VR a PC-n (Oculus vs Vive)

Hali!

Én kb 1 éve vettem meg a Vive-ot, mivel jobbnak találtam, mint az Oculust. Viszont most már ott tartok,
hogy annyi exklúzív játék jött ki Oculusra, hogy elgondolkodtam a váltáson… Még mindig jobbnak tartom a Vive-ot, de rengeteg játék Oculusra jön ki, a Vive meg szerintem megmaradt az indie játékoknál… :S Nektek mi a véleményetek, hová vezet ez a “háború”, lehet-e valamiféle megállapodás. Most Revive-val (ami nem túl legális :), és üldözik is) kell játszani az Oculus-os játékokat, ami nevetséget, hiszen a Vive-on simán futnának. Szerintem baromi rosszat tesz a VR-nak ez a dolog.

repu

1 Like

Úgy tűnik bajban van a Rift, de én akkoris olyat szeretnék, pont ezért, a játékok miatt meg a kinézet, a nem kell neki nagy hely miatt… Érdekelne a srácok véleménye, nagyon. :slight_smile:
Amúgy leljebb ment az ára, főleg (egyenlőre úgy látom csak így) ha vki behozza USÁból.

Mondták, hogy addig nem alkotnak véleményt amíg a Oculus-t a Touch-al nem tudják kiprobálni. Nem lenne Fair az összehasonlítás. De ahogy halottam nem tudom már melyik videójukban vagy Shirin-el való beszélgetésükben, hogy talán Pistinek a Vive felé billen a mérleg. És ez az Oculus Rift üzletpolitikája miatt is.

Röviden Oculus Rift támogatás játékhoz úgy van, hogy az Oculus Store-ban újra meg kell venned a játékot ha már megvan máshonnan. Ahogy én akkor halottam. Mostanában nem olvastam, hogy ez változott volna e.

1 Like

Hali!

Ez nem a tesztről / a két platform közötti különbségről szól, hanem a VR-hoz való hozzáállásról, a két platform különvállásáról, úgy, hogy a hardveres oka nincs.

repu

1 Like

Szerintem nem ez teszi a legrosszabbat a VR-nak hanem a HMD-k össze hasonlítgatása és csatároztatása. Van ami az Oculus-ban van ami a Vive-ban jobb… ennyi. Szimplán személyes preferencia, hogy ki melyik megvétele mellett dönt.

Személy szerint engem az idegesít a legjobban, hogy az Oculus piaci és céges bakijainak a sarát rádobálják magára az Oculus Rift HMD-re, amikor az nem érdemli meg, hisz kifogástalan eszköz és emellett méltó versenytársa a Vive-nak.

Próbáltam Vive-ot is és Oculus Rift boldog tulajdonosa vagyok, így nem légből kapottan beszélek.

3 Likes

igen, igazad van, ez a másik oldal, de szerintem ez egy külön topicot / tesztet érdemelne :slight_smile: én konkrétán az indokolatlan szoftveres limitációkról és ezek hatásairól szeretnék beszélgetni

Szoftveres limitáció HTC esetében is megvan, elég ha belegondolunk a Google Earth VR esetébe. Amikor Oculus HMD-vel akarja az ember elindítani SteamVR-on keresztül a programot, akkor nem engedi a SteamVR, mivel kiírja, hogy nem Vive-al akarod használni, hanem más eszközzel (tehát limitáció). Ezt lehet orvosolni egy “FakeVive” file-al amit a játék mappájába be másolva a játék indításakor a SteamVR Vive-nak fogja érzékelni az Oculus-t (mint a Revive esetében).

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyi nem Oculus-t támogatott VR játék jön ki Steamen, amik annak ellenére, hogy indie fejlesztések, vannak köztük rettenetesen jók, amik vagy nem játszhatóak, vagy nem tökéletes az integrált SteamVR support a Touch számára (mivel alapvetően emulálja a nem támogatott játékok esetében is a Vive kontrollereket a SteamVR).

köszi! ezt az oldalt nem ismertem :slight_smile: beszéljünk erről is, még aktuálisabb a topic! :slight_smile: