Videokártya márkák

Sziasztok!

Mint a témában is írtam, a különböző videokártya márkák minőségéről kérdeznélek titeket
Nem rég kértem a segítségetek új pc építésben, ahol javaslatotokra a build ajánlóból össze is raktam a Mainstream plus “csomagot”, de ugye a vga árak miatt ezt még kihagytam.
Most a pcx oldalán azonban találtam 2 olyan márkájú kártyát, amiről nincs semmi ismeretem, viszont sokkal közelebb áll az ára a 100k-s placeholderhez, mint bármely más társa. Ez a kettő pontosan ezek lennének:

-Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 AORUS GV-N1060AORUS-6GD videokártya (123 561 Ft)
-EVGA GTX1060 6GB GDDR5 SSC 06G-P4-6267-KR videokártya (124 446 Ft)

Rossz visszajelzést nem olvastam róluk, de a hatalmas árkülönbség kicsit szkeptikussá tett. Szerintetek megéri ezek közül valamelyikre beruházni, vagy inkább kerüljem? A gép azért lenne jó hamarabb, mert a régi sajnos 8 év után felmondta a szolgálatot
Eredetileg pedig ezt a videokártyát terveztem:
-ASUS GeForce GTX 1060 OC 6GB GDDR5 192bit PCIe (ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING) Videokártya

Mindkettő teljesen jó, viszont 1060-ért egyszerűen nem éri meg ennyit adni. 90 körül reális az ára.

Én a következőt tenném: vennék egy Ryzen 3 2200G procit amiven van itegrált videokártya, azzal pár hónapig el tudsz lenni, és 30-ért van.

Nemsokára jön új videokártya generáció, és a többi Ryzen 2 proci is. 30 körül lenne egy 1030 is amivel átmenetileg ki lehet húzni, de így kb ingyen kapsz pluszba egy procit, amit majd tudsz cserélni erősebbre, vagy akár meg is tarthatod az új generációs nvidia kártya mellé. Egy 1060-at simán kihajt a 4 mag 4 szál.

2 kedvelés

Újfent köszönöm a segítséget!

(Remélem itt jó lesz ez a videó nem akartam hogy uj témát nyissak.,de van megfelelöbb akkor legytek szivesek tegyétek már át oda ezt) köszönöm.
Gyerekek ezt is megéltrem.Hoghy anno még nem sokkal azután mikor megvettem elsö processzor noctua hötömet a gépembe,egy ötletként nekem is eszembe jutott.Miért ne lehetne a noctuának is léghütése a kártyákra?Ha már annyira jók benne.De ezzel nem voltam egyedül persze sok youtube-os linus más hiresebb youtube-osok is csináltak rögtönzött hütöket.Ugy látszik nem hiába.

A lényeg auss és noctua megegyeztek egy sorozatra ugy látszik még készült egy kártya noctua léghütésel.

https://www.asus.com/HU/supportonly/RTX3070-O8G-NOCTUA/HelpDesk/

https://www.asus.com/HU/supportonly/RTX3070-8G-NOCTUA/HelpDesk/