TheVR Fórum

Videózás/fényképezés koncerteken

Sziasztok!

Gondoltam esetleg feldobom ezt a témát, mert szerintem érdekes, plusz most voltam a Szigeten szóval számomra aktuális is :smiley:
A kérdés igazából az lenne, hogy mi a véleményetek arról, hogy az elmúlt években, gondolom a jobb minőségű felvételre képes mobilok elterjedésével egyre többen videóznak a koncertek alatt?
Illetve, ha szerintetek ez nem kívánatos, hogy lehetne “leszoktatni” az embereket róla?

Szerintem k idegesítő, főleg mikor előtted csinálják.

Mint “zenész” vagy legalábbis olyan aki állt színpadon, nekem mindig az volt a cél, hogy a közönség “ott legyen” a koncerten, ne egy telefon kijelzőjén át nézze. Szerintem egy csomó mindenrőle valójában lemarad aki azzal foglalkozik, hogy épp jó képeket csinál e a koncertről (rosszabb esetben magáról koncert közben…).

Én ha lehetne betiltanám, de ma amikor mindenkinél ott a telefon (amit azért csak nem lehet elvenni) lehetetlen.

3 Likes

Én ritkán járok koncertre, csak pár olyan előadó van akiért hajlandó vagyok ilyen távol mászni a komfort zónámtól bele a tömegbe :joy:

Viszont 1-1 számot felvettem videóra mobillal, jó is lett és remek emlék, azóta többször újra néztemt és kicsit olyan volt mintha megint ott lennék.

1 Like

Nem szoktam videót felvenni, mert általában van sokkal jobb minőségű koncert felvétel.
Nincs bajom azokkal akik videóznak, ha nem hőbörögnek, ha valaki véletlenül kilöki a kezükből a koncert hevében, mert beállt a 2-3 sorba a telefonjával és még egy csuklópántot sem tudott felvenni.

3 Likes

Szerintem a felvétel készítés elveszi a koncert varázsát és az élményt. Egyszer sikerült eljutnom egy olyan koncertre ahol egy eseményen 2 kedvenc zenekarom is fellépett (Cannibal Corpse és a Children of Bodom). Én is készítettem kb 2x4 perces videót, de kb ennyi volt a megörökítés.
Egy kijelzőn keresztül végignézni a koncertet, hogy jó felvételt készíts teljes lerombolása az előben való fellépésnek, ennyi erővel megnézhetnéd a neten is otthonról.
Én inkább csápoltam és átéltem, minthogy a kijelzőt bámuljam.

1 Like

Előfordult már, hogy készítettem 1-2 videót ha olyan közel kerültem a színpadhoz és volt valami különleges nekem, mert magamnak készítem esetleg annak aki velem van. Egy koncert alatt összesen nem videózok 5 percnél többet, mert ahogy írtátok is kizökkent a hangulatból. Fontos nekem a nézhető és jól hallható minőség így a régi tolóimmal nem sűrűn próbáltam.

Az így készült videóknál általában, valami torz hang és elmosódott kép az eredmény. Leginkább ezzel van gondom, hogy feltöltik a különböző platformokra vagy ami rosszabb személyesen mutogatják nekem aki nem voltam ott. …

1 Like

Lemezlovas vagyok, és őszintén szeretnék most beszélni.
Zenéltem a Ligetben, a Rióban, meg sok vidéki helyen.
Atom idegesítő, amikor a pillanatért zenélek, de mindenki azzal van elfoglalva, hogy ne legyen üres a Mystory-ja. :smiley: (Ez amúgy mindenhol jellemző) Nekem az jön le, hogy azért jönnek emberek egy buliba, hogy képek és videók készüljenek, hogy milyen atom egy buli volt. Aztán eljönnek mások is, hogy videózzanak, hogy ők is elmondják milyen durva volt. Végül senki nem bulizik, csak az önmarketing fut :smiley:

Szerintem ez lehetne a partyszervező/Tulajdonos/fotós/DJ dolga (De a DJ is foglalkozhatna inkább a közönséggel, az a legtutibb, ha egy haverod csinálja rólad az anyagokat). Ugyanígy teszem én is, és javarészt ezért sem megyek el bulizni. Nincs semmi értelme, megtudom nézni az egész estét ha úgyvan. :smiley:

Ebben amúgy inkább a “nextgen” van a legjobban elfoglalva. Tényleg nem tudom mi lesz a Partykultúra jövője (bár kezd körvonalazódni), de remélem maradni fog egy pár a régi módokból (Ismerkedés, emberi kapcsolatok, italozás, zenei kultúrák)

4 Likes