Videókártya garanciavesztés

Sziasztok.
Volna nálam egy MSI GTX 1660 Gaming X. Ugye matricázva van a videókártyán lévő “4 backplate” csavarból az egyik, ami kicsit rosszul volt gyárilag felrakva, az az fel volt gyűrődve… mondom nem hagyom így, megigazítom, hát egy pici darabka leszakadt belőle, nagyon “érzékeny” anyagból van… Buktam a garit vagy nem? Leszedni nem szedtem csak ki akartam egyenesíteni és így szakadt…
Sorry a buta kérdésért de ilyen még nem volt velem…

Ez pont arra van kitalálva, hogy tutira megmondható legyen a piszkálás. Ugyanaz, mintha a villany, vagy gázórát maceráztad volna.
Igaz ezt még gyári tépődésnek is mondhatjuk.
De ha kifogsz szívózós ügyintézőt, akkor mindegy.
Tanulság: plombamatricát nem piszkálunk.

Ne foglalkozz vele, ez csak akkor lesz probléma, ha elromlik, de nem fog, nem szabad paranoiásnak lenni.

1 Like

Szóval bukott a garim? És ha el szeretném adni?
Én nem aggódok amiatt, hogy elromlik, de úgyis túladok rajta szóval…

Lehet komolyan se veszik az ilyet már.

Rendben, köszönöm a segítséget! Csak ugye nem szeretnék kib@szni a kövi tulajal sem! Legalább ilyen topic is van, mert egyébként nem találtam! Minden jót!:wink:

2 Likes

Valószínűleg nem, mivel ez a szétcsavarozás ellen “véd” (hozzátéve, hogy pl USA-ban már tilos az ilyen, itthon/EU-ban is betilthatnák már…). Látható, hogy a csavarnál nem lett megszakítva, ergo nem lett szétszedve.

Attól, hogy rajtavan HA atomokraszeded és összerakod 1000x akkoris KÖTELESEK elfogadni a garanciális kérelmet. Pár éve az EU is felszólította a gyártókat, hogy jogszabájellenes a vásàrlók jogát elvenni a javítás lehetőségétől.

2 Likes

Na ezt nem tudtam hogy az EU-ban is így van, az USA egyértelmű volt, kösz az infót!

1 Like

Viszont ez a korrekt hozzáállás. Persze ha fizikailag van rajta a felhasználó által okozott kár azt joggal utasíthatják el mint garanciakérelem… :stuck_out_tongue:

Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! :hugs:

1 Like