Videókártya márka


#1

Sziasztok! Szeretnék vásárolni gtx 1060 6gb-os videókártyát, azt szeretném kérdezni a Palit Jetstream és a PNY márkák is lehetnek jók annyira, mint a többi?


#2

Palit az jó, a másikat nem ismerem. Nem olyan szépek, de a palitnak elég jó hűtése van.


#3

Szerintem egy Asus vagy egy gigabyte gtx 1060 6gb-os át vegyél


#4

Vannak más jó márkák is, de Asust nincs értelme venni, max a kinézete miatt. De ezek is jók


#5

A PNY t ajánkanám jobban a kettő közül, szerintm semmi baj nem kehet vele a nagyobb márkákhoz képest, de 90 körül már msi t is vehetsz…


#6

Ezeknek a márkáknak a helyzetét kb. a Patriot ramokéhoz hasonlítanám. A PNY egy teljesen korrekt amerikai brand, ami nálunk kevésbé ismert, így ha árban nem mennének kicsit alá, nem sok esélyük lenne megmaradni a piacon. Emellett valószínű kevesebb a külképviselet (ez mondjuk jelenthet nehézkesebb garanciális és egyéb ügyintéztést velük), lényegesen kevesebb embert foglalkoztatnak, stb.

A Palit Jetstream pedig általában egy kifejezetten jó hűtésrendszerrel szerelt “család”, bátran ajánlható szerintem. Személy szerint a Palit már egy ideje megbízható és jó brandként él bennem legalábbis.

PNY-nek voltak problémái pár éve, de kinövögették azért. Viszont én személy szerint akkor vennék ilyet csak, ha jelentősen olcsóbb a többi márkához képest, ettől még valószínű semmi gond nem lenne velük. Az olcsóság valódi oka esetükben az első bekezdésben található… :slight_smile:


#7

Azért a megoldás gombbal várhatsz még, ez is csak egy személyes vélemény megindokolva némi gazdasági gondolkodásmóddal. :slight_smile:


#8