Villogó ledek a videókártyán mi lehet ez?

Sziasztok! igazából azért írok itt, mert már csak ide nem írtam még ezzel kapcsoltban xD Nem rég vásároltam egy videókártyát (Gigabyte Aorus RTX 2080 Super) Szépen be is szereltem a gépembe, de ahol a táp kábelek csatlakoznak a kártyához 2db led folyamatosan villog és nagyon idegesítő.

Videó róla:https://streamable.com/lp3xe

Ez mi lehet? rosszat jelent? Tönkremeht a kártya?
Olyanokat olvastam angol forumokon, hogy azt jelentiheti, hogy “abnolmar power” gyenge lenne a tépom? Cooler Master V750 750W Full modular Gold PLUS

Hátha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék érte :confused: választ előre is köszi.

Csak hogy tudják a többiek, mivel próbálkoztál eddig:

1 Like

Igen sok helyre kitettem hátha meg lesz a megoldás :frowning:

Nekem ismerősöm volt ugyan így a a sima Aorus RTX 2080-al és ő vett egy 1000 w tápot és nála meg szűnt a led villogás bár neki csak az egyik villogott.

https://www.gigabyte.com/FileUpload/Global/KeyFeature/1217/index.html

POWER INDICATORS

Be alert when PCI-E voltage is unstable with the smart power LED indicators. When experiencing any power abnormality, the indicator will alert gamers by flashing light.

Light on : power cable disconnected

Light off : stable power supply

Blinking : abnormal power supply

Magyarul a tápkábelen a feszültség instabil, a türhetőnél jobban ugrál, hosszú távon nem egészséges.

Ahjj… akkor vehetek új tápot… De ez elég fura hogy 750W Gold Plus táp és ezt csinálja? most akkor milyen táopt vegyek? honnan tudjam h nem lesz ugyan ez?? :S Ráadásul ez a táp vadi új :S,

Ha vadi új, akkor csak küldd be gariztatni, lehet csak belefutottál egy gyengébb darabba, vagy ha neten rendelted és még benne vagy a 15 napban, simán küldd vissza és kérd vissza a pénzt.

1 Like

A 2x8 pines csatlaskozót ugyanarról az egy kábelről csatlakoztattad vagy 2 különböző kábelről?

1 Like

@bgameteamofficial Jaja ez még lehet megoldás 2 külön kábellel dugd be.

Ezt régóta csinálják a Gigabyte VGA-k, valszeg semmi baja a tápodnak. Próbáld meg a kártyát kivenni - visszarakni, tápkábeleit szintén, esetleg egy másik pcie sínben is próbáld ki. Volt akinek az oldotta meg, hogy a Gigabyte szoftverben beállított egy másik világítást. :slightly_smiling_face:

Nézd meg rendesen be van-e dugva mindkét végén a PCIe kábel, illetve mivel relatíve nagy fogasztású kártya két külön ágat hozz le a táptól ha van rá lehetőség, ne daisy chainbe legyen bedugva.

két külön kábelal van becsatlakoztattva, 2x már kivettem a slotból és vissza, színeket is állítgattam és semmi :S:S De hogy tudnám megállapítanii, hogy nem a Táp rossz hannem a kártya? :S

2 különböző, de kipróbáltam 1 ről is semmi :S

Azért kérdeztem mert arra gyanakodtam hogy 1 ágról kapja a powert és az kevés neki. De akkor nem az a gond.

Nos azóta kűzdök a problémával és találtam egy videót, amit sajnos nagyon nehezen értek, mert a csávó számomra nehéz angol akcentust tör, ha esetleg valaki el tudná mondani, hogy mi a lényege a videóban lévő elmondottaknak azt nagyon megköszöném, főleg a vége fele említ valami Rails-t hogy fontos, de nem igazán értettem :confused: https://youtu.be/UL7KIVI_hJg

Illetve megnéztem egy hardware info progiba a vidikártya sensorait úgy hogy közben stress tesztett futtattam és észrevettem, hogy a GPU Power-nél a 4 cuccból ( nem tudom h magok-e vagy mit tudom én) 2db cucc alacsonyabb Poweren van sőt az egyik fixen csak egy értéket tart, nem tudom hogy ez normálise- vagy esetleg ez a hiba? Kép róla: https://imgur.com/y3AAliM