Weboldal beüzemelése


#1

Sziasztok!A kérdésem az lenne hogy pontosan hogyan lehet egy működő weboldalt létrehozni?Mármint ezt úgy értem hogy tegyük fel,megcsinálom HTMLbe a tartalmát,illetve CSSbe egy megfelelő design csinálok hozzá.Utána mi lenne a teendő?


#2

Kell egy tárhely meg egy domain és kész is vagy.


#3

És ez von maga után valamilyen költséget?


#4

Van költsége termeszetesen mindkettőnek kb. ezek a lépések vannak


#5

Pl. webonic.hu. Keresel egy szabad domaint, kosárba teszed, választasz hozzá az igényeid szerinti tarhelyet, kifizeted. A domain kiterjesztéstől függően 2-10 ezer Ft/2 év. A tárhely pár száztól pár ezer forintig terjed havonta. Ha megrendelted a szolgáltatást, pár nap alatt beüzemelik neked, onnantól pedig ftp-n keresztül férsz hozzá a tárhelyedhez. Ehhez pl. a FileZillát tudod használni.

De én egyáltalán nem javaslom ezt a megoldást. Főleg, ha gyorsan és könnyen szerkeszthető weboldalt akarsz, aminek nem kell napi több ezer felhasználót kiszolgálnia. Erre sokkal jobb egy Webnode vagy Wix. Ezek havidíjast szolgáltatások.


#6

@medvemacko leirását annyival egészíteném ki, hogy döntsd el mi a célja az oldaladnak, az nagyban segít kiválsztani a megfelelő CSS-t tárhelyet stb.


#7

A html-t és css-t felejtsd el, nem így készülnek a weboldalak. Elég gáz, hogy az iskolában még így tanítják, sőt még érettségin is ezt kérik számon.
Egy sima html oldal a mai világban egyáltalán nem állja meg a helyét. 15-20 éve még talán így nézett ki egy oldal elkészítése, ma nem így működik.
Nem kötekedésből, csak lehet ez bonyolultabb, mint ahogy elképzelted. A publikálás a legkevesebb, de annak lépéseit már leírták az elöttem hozzászólók.

Egyébként én is a webnode és társait javaslom, ha nincs se pénz, se idő, se szakértelem.


#8

Köszönöm szépen a segítséget.


Lezárva ekkor: #9