TheVR Fórum

Videókártya vásárlás régi géphez

Sziasztok!
Kaptam itt segítséget ssd-vásárláshoz így újra segítséget kérnék. Szeretném szép lassan fejlesztgetni a gépem mert már őskövület és kezdeném a legrégebben cserélt alkatrésszel a videókártyával. Leszögezném, hogy nem ultra hd játék futtatáshoz kéne hanem, hogy nagyjából a legtöbb játék akár minimum grafikán egy élhető szaggatásmentes futtatás menjen. Jelenlegi kártyám erre már nem mindig képes feltétlenül, mert sok játék nem támogatja a drivert valamint sokszor egyszerűen lefagy a játék alatt a kép vagy jobb esetbe nem dob ki csak egy időre kifagy a kép. Idővel cserélnék alaplapot processzor meg ház stb-t, így ha van olyan megoldás, hogy újabb videókártya ami még jó ehhez a laphoz házhoz, de idővel egy új alaplaphoz is passzolna az lenne a legjobb. Nagyjából 0-35 ezer forint között keresgélek ilyen 2 gigás ddr5 körülieket.( Berakok képet a jelenlegi lapról és videókártyáról)
Előre is köszönöm a segítséget remélem minden fontosat leírtam.!

RX 570 széria. 35-ért 4 gigás verzió van. 2 gigásat szerintem értelmetlen venni, csöbörből vödörbe esnél.

De sok javulást ne várj, mert a procid lesz a gyenge pont.

Igazából sok értelme nincs egy ilyen régi vasat toldozni-foldozni, mert így mindig valami vissza fogja majd a teljesítményed, és sosem kapsz annyi javulást, amennyit ráköltöttél. Én inkább gyűjtenék tovább, és cserélném egyben az egészet.

4 Likes

Köszi a választ lehet, hogy akkor inkább lemondok róla, csak gondoltam hátha van reménye :slight_smile:

Én is Sandy Bridge platformot fejlesztettem, nem mondanám hogy teljesen veszett fejsze… 15 ezerért vettem egy i7 2600k-t + gtx 970-nel egy játék futtatásával sincs gond 1080p-ben.

Csak azért mondom hogyha tényleg szűkös a kereted és nem engedheted meg magadnak a teljesen új gépet, akkor használt cuccokból ha fejlesztesz akkor még elég jól eltudnál játszani rajta.

1 Like

Igaz, bár én ebbe a lapba nem tennék bele egy 2600K -t az tuti. XD
Ahhoz valami jó Z lap kéne, akkor még lenne is értelme a fejlesztésnek. Legendás platform volt ez a sandy bridge… :smiley:

1 Like

Oké, abban igazat adok hogy nem illik akármilyen lapba belerakni, erről megfeledkeztem :grinning:. Feltételezem hogy az említett i3-mas a GT 440-nel nem egy felső vagy középkategóriás lapban van…

Blockquote Legendás platform volt ez a sandy bridge… :smiley:

Az biztos :pray::grinning:

Nem jól tudom hogy a H61 fogad ivy bridge-et is?
Mekkora a legnagyobb amit még ebbe bele érdemes rakni? I5-3470?
16 GB ddr3
Emellett egy RX570?
Nekem nem tűnik olyan elveszett próbálkozasnak.

Még az Ivy Bridge is 1155-ös szóval bele lehet rakni. Talán az még jobb választás is mint valami Sandy Bridge mert a 3. szériának jóval kisebb már a fogyasztása, az a gigabyte lap meg nem rendelkezik VRM hűtéssel… Szóval azzal lehetnek gondok “éhes” processzornál.

Egyébként a 3470+RX570 jó kombónak tűnik. És ezzel azért nem csak low grafikán futnának a játékok 1080p-ben.

A 3. szériával csak az a baja, hogy hűthetetlen volt a jó kis “paszta” miatt a forrasztás helyett. (és a fogyasztása se sokkal kevesebb)
Szóval inkább maradnék a Sandy-bridge -nél, vagy Ryzen.

Azért egy kicsit jobb hűtővel nem hiszem higy olyan forró lenne a K mentes alapórajeleken.
Redditen megnéztem kíváncsiságból, ilyen 60fokokat írtak.
Meg annyit hogy stock hűtővel sincs semmi baj.
Tesztet nem láttam, ez igaz.