Virtual Proximitiy Sensor- Gubanc

Sziasztok!

Már több oldalt átböngészve találtam egy olyan dolgot mi szerint a Proximitiy Sensor-t néhány telefonban lecserélték hardveresről szoftveresre. Na már most én a közeljövőben vásárolni szeretnék egy Xiaomi 11Lite 5G NE típusú telefont amiben már ez így létezik. Illetve jó pár általam kinézett telefonban. Kérdéseim hozzátok az hogy használ e valamelyikőtök hasonló tulajdonságokkal rendelkező vagy épp ugyan ezt a modellt illetve amiben a szenzor is már szoftveres?
Azért szeretnék erről többet tudni mert picit aggaszt telefonálok elég sokat és nem szeretnék vele bonyodalmakat illetve kellemetlenségeket okozni magamnak.
Más oldalakon olvastam róla és pár embernek gubancot okoz telefonálás közben , nem zár le rendesen a kijelző.
Esetleg javasoltok más készüléket venni? Őszintén szólva amit kinéztem azaz ez a Xiaomi számomra ár/érték arányban megfelelő.

Mindent összegezve van rá esély hogy ezt akár egy Os update vagy bármi frissítés a későbbiekben helyrehozhatja? ( sehol nem találtam erre konkrét választ)

1 Like

A Virtual Proximitiy Sensor azt jelenti, hogy az előlapi kamerát használja erre a célra.
Nekem a Samsung S20FE-ben is ilyen van, nincs vele gondom, bár elég új készülék. Olvastam én is sok mindent, de szerintem akinek telefonáláskor nem kapcsol ki a kijelző az általában rosszul tartja a telefont.
Valamint mindig opció minden készüléknél, hogy elindítod a hívást és a bekapcsológombbal kikapcsolod a kijelzőt.

3 Likes

Nekem Xiomi redmi note 9 pro van, nem tudom milyen van benne, de az iphone 5-től 8-ig mindegyiknek jobb proxija volt. Ezzel előfordul, hogy a fülemmel lenémítom, inkább ilyen becsukhatós tokkal használom, úgy nincs gond. A kínai mérnökök talán kijavították, de a miui romot személy szerint egy hatalmas bug halmaznak éltem meg (IOS után) , kellett hozzá idő hogy megszokjam, meg arra, hogy találjak ezekre megoldást. pl a messenger vagy a gmail nem küld érgesítést, vagy csak órákkal késöbb, vagy pl ezt a modellt ha kihangosítod, úgy hallanak a vonal másik végén, mintha egy párnán keresztül beszélnél, néha visszhangzik, meg lecsíp a szavakból, ezt több ugyanilyennel próbáltam…, ha meg zenét hallgatsz jacken keresztül akkor borzalmas a zeneminőség.

Azért nem akarom ipari hulladékként lejáratni a xiaomit, valahogy mégis megszerettem, de azért volt/ van vele küzdés rendesen… azért lehet iphone vagy samsung fele is elkacsingatnék a helyedben mielőtt megveszed…

1 Like

Használtam már előtte is Xiaomi-t és nem volt ilyennel probléma. Igen ilyenről már ezelőtt is hallottam /láttam is hogy valaki nem jól telefonált úgy mond.
Használtam IOS-t is igaz sajnos rövid ideig de mind nagyon bejött illetve én a MIUI-t is nagyon szerettem azután is Xiaomi-m volt MI A1 amin tiszta Android van.
Igazából ami jelenleg zavar az az hogy hosszútávon ne okozzon bonyodalmakat. Jó látni hogy van köztetek olyan akiknek hasonló úgy mond a telefonjuk ezért bátorkodtam ide is írni ezzel kapcsolatban.
Olvastam igen a Samsung S20Fe-t is hogy páran ott is tapasztaltak ilyet.

*Gondolkodtam Iphone-on csak azaz igazság hogy a rá fordított kerettel gondom van illetve hogy mennyire jó páros e az IOS- Windows használta együtt de ez más kérdés(kissé húzós lenne számomra egy Iphone) *

1 Like

Sajnos megkérik az alma árát, :woozy_face: használtan pár éves modellek megfizethetőbbek, de azért benne van az emberben a félelem, hogy bármikor bekrepálhat garancia nélkül (sajnos a gyári 1 év se hűdesok)! Az újabb modellekkel nem vagyok tisztában, de mintha az akku idő csak pár éve tud az androiddal egyszinten lenni…

Na, de vissza a témához, azért nézz szét az árkategóriában, csak példaként a Samsung A52 is valahol ott játszik, van azért választék!
Hogyhogy erre a készülékre esett a választás?

1 Like

Xiaomi készüléket kerestem elsőroban ami 5G-s és jó ár/érték arányú. Kevésbé melegszik ( mint kiderült ez NE edition ilyen).
Nézegettem mindent házon belül ez vont árban és teljesítményben a legszimpatikusabb illetve utána járva elég hosszú ideig kap frissítéseket.

Sajnos igen használtat legen bármilyen márkájú készülék semmi esetre se vennék hosszú távra. 5g képes telefont szeretnék és amiket néztem más árkategóriákban azok nem voltak olyan teljesítményűek, másrészt nekem mindig a Samsung olyan volt hogy mehhh…ne vegye senki sértésnek de az az egy márka ami olyan nem tudom nem igazán nyűgöz illetve megfelelne nekem. ( persze itt nem a zászlóshajókról beszélünk hanem általánosságban)

Iphone 12 vagy a 12 mini talán jó lenne de iszonyú árban van… sajnos.

1 Like

Xiaomi-ról váltottam samsungra pont a frissítések hiánya és a szar szoftver miatt.
Kicsit nevetségesnek tartom hogy kicsit több mint 1 éves Mi 10T Pro, 200k-s “flagship killer” telefon nem kapja meg a miui 13-at, ezzel együtt a biztonsági frissítéseket sem, ha meg igen, akkor ez év végén vagy 23 elején…
Viszont a redmi note 8 2021 első körben megkapja, a régi verzió meg soha, pedig szinte ugyanaz a két telefon.

3 Likes

Értem és némelyik készüléknél a palettán valóban így van hogy össze vissza vannak a frissítések. Másrészt a Xiaomi telefonok közt ezt láttam korrektnek ezért választottam a Xiaomi 11 lite 5G ne-t.

Nem mernék beruházni most nagyobb összeggel akár Xiaomi akár Iphone akár Samsung… telefonokra . Sajnos nekem a csúcsmodellek pénzügyileg messze vannak…szinte már már elérhetetlen…

Frissítésekre pedig hát úgy vettem észre hogy mindegyik gyártó rövidebbre húzná csak hogy minél hamarabb vegyél újabbat…

Nem akarok konteózni, de a “tervezett elavulás” jelensége mindig is látszott és most is látszik a mobilpiacon. Régen milyen gáz volt, amikor az első androidos telók némelyikén a gyáriszoftveres üres tárhelyes mobil akadozott, meg kb nem tudtál rátenni épkézláb alkalmazást.
Ma azért jobb a helyzet, de alapvető funkciókban képesek megbukni a mostaniak is, miközben 64megapixeles kamerákkal, meg 1080p±os kijelzőkkel vannak szerelve.
Az ember zsákbamacskába nyúl, és vagy szerencséje van, vagy nincs.

Amúgy ahogy néztem a neten elég jókat mondanak erről a modellről, meg kimondottan szép is. Ezek után a helyedben simán rárepülnék, BÁR, ha lenne valami hülyesége, nem csodálkoznék sajnos… 50-50% szerintem, hogy ez bekövetkezik.

1 Like

Ha hosszú OS support kell, akkor apple. Ezt a cég minden hibája ellenére se lehet elvitatni tőlük. A 2015-ös 6s is megkapta még az iOS 15-t, ami egy lassan 7 éves telefon.
A samsung is próbálkozik rengeteg készülékre, köztük sok-sok olcsóbb modellre is kiterjesztették a 3 év főverzió, 4 év security update-t, míg úgy tudom, hogy a xiaomi csak néhány legdrágább modellre ígérte meg ugyanezt.

De ez már nagyon off téma.

2 Likes

Így van és teljesen egyet értek hogy hiába jobb a helyzet ma mégis lehet olyan gubanc ami konkrétan megutáltat téged örökre az adott márkára.

Egyenlőre még nem zárom a topic-ot míg meg nem lesz a telefon illetve igen ezt leszámítva egy korrekt készülék csak ez az ami engem kissé el bizonytalanít.

Nem teljesen off téma @Windarf mert lényegében a frissítés ami megoldja remélem nagyon is köze van hozzá.

Igaz még bírja a jelenlegi telóm (MI A1) de folyamatosan szó szerint napról napra érzem hogy gyengébb ezért érzem vagyis gondolom hogy annyira hosszasan várni nem tudok hogy mondjuk az Iphone 12 olcsóbb legyen elérhetőbb. Én ha lenne több időm rá félretenni várni akkor lehet Iphone lenne viszont jelenleg nem engedhetem meg magamnak.

1 Like

Kiváncsian követem a témát továbbiakban is!

1 Like

Köszönöm igyekszem informálni. Köszönöm a segítséget is!
Amint megvan a készülék vagy más választás írom is :slight_smile:

1 Like

Folytatnám a topic-ot…

De már azt se tudom mitévő legyek…(tudom majd páran azt mondják keressek mást modellt de egyenlőre várok amíg tudok vagyis amíg a jelenlegi telefon nem adja meg magát ami bármikor bekövetkezhet…)

Szóval ha címben szereplő szenzor nem is lenne akkora hiba de valami olyasmire találtam rá amire nem kellett volna…

Ez nem mármint a kijelző azaz 2féle létezik ebben a modellben:

A jobb azaz a Huaxing kódnevű és a “kevésbé”… az pedig Tianma.
Nem tudom ki milyen készüléket használ illetve hogy találkozott e valaki “black crush” dologal de mennyire számít ez mert ahogy én láttam fórumokban illetve képeken hát volt különbség a 2 panel közt pedig egy készülék volt…

Csak egy szemléltető példa ami elvileg rámutat a problémára…
black_crush

Tanácstalanul és szomorúan várom válaszaitokat…

A xiaomi-nál elég régi jelenség hogy több beszállítótól veszik a kijelzőket.

Nem gondoltam volna hogy azért ekkora hiányosság lesz ez főleg amekkora különbség van a két panel közt…főleg hogy ugye chip hiány is van szóval uhhh :S

@lengyelb Zárható.

Oneplus Nord2 5G-re esett a választás, a Xiaomi jelenlegi készülékei számomra nem meggyőzőek. Köszönöm mindenki segítségét

1 Like

This topic was automatically closed 8 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.