p-re, 2060 már bírja el, ha nem is ultrán de highon 60+ fpssel), valamint itt legyen igazán elég teljesítmény a 4K gamingre (2070-nel 60 fps közepes grafikán, 2080-nal 60 fps high/ultrán, 2080 Ti pedig 60+ fps a magasabb képfrissítésű monitoroknak, már ha lesznek addigra 4K-ban).

3 kedvelés

Hagyományos GeForce termékekben nem lesz Votla architektúra, helyette Tensor magok nélkül lesz Ampere. Hívhatod Maxwell 3.0-nak, vagy Paxwell 2.0-nak. Lesz kisebb node, meg talán bekerül néhány ráncfelvarrás close-to-metal API-khoz.

Egyelőre 12nm TSMC-re fog kerülni az új generáció, feltéve ha csak nem egy szimpla die-shrinket kapunk…

5 kedvelés

Szia,

a topikot áthelyeztem a tech-általános témakörbe mert oda való. Legközelebb figyelj rá légyszíves! :slight_smile:

"Általános Tech beszélgetés. Legyen az egy újonnan megjelent termék, vagy egy új technológia. Ha szeretnéd megbeszélni a többiekkel, akkor itt a lehetőség! Hozz létre neki egy új topikot!"
idézet: Tech -> Általános leírása

Rendben! Köszi. Legközelebb jobban figyelek.

1 kedvelés

A srácoknak meg köszönöm az infót. Lényegében azért voltam ra kiváncsi,mert jelenleg I5-6600K-m van egy Asus Strix GTX960-4GB-OC-s kártyám és 1080ti -ra szerettem volna váltani,csak eszembe jutott az új generáció.

Sziasztok.
Ha már itt tartotok, tudnátok valamit mondani az AMD RX 600 szériáról is, nem találok róla semmit! Úgy néz ki, hogy nekem is lesz egy kis váltás videókártya téren jövőre, jó lenne valamit tudni!

Köszi :slight_smile:

Ahol láttam, 2018 augusztust írtak legvalószínűbbnek, szóval az még nagyon nagyon odébb van.

1 kedvelés

@pacek643
Bár offtopic ha a címet nézzük, de ha a témakör a fontos, akkor jó helyen vagyunk itt is. Lényegében, ha az AMD új videókártyája a téma, amit kérdeztél, akkor az AMD adatai alapján érdekes verseny lesz látható, ugyanis egy merőben más vRAM technológia lesz abban, mint az nVidia termékeiben, ami olyan 3-szor hatékonyabbá teszi a RAM kezelését a kártyának az nVidia-hoz képest. Ráadásul az AMD kisebb GPU egységeket is használ, 7nm gyártási mérettel. Szóval most beelőzte az nVidia csapatát, egy generációval ha úgy lesz elkészítve, mint ahogy a kiszivárogtatott technikai adatok mutatják.

1 kedvelés

Kicsit régi ez a cikk,de érdekesnek látszik.

1 kedvelés

Igaz, csak előtte jön ki a 20-as nVidia széria, szóval lehet hogy végül csak nem lesz “trónfosztás”.

Mindenesetre jó lenne ha versenyképesek lennének, egy AMD videokártya egy Freesynces monitorral igen jó ár/értéket tudna felmutatni.

2 kedvelés

@meteoric87
De azt vedd alapul, hogy ugyan akkor, és ugyan ott fogja mind a 2 cég igazából ténylegesen bejelenteni az új gpu-t. Szóval az AMD kivár, hogy leüljön a por, majd elkezdi árusítani azt a videókártyát, ami reményeink szerint elhozza a szárnyalást az AMD részére. Q2-ben kénytelen lesz az AMD is bejelenteni az új terméket, ha akar fejlesztetni rá. Ebben a dologban kénytelen megegyezni az nVidia PR osztályával, de míg az egyik lerohan a cuccal, addig a másik szépen kivár és megfigyeli, hogy mekkora a kereslet új gpu irányába, és úgy teszi eléd, hogy úgy érezd hogy nem “eladják”, hanem “megveszed”.

1 kedvelés

Jah, meg kijön az új generáció, aztán az első 3 hónapban a boltokig el se jut mert megveszik a bányászok :frowning: Szóval simán lehet jövő karácsony mire lehet venni, talán nem elszállt áron.

1 kedvelés

Talán ezzel a címmel már jobban passzol :slight_smile:

1 kedvelés

Köszönöm a válaszokat most már képben vagyok. Egy kérdés miatt nem akartam új topikot nyitni, főleg ha már a GPU volt a téma, bocs. RX580-as GPU-n gondolkodtam még nyáron mielőtt meg nem vettem a jelenlegi GTX 1050Ti-m, ami akkor ár-érték arányban jobban megérte mint az RX580 FullHD-Medium-High gaming-re. (Szerintem).
Sajnálatos vagy nem sajnálatos módon, több mint valószínű, hogy az RX600-as széria sem fog akkorát dobni, hogy megvárjam az augusztust, főleg mire sikerül majd azt az árazást elérni, hogy megérje megvenni addigra majdhogynem jön az új generáció… elszomorító…!

Na tud valaki valami újat az nVidia 2000-es seriaról?

Következő hónapban lesz valami bejelentés. Most már Turing kód névvel. :confounded:

1 kedvelés

Júúúúj :smiley:

Én egy ilyenre bukkantam :roll_eyes:
Érdekeees…

Mi a véleményetek? Szerintetek beválhat ez az új kártya, hogy rendeződjön a piac? Szerintem ha tényleg működik, akkor az Nvidia két legyet üt egy csapásra, mert sok száz ezret fog eladni a Turing VGA-ból a bányászoknak, plusz a gamerek is végre reális áron vehetnek majd olyan kártyát, amire vágynak.

6 kedvelés

Simán beválhat ha jó lesz az ár/érték aránya.