Videókártya vásárlás a nagy kérdés... Melyiket?


#1

Sziasztok!
Minden szóba jöhet, nem vagyok elköteleződve egyik márka felé sem, várok véleményeket, ötleteket, ajánlatokat ki melyiket vette meg, mennyire elégedett. Hosszú szöveg lesz készülj fel. :smiley:
Előre is köszönöm ha elolvasod.

Nos gépépítés végén járok, megvan már minden, a legdrágábbat a videókártyát hagytam utoljára.

A config ami már itt csücsül mellettem összerakva a következő:

Táp: FSP 850W Hydro G
Alaplap: Asus - PRIME X370-A ATX AM4 Motherboard
Processzor: AMD Ryzen 7 2700X
Ram: Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator
HDD: Toshiba 3TB 64MB P300
SSD: Samsung 250GB 970 EVO
Ház: FSP Midi CMT520 fekete

Emellé keresek videókártyát ami évekig kiszolgál majd. Jelenleg 1080p 60 FPS-ben használnám, de majd a későbbiekben ha beszerzek új monitort ami nagyobb felbontást tud nagyobb képfrissítéssel szeretném hogy a gép teljesen kiszolgáljon, ne kelljen rá költeni.
Illetve a végső cél majd egy VR eszköz beszerzése (ha jól tudom most az új Oculus a nyerő, de mire oda eljutok, hogy veszek kitudja mi lesz).

A videókártyára max 200k körül költenék.
A következőkkel szemeztem:


(Ez a legszimpibb, mondjátok hogy bolond vagyok de nekem piszkosul tetszik ez a Cerberus téma :smiley: viszont az árak nagyon ugrálnak nem rég csak 200-ért lehetett kapni, tegnap a zonacomputers.hu-n még 154k volt mára el is fogyott persze)


(Ettől picit félek ennél olcsóbb RTX 2070 szerintem nincs a piacon és sok helyen olvastam meg hallottam hogy vannak velük bajok -tapasztalat, vélemény?)


(Ez már nagyon-nagyon drága, a legvégső esetben szánnék erre, vagy hasonlóra ennyit, ha tényleg megéri)

És ha eddig eljutottál az olvasásban felmerülhet a kérdés: csak NVDIA? Nos a napokban kezdtem el nézni csak az AMD kártyákat mert eddig azt hallottam, hogy az NVDIA jobb minden tekintetben, de valamelyik nap gyakorikérdéseken felnyitották a szemem, hogy lehet nem is olyan rosszak:


(Olvastam olyat, meg néztem teszteket is, hogy vannak esetek amikor lehegyja a GTX 1080-at és ez a példány beszerezhető 200k alatt. De jön a feketeleves, láttam azt is, hogy sokkal nagyobb fogyasztással teszi mindezt, és nagyon sok helyen olvastam azt, hogy a Vega64 nagyon nem éri meg, bár ez lehet azokból az időkből van, mikor a GTX 1080 Ti-vel vetekedett az ára. Kérdés 170-180k körül megéri ezt venni? Mennyire hangos/meleg/stb? Jobb-e mint egy 1070Ti?

Februárig várok a vásárlással, ugyanis gondolom sokan olvastátok, hogy jön a Radeon VII, ami valószínűleg számomra elérhetetlen áron jön ki, de hátha lejjeb tornázza az árakat az AMD vagy talán még az NVDIA is.

Még egy utolsó kérdés: RTX. Akik vettetek főleg 2070-re gondolok, mennyiért vettétek, mennyire vagytok vele megelégedve? Teljesítménybeli problémákról olvastam, meg selejtekről amiket gariztatni kellett. Mennyire igazak? Driverekkel orvosolták már a teljesítmény gondokat? Mennyire jó vétel? Főleg amit fent linkeltem és kb a 1070Ti ára körül mozog.

Nagyvonalakban ennyi, ha volt türelmed végigolvasni, és van is még türelmed valamelyik részéhez hozzászólni azt nagyon megköszönöm! :slight_smile:


#2

Szerintem 2070


#3

Egy újabb ág felé nyitott, vagyok itt ezen a fórumon olvastam, hogy nem kell nagyon félni a használt piactól sem, ott találtam 1080Ti-ket 200k körül. Lehet még ezek érnék meg a legjobban?
A fent említett ASUS CERBERUS 1070Ti-t is megtaláltam 116k-ért.


#4

Ár/értékben mindig a használt nyer, ha találsz olyat ami biztos eladótól jön, jó esetben még pár év garanciával, szerintem nyugodtan vásárolj onnan.

A Vega 64-et hanyagolnám talán, nem sikerült valami jól, és sokat is fogyaszt, a többi jó lehet akár 1440p-re is.


#5

Vega 64-et semmiképp se, 2070, vagy egy 1070Ti, leginkább 1080Ti használtan.