Virtuális valósággal a tartósan kórhazban fekvő gyerekekért

Sziasztok!

2017 óta van egy orvosi kutatási projektem, aminek célja, hogy a tartósan kórházban fekvő gyerekek hangulatát VR szemüveg segítségével javítsuk és ennek hatását mérjük is. Januárra készül el az első specifikus VR játékunk Oculus Go-ra, ami egy pszichológiai módszert ültet át, ezzel támogatva a gyerekek megküzdését. Készült rólunk egy videó, amiben több infót találtok.

Mit gondoltok? Rátok milyen hatással van a VR?

3 Likes

Én próbáltam párszor, személy szerint úgy gondolom még gyerekcipőben jár, viszont amire ti használjátok arra nyilván nagyon hasznos, tehát látom benne a potenciált bizonyos helyzetekben a jelenlegi állapotában is.

Engem akkor fog érdekelni, amikor nem kell hozzá se szemüveg, se kontroller, se semmi, hanem egy agyba épített chipen keresztül tudunk majd kommunikálni a VR-ral, így teljes mértékben szabadon látni, mozogni, érezni. Nyilván nem holnap lesz, de addig engem nem igazán érint a dolog.

1 Like

Ugyan én már nem vagyok gyerek, jelenleg 24 éves, és nagyon tartósan nem voltam kórházban(csak 7 hónapot, és azt se az az Onkológián, hanem az Intenzíven), de azt bizton állíthatom, ha egy gyermek hirtelen kilátástalan helyzetbe kerül, akkor a fantáziája egy menekülőutat ad számára egy ilyen borzasztó helyzetből. És a VR az megtámogathatja ezt a menekülőutat.

Mért nem raktok a gyerek elé egy laptopot? Vagy tabletet?
Szerencsétlennek ki fog égni a szeme a pixelektől, bele fog melegedni a feje és még sorolhatnám. Miután kipróbáltam remegett kezem lábam, sokaknál hányingert is kivált, pont ez hiányzik egy fekvő betegnek.

A VR újra a múlté, most ez az egész egy próbálkozás volt, nem jött be, majd 10-20 év múlva újra nekifutnak a gyártók.