VR szemüveg Samsung A5 2017-hez

Üdv!

Azon okból írok, hogy szeretném a véleményeteket, tanácsotokat kérni, hogy milyen belépő szintű olcsóbb kategóriájú VR szemüveget érdemes venni a Samsung A5 2017 telefonomhoz? Sokfelé nézelődtem, igyekszek tájékozódni, hogy mely típusok jók vagy rosszak, azonban biztos vannak itt olyan Ninjonok akik több tapasztalattal és tudással rendelkeznek nálam és tudnak tanácsot adni. Fő prioritásom hogy ne legyen túl drága, nem szeretném vele megváltani a világot, egyelőre csak kíváncsiságból érdekel a VR téma, szeretnék belekóstolni, így nem célom egy erőmű vétele. Persze jöhet jogosan kérdés, ha van pénzem egy Samsung A5 2017-re, akkor miért keresek olcsó VR szemüveget? A válasz egyszerű, a telefont ajándékba kaptam, jómagam nem rendelkezem komolyabb anyagi alappal, így adódik, hogy csak belépő szintű olcsóbb, de nem a leggagyibb szemüveget keresem.

Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat és a segítséget!

Üdv: vkrisz92

Ha nem akarod az első pillanattól fogva utálni a VR-t, ne telefonon kezd el.Köze nem lesz egy Rift cv1 vagy Vive-hoz.Ha már próbáltad a kettő közül az egyiket, akkor meg mindegy hogy mit veszel mert úgy is csalódás lesz, tapasztalat nélkül meg a kedved is elveszi az egésztől.
Mondom ezt úgy, hogy elég közelről ismerem ezeket a VR eszközöket elég jól.
Persze ettől még neked lehet pont tetszene és nem lehúzni akarom a kedved :slight_smile:

De hogy a kérdésre is válaszoljak: Homido v2 iszonyat kényelmes és jól kalibrálható, vagy VR Box jóval olcsóbb és nem sokban marad el.De van még rengeteg féle fajta…

Off: Én kiváncsiságból anno vettem egy ebay-es 3.000.- ft-os Riem szemüveget és azon kívül hogy kissebb a lencse meg mocsok kényelmetlen maga a látvány nem sokban marad el egy drágabb mobil VR szemüvegtől.

2 Likes

Köszi a választ! Az a helyzet hogy csóró egyetemistaként :smiley: , jeleneleg kissé távol állok egy Rift-től vagy egy Vive-tól, épp ezért csak így kipróbálás gyanánt érdekel a mobil VR. Úgy gondolom elég egyértelmű hogy, a mobilos módszer messze nem közelíti meg a Riftet vagy Viveot, de végül is valahol el kell kezdeni. Aztán ki tudja, ha úgy alakulnak a dolgok és lesz rávaló, határ a csillagos ég!

1 Like

Nem is gondoltam hogy rögtön vive-al kezdj. :slight_smile: Nekem sincs, csak dolgoztam ezekkel az eszközökkel.

Találkoztam pár emberrel akinek konkrétan elvette a kedvét a kaka mobilos élmény, meg nekem se jön be.

Sok sikert hozzá egyébként! :wink:

1 Like

Szinte mindegy, ezek az olcsóbb megoldások mind a telefon saját gyroszkópját használják és alapvetően ez rontja el az élményt. A Gear VR egy fokkal jobb mert van saját szenzora és nagyon finom mozgást képes már érzékelni. Persze A5-höz úgy tudom sajna nem jó. Mármint nem kezeli de elvileg bele lehet rakni.
Inkább menj el egy boltba ahol ingyenesen kipróbálható a Gear VR vagy ha budapesti vagy akkor van pár hely már a városban ahol a VIVE is játszható bár az már fizetős persze. Kb. 5000 Ft / óra körül vannak az árak.

Én egy Virtoba X5 Elite-t veszek. Elvileg kényelmes, nincs fény beszűrődés, fov 120 és viszonylag könnyű állítani a dioptriát.

Jelenlegi telóm 720p-s, de később tervezek s7-et, ahoz már jobb lesz.

Érdeklődni szeretnék, hogy valaki kipróbálta-e, hogy ez a telefon (Samsung Galaxy A5 2017) egyáltalán alkalmas-e arra, hogy egy egyszerű VR szemüvegben használjuk? Ez könnyen kideríthető, ha a Youtube-on keresünk egy 360-as videót, és megnézzük, hogy be kapcsolható-e a VR mód, amely használná a Gyro szenzort (és az iránytűt?). Ki próbálta már valaki? Hálás lennék, mert ha nem tudja, nem biztos, hogy ezt a telefont választom.
Köszi előre is!

Egy pár dolláros google cardboard al ki lehet próbálni. Szerintem akármilyen mobil alkalmas. Én Oneplus One al Oneplus 3 al és Nexus 5 telefonnal is próbáltam a cardboard ot és működött.

Igen, nekem is van egy pár dolláros cardboardom, de telefonom még nincs, és nem szeretnék a vásárlás UTÁN szembesülni azzal, hogy nem működik. Ezért szeretném kérni, ha valaki kipróbálná élesben a telefonon… Apropó iránytű (mágneses szenzor) van rajta? Mert ezt például nem említi a specifikáció.
Én már találkoztam a drágább árkategóriában is olyan Samsung telefonnal, amely nem volt alkalmas a cardboard-os alkalmazásokra.

Néhány példa olyan telefonokra, amelyeken nem működik a VR: egy nagyon régi Samsung: GT-S6102 android 2-es, szenzorok: Accelero/Proximity/Magnetic: VR nem működik.
Kicsit újabb: Samsung Galaxy SIII mini, szenzorok: Accelero/Proximity/Gyroscope/Magnetic: VR nem működik!
Még újabb: Samsung Galaxy J3, szenzorok: Accelero/Proximity, VR nem működik, és Samsung Galaxy A5 2016, szenzorok: Gyorsulásmérő, Ujjlenyomat szenzor, Geomágneses szenzor, Hall-érzékelő, Közelségérzékelő, RGB Fényérzékelő: VR nem működik!