TheVR Fórum

Videokártya oktalanul melegszik. Miért lehet?

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy miért melegszik a videokártyám (60°C) még akkor is, ha nem használom a gépet. A videokártyám egy Gigabyte R7360. Régebben nem csinálta ezt, mostanában kezdte el. Tudom-tudom AMD… Soha semmi bajom nem volt az amd-vel, eddig csak ez az egy videokártyám melegszik. (Most készülök venni egy msi gtx 1050ti gaming x-et) Valami ötlet? A fordulatszámon hiába növelek.
Köszönöm a válaszokat

WeAreTheVR

Vagy egy pasztázás nem ártana neki, vagy beszoptál valami jó kis miner vírust és az dolgoztatja.
De lehet hogy van más is, majd az okosak megírják.

1 Like

Ez is lehet egy megoldás. Én is hasonló problémával küszködtem egy RX 480-al csak nekem 90 fokos volt. A megoldás az volt, hogy vissza vettem az áramfelvételi korlátot 100% 150-ről, illetve saját hűtésprofilt állítottam be mert a default az 50% tovább nem pörgette a ventiket. Plusz lecseréltem a ház hűtőket. Ezek után vissza állt terhelés alatt 77-80 fok körülire.

1 Like

Vírus nem hinném, pasztázást azt inkább.

150%-ra állítottad a korlátot és csodálkozol, hogy melegszik. :smiley: . Nekem 130%-on van és játék alatt teljesen okés 70-75 fok

Tessék a port kifújni belőle, az sokat segít ha levegő áramlik a hűtőbordák között. Illetve tessék megnézni hogy pörög-e egyáltalán venti rajt…

2 Likes

Akkor még nem tudtam, hogy ez ennyire hatással van a hőfokra. :smiley: Az előző kártyám egy R9 270X volt ott is fölhúztam 125%-ra de az nem melegedett így. Kártyánként változó gondolom.

Nem baj, ha adsz neki egy kis pluszt, mert hajlamos lekorlátozni az órajelét 100%on.

Jelenleg 130%-on van, és a beállított hűtésprofil mellett nem túl hangos és tartja a 80 fokot, néha fölé ugrik de nem vészes.

ŐŐŐ… havonta takarítom a gépet, és nyitott oldallap, és plussz ventik mennek, és a venti még szabályozva is van :smiley:

Akkora Nostradamus nem vagyok, hogy tudjam takarítod-e a gépet. :slight_smile:

De az hogy egy vezérlő paneled felhúzod a csúszkát egy dolog. Azt nézd meg hogy effektíve a videókártyán szemmel láthatóan forog-e a venti.

1 Like

Mondom nyitott ház :smiley: Nem sokból tart lenézni a gépházba. Forog, sőt ha akarom sikít is nekem. De néha fogja magát és csak úgy felmelegszik. De mindegy, így is lesz videokártya, és alaplapváltás.

Egy paszta nem árthat neki, illetve ezt a nyitott ház dolgot sosem értettem. Nem tudom milyen házad van, de a levett oldallappal simán kinyírhatod a légáramot. Bár mivel eddig nem volt gond a melegedés valószínű csak egy újrapasztázás kell neki. :slight_smile:

1 Like

Nemsokára építek egy egyedi házat, amit hűtőháznak neveztem el. Azért hűtőház, mert nem lesz 10-15-nél kevesebb venti rajta. Egy külföldi videósnál láttam, és nagyon megtetszett. A légáramlat úgy nézne ki, hogy az előlapon bemegy a hideg, a hátlapon kijön a meleg. Plusz gombokat, biztonsági kapcsolókat szeretnék rátenni. Lényegében modding az egész.

@j0ci @sutyomatic leírta a lényeget. Vedd ki szépen a gépből tisztítsd át rendesen és pasztázd újra. Valamint a helyedben felraknám a ház oldalát, mert így fölösleges szinte a venti bele.

@seetee0011 ha kész lesz esetleg egy képet feldobhatnál forumra vag privátba. Érdekel, hogy is néz ki bár kicsit extrémnek tatom.

1 Like

sziasztok nekem van egy regebbi gtx 580 1.5 gb kartyam es nagyon melegszik . szerintetek egy hutocsere (1 rol 2 ventisre mert van itthon ) es pasztazas segit neki ?