Sziasztok! adott egy gigabyte rx 480 g1 gaming 8gb-os videókártya, ami működik, csak minden játéknál texture bugok/glitchek vannak (kis fekete, fehér pontok villannak fel, nem tölt be a texture, néha fekete lesz a fél map) eléggé idegesítő, és nem tudom hogyan tudnám megoldani. Ha valaki tud segíteni kérem jelezze!
- Milyen játékokról van szó pontosan?
- Teljes konfigurációd?
- DDU használata?
- Driver, OS naprakész?
- Hőmérsékletek, kihasználtság?
- Windows honnan származik pontosan és melyiket használod?
- vBIOS flashelés?
- minden játékban ez a hiba van
- teljes konfig: intel xeon e5-2620 v1, 32 gb 1333 mhz ram, 600W nbase táp.
- DDU használata megtörtént
- driver, os naprakész.
- videókártya hőmérséklete: 70 °C fölé nem megy. kihasználtsága: általában 70-80%-on fut.
- gamager.com-ról vásárolt windows 10 pro-t használok.
*vBIOS flashelés megtörtént.
Inkább itt keresném a hibát.
Ezt sem az életbiztosítási kategóriához sorolnám…
Eredeti témára visszatérve: Nem vagyok benne biztos hogy egy szerver procinak ilyen módon kéne bottleneckelnie egy GPU-t, de sok referenciánk sincsen hogy másoknak mi a jelenlegi állapot.
Magas és alacsony grafikán is ugyanúgy hibádzik a grafika?
igen, magas és alacsony grafikán is egyaránt bugol minden játéknál.
Nekem még a DDR2 korszakban halott memória modul művelt ilyeneket.
MemTest86 és HD Sentinel mehet rá, veszíteni nem tudunk vele.
Attól függ milyen programról/játékról van szó. Sok Xeon procival találkoztam, részben alkalmatlanok játékra. Mindig van valami hiba velük ilyen téren az utasításkészlet miatt. Főleg ezek a régebbiek nem szeretik újabb GPU-val.
Ha mellé raknánk egy Quadro kártyát még rosszabb lenne a helyzet. De ez nagyon proci függő dolog, mert ismerősnek Threadripper (jól írtam?) procija van RTX karival és nagyon szépen megy neki minden. Mondjuk AMD kicsit másabb ilyen téren.