Vizipipa vasarlas tanacsado

Sziasztok! Láttam már itt volt szo Vizipipakrol.Vásárlás elott allok es egy komolyabb pipára ruháznék be (35-40k a keret) kerdezném tőletek akar személyes tapasztalat/vélemeny hogy ti milyen minőségi lehetőleg rozsdamentes acél pipát választanátok? :grin:

Köszi :hugs:

Csak mert pont tegnapi cikk, és témába vág:

2 Likes

https://www.vizipipawebaruhaz.hu/
Aladin pipákat nézz.

Miért akarna egyáltalán valaki azért pipázni, mert menő akar lenni? Ez a fenti index-s cikk is jó kis hatásvadász, de alig fedi a valóságot. A kutatás nyílván kihozta, nem is tudok belekötni. De az emberek nem pipáznak minden nap. Az, hogy meg megöl x időn belül is elég nevetséges, tudva azt, hogy például az emberek hogyan táplálkoznak.
A pipázás a társaságról, igényességről szól főleg.


Ezt a videót, és csatornát ajánlom, ha komolyabban gondolkozol. Azt így előre hozzá teszem, hogy ha a legjobb ízeket szeretnéd kihozni, akkor ennyiből nem biztos, hogy megáll. Vagy olcsóbb, akár üveg pipát kell nézni, és hozzá a jobb kiegészítőket, vagy elérhetőek már szettben is, de az valószínűleg drágább.
2 Likes

Mielott meg mindenki betamád hogy minek ugyis halalos meg csinald csak legalabb kevesebben lesznek,elmondanam hogy havonta ha egyszer ketszer pipazom foleg tarsasagokban,és igy meg mindig tobabb fogom húzni mint egy két ember a napi egy doboz cigivel vagy alkoholos itallal esetleg heti rendszerességű gyorskajával :wink: Tanácsot jöttem kérni hatha valakinek van személyes tapasztalata de lehet rossz helyen kérdezősködöm

3 Likes

Veszel rá hepa filtert meg ha követ használsz akkor kb csak gőzt szívsz.

Attól még pont annyira UNDORÍTÓ szokás mint a cigarettázás.

DE mint feljebb is írtam én semmiképp nem akarok senkitsem lebeszélni. ELLENKEZŐLEG mindenki azt csinál és úgy ahogy akarja :wink:

Legalább nem az utcán fújod más képébe mint egyesek akiket egy nap mikor elfogy a türelmem ott hejben fogok kivégezni amikor a pofámba fujják a füstöt, meg a mindenféle émejítő szagú faszságukat.

1 Like

Ha mindenki felhagyna a cigivel, és csak pipázna, semmi bajom nem lenne, mert nem a pofámba fújják a füstöt, és még nem is büdös… És ha tanácsért jött, ne azt adjuk már meg neki, hogy csináld csak, legalább hamarabb megdöglesz… :disappointed:
A heti 3 meki is rosszabb ennél, így igaz, és ha ő néha pipa mellett sportol, az is egészségesebb mint aki csak otthon ül, és csak műanyagból készített kólát iszik :slight_smile:
A kérdésedre válaszolva, segíteni nem tudok, csak zavart a sok rosszakaró.

3 Likes

Üdv :slight_smile:
Én is sokat nevettem ezen a " ha pipázol meghalsz dolgon" :smiley: Egyértelműen hülyeség, de a lényegre törve én már kb 6 éve pipázok. Aladin Nomad pipával kezdtem aztán jött egy tradicionális Egyiptomi Farida azóta azt használom. Viszont neked azt kell eldöntened először is hogy milyen pipák azok amik tetszenek pl. tradicionális vagy modern. A tradicionális inkább a kézzel készített többféle rézből ezzel szemben a modernebb pipák kicsit “egyszerűbben” néznek ki. Elég elterjedtek már a modern német pipák, ami nem is meglepő mivel elég jó minőségűek. Én azt mondom hogy " Top Mark "-on kívűl ( amit ugye nem veszel !! nagyon ne ! ) ennyi pénzért nagyon nem nyúlsz mellé.
Amit még mondanék, hogy talán azért éri meg jobban a modernebb német pipák ( Boost, Amy, Dud stb.) mert alapból jár hozzá egy jó minőségű kerámia és egy szintén jóféle mosható szilikon szívócső. Ezzel szemben a tradicionális pipákhoz szar a kerámia és szar a cső amit kapsz…vagyis ide venned kell másikat ( jó és olcsó kerámia 3-4eft, szilikon szívócső kb 5-6eft ) .

Válaszd amelyik neked tetszik, ahogy mondtam ha nem Top Mark-ot veszel és ugyebár nem azt akkor nagyon nem nyúlsz mellé :slight_smile:

Remélem tudtam segíteni. :slight_smile:

4 Likes

Végigolvasva szeretném megkérdezni hogy esetleg jó választás lehet-e egy 3-6 fős társaság számára (2 csővel) ez a vízipipa.

@laca90?! :blush:

1 Like

En is Aladin pipakat vettem eddig csak hat mindig nagyobbat jobbat akartam :smiley: de egyik se ment tönkre es nagyon jo füstje volt mindegyiknek semmi problémám nem volt velük

2 Likes

Ez egy jó pipa :slight_smile: Személy szerint én nem szeretem a több csöves pipát mert több dohányt eszik mint az egy csöves ( többen használjátok = több dohány kell bele). De vannak ismerőseim akik meg csak ilyet használnak :slight_smile: Bár ha jobban szét nézel ezen az oldalon akkor ha jól tudom van olyan pipa is amihez alapból 2 csövet kapsz. DE ha ennél maradsz mindenképp érdeklődd meg ( én nem találtam a leírásban ) hogy véletlenül nem Vortex kerámia jár e hozzá és ha nem akkor rendelj egy olyat is :slight_smile:
Ha rendszeresen többen fogjátok használni akkor éri meg a Vortex kerámia, viszont ha többször egyedül is pipázol majd és csak párszor többen akkor elég egy Phunnel típusú kerámia is. Ebbe kevesebb dohány fér, nekem ez van amióta pipázok 1 tömés 3 szénkocka 1óra átlag :wink:

1 Like

én régen metaxás üvegből faragtam ki magamnak egyet :smiley:
ki lett fúrva az oldala beleraktam egy benzin csövet . tetejébe egy réz csövet belehúztam csináltuk apuval rá valami tömítést arra rá a kerámia aztán boldogság :smiley:
azt se tudtam milyen márkák vannak , jó olvasni hogy vannak olyan emberek akik ennyi márkát ismernek én mindig azt vettem ami vizipipa.eu-n fent volt :smiley: (10 évvel ezelőtt)
volt két pipám az egyik 45 a másik 125 centi magas volt :)))

2 Likes

Jók is ezek a “homemade” pipák :smiley: Haverom is csinált ilyen 5l-es befőttes üveg meg lefolyócső kombóból :smiley: Igazából én se ismerek minden márkát egyszerűen csak ha valami érdekel akkor annak utána járok :smiley:
Mondjuk nekem az a 125cm már igen magas egy pipának. 70-85cm az ami nekem tetszik :smiley:

1 Like

megkerestem a régi képeimet aztán találtam egy olyan pipát amire már nem is emlékeztem hogy volt :smiley:
amúgy meg persze hogy magas a 125 centis pipa de hát akkor az volt a menő ha minél magasabbat vettél :smiley:

3 Likes

Köszi @laca90 <3 Végre valaki aki arra válaszolt ami érdekelt már az elején :smiley: Én Narikela illetve Amy pipákat nézttem (DUD nálam nem játszik aztmondjak anyaghasználatbol adódóan hamarabb rozsdásodik legalábbis haveroknál :frowning: ) Kerámiám van (2 phunnel ) aztán így állunk most. Ha gondolod keress meg privátban érdekelne a véleményed :slight_smile:

1 Like

Én is megkerestem már ezt az épített pipát :sweat_smile:
Hát igen…ilyen lett xdd
DSC_1568~2|375x500

Általában nálam pipáztunk haverokkal és sokkal menőbb volt 4db pipával egyszerre mint egy 4 csöves pipával :smiley: Ezért így parkoltak régen nálam :smiley:

2 Likes

@vikidragon a Narikela az Aladin prémium márkája,nézz majd rájuk :smiley:

1 Like

@laca90 nem kispályázol :grin::grin:
szép kis gyűjtemény :wink:

Köszi az ajánlást megnézem,úgyis tervben van megint a vásárlás :smile: